دائره المعارف طب سنتی

معنی کلمه دائره المعارف طب سنتی در دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] دائره المعارف طب سنتی (گیاهان دارویی). دایرة المعارف طب سنتی (گیاهان دارویی)، اثری فارسی به قلم دکتر ابوالقاسم سلطانی، در معرفی گیاهان دارویی و بیان خواص آنهاست.
مؤلف هدف خود را از نگارش این اثر چنین بازگو می نماید: «هدف از تدوین این مجموعه، مشخص نمودن نام علمی گیاهان، تطبیق اصطلاحات و واژه های قدیم طبی با مفاهیم جدید، استفاده و درک صحیح دانش پژوهان از گنجینه های علمی مدون به زبان فارسی، نظیر «الابنیة عن حقایق الادویة»، «هدایة المتعلمین»، «ذخیرة خوارزمشاهی»، «اختیارات بدیعی»، «تحفه»، «مخزن الادویه» و کتب برگردان شده از عربی به فارسی، اصلاح کتبی که در این زمینه از عربی به فارسی ترجمه شده است، رفع اشتباهات چاپی و جاافتادگی های کتب قدیم ضمن مقابله چاپ های مختلف، در دست داشتن کلیدی برای داخل شدن در گنجینه های علمی قرون گذشته، آشنایی نسل جوان با گذشته پرافتخار و مفاخر علمی و بازیابی هویت ملی خود، تهیه منبعی برای پژوهشگران و محققان که در آزمایشگاه های تحقیقاتی دارویی، فارماکولوژی و کلینیکی مشغول تحقیق می باشند»
تاریخ پایان نگارش کتاب، تابستان 1383ش است.
کتاب، در 3 جلد تنظیم شده است. در جلد اول، شرح 442 گیاه، در جلد دوم نیز به همین اندازه و در جلد سوم، شرح 357 گیاه آمده است.
گیاهانی که شرح کامل آنها در این جلد آمده است، به صورت زیر قابل تفکیک می باشد

جملاتی از کاربرد کلمه دائره المعارف طب سنتی

بدوی، عبدالرحمان، دائره المعارف مستشرقان، ترجمهٔ صالح طباطبایی،انتشارات روزنه، تهران: ۱۳۷۷.
تا اينجا 49 جلد از آثار شيخ آقا بزرگ را (29 جلد الذريعه و 20 جلد طبقات ) نامبرديم . اما آثار محقق تهرانى منحصر به اين دو دوره دائره المعارف نبوده بلكه دههاكتاب ديگر هم از خود به يادگار گذاشته است كه شمار آنها به پنجاه جلد ديگر بالغمى شود. با تاءسف هنوز انبوهى از آنها چاپ نشده است .
رصد خانه پارک کودک، سقاخانه خوانین، مرکز علوم و ستاره‌شناسی، موزه حیات وحش دارآباد، مرکز دائره المعارف اسلامی، دانشگاه‌های شهید بهشتی، علوم پزشکی بقیةالله، مرکز پژوهش‌های بین‌المللی وزارت امور خارجه هم از دیگر مراکز قابل توجه علمی در این منطقه است.
الف - تفسير و علوم قرآنى : 1. حاشيه بر مجمع البيان (در ده جلد) 2. تصحيحكامل تفسير صافى (در دو جلد) 3. حواشى و تعليقات بر تفسير منهج الصادقين (در دهجلد) 4. مقدمه و حواشى و تصحيح كامل تفسير ابوالفتوح رازى (در دوازده جلد) 5. نثرطوبى ، دائره المعارف اصطلاحات قرآن ، از الف تا حرف صاد. 6. تجويد قرآن 7.طبع و چاپ بيش از 60 نسخه قرآن در اندازه اى مختلف .
37- ام البنين نمادى از خودگذشتگى : ص 16، بهنقل از تنقيح المقال : ج 2، ص 128؛ دائره المعارف : ج 2، ص 40،مقتل العباس : ج 3
8-   چند پژوهش قرآنی (مقالات دائره المعارف قرآن).
103- مروج الذهب 3/96 - 100؛ مختصر الدول 331؛ سير اعلام النبلاء 4/191؛ اعلامزركلى 8/70 - 71؛ دائره المعارف اسلاميه 1/68 /

364- زبير بن بكار كتاب نسب قريش ، ص 59. حسن الامين ، دائره المعارف الاسلاميه الشيعيه ، ج 1، جزء دوم ، ص 25

153- دائره المعارف تشيع : ج 3، ص 319، بهنقل از آثار تاريخى تهران : ص 202 - 204نقل از يادداشت پرويز و رجاوند.