معنی کلمه درامدی به فلسفه ذهن در دانشنامه اسلامی
فلسفه ذهن شاخه ای از فلسفه تحلیلی است که با رویکردی تحلیلی به مطالعه فلسفی ذهن و حالات ذهنی می پردازد. این رشته در قرن بیستم رواج به سزایی در میان فیلسوفان تحلیلی یافته است و به تدریج همان اهمیت و جایگاهی را می یابد که قبلاً از آنِ معرفت شناسی و فلسفه زبان بوده است. کتاب An Introduction to the Philosophy of Mind که به فارسی ترجمه شده و اکنون معرفی می شود درآمدی است به فلسفه ذهن که آشنایی مقدماتی موثقی برای فارسی زبانان با این رشته فلسفی فراهم می آورد. نویسنده، کیث مسلین، در این کتاب عمدتاً دانشجویان را مخاطب خود قرار داده و به هدف نگارش یک متن مقدماتی، سعی کرده است واضح بنویسد و کمترین اطلاعات را در این حوزه برای مخاطبانش پیش فرض بگیرد.
فهرست مطالب
در حقیقت، هدف نویسنده، همان طور که خود او اشاره می کند، تدوین یک کتاب درسی درباره فلسفه ذهن بوده است. به همین منظور اجزای متعددی در این کتاب گنجانده شده است که از آن جمله اند: اول، در ابتدای هر فصل فهرست اهداف آن فصل در اختیار خواننده قرار گرفته است. این فهرست، مطالب اصلی ای را که در هر فصل از آنها بحث می شود و خواننده باید در پایان فهم درستی از آنها داشته باشد مشخص می کند. دوم، تمرین هایی در جای جای مطالب هر فصل طراحی شده تا خواننده در اثنای مباحث، خود نیز به موضوعات گوناگون بیندیشد و از این طریق قدرت تحلیل و نقد او تقویت شود.سوم، پرسش هایی که از امتحانات مربوط به این درس در سطح کارشناسی گزینش شده اند، در انتهای هر فصل به چشم می خورد. خواننده می تواند به کمک ماخذشناسی گزیده هر موضوع که همراه با توصیف اجمالی ماخذها در انتهای فصل قرار دارد، به این پرسش ها پاسخ دهد و بحث را بیش از آن چه در این کتاب آمده پیگیری کند. چهارم، فرهنگ اصطلاحات فلسفی ای که در کتاب از آنها استفاده شده و ممکن است معنای آنها روشن نباشد در پایان کتاب فراهم آمده، تا به رغم بیان واضح کتاب، اصطلاحات ناآشنا معرفی و توضیح داده شوند. نویسنده، در نهایت کتاب شناسی برگزیده مختصری را نیز در پایان کتاب گنجانده است.
محتوای کتاب
اما محتوای این کتاب از ده فصل تشکیل شده، که در مجموع می توان گفت اغلب مباحث رایج فلسفه ذهن را به صورت مقدماتی پوشش می دهد.
← فصل اول
...