خواجه شمار

معنی کلمه خواجه شمار در لغت نامه دهخدا

خواجه شمار. [ خوا / خا ج َ / ج ِ ش ُ ] ( اِ مرکب ) بزرگ. کسی که در شمار خواجگان باشد. بانام. باشخصیت : خواجه... بطارم رفت و جمله خواجه شماران و اعیان و صاحب دیوان رسالت. ( تاریخ بیهقی ).

معنی کلمه خواجه شمار در فرهنگ فارسی

( اسم ) کسی که در شمار خواجگان باشد همردیف خواجه

جملاتی از کاربرد کلمه خواجه شمار

در آزادشهر فعلی در دوره‌های مختلف تاریخی شهرهای مختلفی وجود داشته است و وجود آرامگاه محمدبن زید که ۱۷ سال حکومتی علوی را زمامدار بوده یکی از مهم ترین اسناد اثبات قدمت و شکوفایی این شهر تاریخی به شمار می‌آید. بر اساس مدارک مکتوب تاریخی آزادشهر در دوره صفویه به شاه‌فسند (شاه‌پسند) معروف بوده همچنین در وقفنامه خواجه مظفرالدین بتکچی به تاریخ ۹۰۹ هجری قمری شاه‌فسند در حوزه کبود جامه معرفی می‌گردد. در تاریخ معاصر از پایان عصر صفوی تا حضور رضا شاه و حضور دوباره مردم در دشت شاه‌پسند دوره ایی از بی‌ثباتی، ناامنی، چپاول و رقابت‌های خشونت بار میان ترکمن‌ها و مردمان بومی صورت می‌پذیرفت و برای چندمین بار روستا نشینی و شهرنشینی در پهن دشت گرگان و همچنین شاه‌پسند دچار ضعف و بحران و انحطاط می‌گردد. با توجه به وجود یک آبادی و روستا تا اواخر دوره صفویه به نام شاه‌فسند محتمل است که شخص شاه یا دولت وی به این پیشینه آگاه بوده و از میان پراکندگی نام‌های محلی نام شاه‌پسند را برای این مکان تاریخی برگزیده‌اند. پس از انقلاب با تصویب مجلس شورای اسلامی نام این شهر را با این تصور که این روستا مورد پسند رضا شاه بوده، از شاه پسند به آزادشهر تغییر دادند.
سنگ‌نوشته تنگ آزوی کهن‌ترین نوشتهٔ موجود به زبان فارسی نو است. این سنگ‌نوشته در کوه‌های غربی افغانستان و در حدود ۵۰ مایلی جنوب شرق خواجه چشت قرار دارد. این کتیبه به زبان فارسی، اما به خط عبریست و تاریخ آن برابر ۷۵۲ یا ۷۵۳ میلادی است و بدین ترتیب، کهن‌ترین نوشته به زبان فارسی نو به شمار می‌آید . این کتیبه را ظاهراً چند نفر رهگذر نوشته‌اند.
در برخی دانشگاه‌ها در تهران و برخی شهرهای دیگر هم دانشجویان تجمع‌های اعتراضی شکل داده یا تحصن کرده‌اند و علیه جمهوری اسلامی شعار دادند. دانشگاه آزاد تبریز، دانشکده علوم انسانی اصفهان، دانشگاه آزاد خمینی‌شهر، دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی دانشگاه بهشتی، دانشکده کامپیوتر دانشگاه بهشتی، دانشکده ریاضی و علوم‌پایه دانشگاه گیلان، دانشگاه آزاد تهران واحد علوم تحقیقات، دانشکده برق دانشگاه خواجه نصیر، دانشگاه سوره، دانشگاه رازی کرمانشاه، دانشکده روان‌شناسی دانشگاه تهران، دانشکده فنی دانشگاه تهران، دانشکده سینما و تئاتر دانشگاه هنر و پردیس مرکزی دانشگاه تهران شماری از دانشگاه‌هایی بودند که ۲۴ آبان دانشجویان در آنها تجمع یا تحصن کردند.