خودرو تک سرنشین

معنی کلمه خودرو تک سرنشین در فرهنگستان زبان و ادب

{single occupant vehicle, SOV} [حمل ونقل درون شهری-جاده ای] خودروی که سرنشین آن فقط راننده است

جملاتی از کاربرد کلمه خودرو تک سرنشین

نمونه تک سرنشین کوتاه برد و روزپرواز. اولین مدل با تولید انبوه بود و با موتور آر-۱۱ تجهیز می‌شد. مسلح به دو موشک ویمپل و یک توپ ۳۰ میلیمتری بود. تایپ ۷۴ نامگذاری نیروی هوایی هند است و مدل تولید شده در چین جی-۷ یا اف-۷ (مخصوص صادرات) نام گرفت که همین مدل به ایران صادر شده‌است.
کوثر جنگنده چندمنظوره ساخته شده در دو نوع دو سرنشینه و تک سرنشین است. رسانه‌های داخلی جمهوری اسلامی ایران، این جنگنده را به دلیل دارا بودن ابزارهای دیجیتال که در زمان ساخت اف-۵ آمریکایی وجود نداشته‌اند، نسخهٔ ارتقاءیافته و به‌روز شدهٔ جنگنده اف-۵ می‌دانند.[نیازمند منبع] در حالی که رسانه‌ها و کارشناس‌های بین‌المللی معتقدند که این جنگنده از نورثروپ اف-۵ تایگرنمونه‌برداری شده‌است. و نوعی مهندسی معکوس انجام شده‌است.
نمونه تک سرنشین که جهت شکستن رکورد سرعت ساخته شد.
انتساب نام این نقطه برگرفته از نام کشتی اچ‌ام‌اس چلنجر (۱۸۵۸) متعلق به نیروی دریایی پادشاهی بریتانیا می‌باشد که سفر اکتشافی کشتی موصوف در بحبوحه سال‌های ۱۸۷۲ تا ۱۸۷۶، اولین گزارش‌های مستدل از عمق آن را گزارش نمود. فشار فوق‌العاده زیاد آب در این عمق، طراحی دقیق مجرا و بهره‌برداری منابع زیستی و گیاهی برای تحقیقات را با دشواری بسیار مواجه نموده‌است. نخستین غواصی به وسیلهٔ تجهیزات و وسایل دریاپیمایی امروزی در سال ۱۹۶۰ و با کمک زیردریاپیمای بثی‌سکف موسوم به بتیسکف تریسته صورت پذیرفت. به دنبال آن نیز بازدیدهایی بدون سرنشین نیز در سال‌های ۱۹۹۶، ۱۹۹۸ و ۲۰۰۹ نیز صورت گرفت. همچنین در مارس سال ۲۰۱۲، یک غواص انفرادی تک سرنشین توسط کارگردان مشهور سینما، جیمز کامرون و با کمک زیردریاپیمای دیپ‌سی چلنجر هم صورت پذیرفت.
البته این نخستین باری نیست که دانشگاه‌های ایران خودروهای برقی طراحی می‌کنند اما با توجه به حجم ترافیک و آلایندگی خودروها ضرورت وجود آن‌ها به خصوص در پایتخت دیده می‌شود. طرح مفهومی یاس نیز با توجه به این موضوع طراحی شده چرا که بخش زیادی از ترافیک در تهران به خودروهای تک سرنشین تعلق دارد. خودروهای تک سرنشین علاوه بر ترافیک بر حجم آلایندگی نیز می افزایند. به گفته ابوالفضل خلخالی، عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت ایران، در سراسر جهان از خودروهای الکتریکی کوچک به عنوان راه حلی برای این مشکلات استفاده می‌شود. طرح یاس نیز با همین هدف و با الگوبرداری از خودرهای روز دنیا ارائه شده‌است.