خواجه اباد
معنی کلمه خواجه اباد در لغت نامه دهخدا

خواجه اباد

معنی کلمه خواجه اباد در لغت نامه دهخدا

( خواجه آباد ) خواجه آباد. [ خوا / خا ج َ / ج ِ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان حومه بخش مسجد سلیمان شهرستان اهواز. این دهکده کوهستانی و گرمسیر و دارای چهارصد تن سکنه است. آب آن از لوله شرکت نفت و رود کارون و محصول آن غلات و شغل اهالی کارگری در شرکت نفت و زراعت و گله داری و راه آن اتومبیل رو و ساکنان از طایفه هفت لنگ بختیاری اند. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 6 ).
خواجه آباد. [ خوا / خا ج َ / ج ِ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان سرولایت بخش سرولایت شهرستان نیشابور. این دهکده کوهستانی با آب و هوای معتدل و 1197 تن سکنه است. آب آن از قنات و محصول آن غلات و شغل اهالی زراعت و کرباسبافی و راه اتومبیل رو است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).

معنی کلمه خواجه اباد در فرهنگ فارسی

( خواجه آباد ) دهی است از دهستان سرولایت بخش سرولایت شهرستان نیشابور این دهکده کوهستانی با آب و هوای معتدل و ۱۱۹۷ تن سکنه است . آب آن از قنات و محصول آن غلات و شغل اهالی زراعت و کرباسبافی و راه اتومبیل رو است .

معنی کلمه خواجه اباد در دانشنامه عمومی

خواجه آباد (ازبکستان). خواجه آباد ( به ازبکی:Xojaobod، روسی: Ходжаабад ) یک شهر در ازبکستان است که در شهرستان خواجه آباد از استان اندیجان واقع شده است. خواجه آباد ۱۷٬۲۰۰ نفر جمعیت دارد.
خواجه آباد (نرماشیر). خواجه آباد، روستایی در دهستان عزیزآباد بخش مرکزی شهرستان نرماشیر در استان کرمان ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، جمعیت این روستا برابر با ۳۵۹ نفر ( ۹۵ خانوار ) بوده است.
معنی کلمه خواجه اباد در فرهنگ فارسی

جملاتی از کاربرد کلمه خواجه اباد

محصولات کشاورزی در روستای خواجه آباد دارای اهمیت ویژه ای هستند و مردمان روستا علاوه بر دامداری و تولید علوفه از زمین های خود به کشت غلات(گندم و جو) و محصولاتی مانند سیب زمینی و چغندر مبادرت می ورزند.سیب زمینی این روستا در کل منطقه و کشور زبانزد است و کیفیتی بالا دارد به‌طوری که بخش عمده آن در کارخانه های تولید مواد غذایی استفاده می شوند.
بافت روستای خواجه آباد در دو دهه ی گذشته دچار تغییر و دگرگونی شده و بافت قدیمی خود را از دست داده است.در چند سال اخیر با اجرای طرح هادی در منطقه بیشتر خانه ها عقب نشینی کرده و ساختار بیرونی خود را از دست داده اند و حالتی ترکیبی بین سنت و مدرنیته را ایجاد کرده است.
روستای خواجه آباد در قسمت باغداری محصولاتی مانند زردآلو - سیب - گلابی را تولید می کند.
به‌طور کل روستای خواجه آباد از نظر کشاورزی دارای شرایط خوبیست اما در بعضی قسمت ها مانند تنوع کشت ضعیف عمل کرده علت آن هم سرمای شدید هواست که باعث سرمازدگی اقلام گیاهی می شود.
اهالی روستای خواجه آباد غالبا از طایفه اوسیوند ، تیره خواجه می باشند که خاندان فولادی و تاجپور از جمله ساکنین این روستا هستند.بیشتر مردم این روستا به شاهین شهر اصفهان و اهواز مهاجرت کرده اند.