خط متوازی
معنی کلمه خط متوازی در فرهنگ فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه خط متوازی
بین صفر و یک باشد، نقطهٔ روی رویه سهمیگون هذلولی بهدست آمده در محدودهٔ متوازیالأضلاع
سنگی که گمان میرود – البته اثبات نشدهاست – توسط پاردو یا یکی از مردان وی حکاکی شدهاست، در کلکسیون موزه تاریخ منطقهای اسپارتنبورگ قرار دارد. این اثر که یک «سنگنگاره قابل حمل» پنداشته میشود، تصویرنگاشت یک خورشید که به دور از خود اشاره مینماید و تاریخ «۱۵۶۷» در یک متوازیالاضلاع در آن حکاکی شدهاست. این سنگ در ۱۹۳۴ میلادی توسط یک دهقان در نزدیکی اینمان، کارولینای جنوبی یافته شد.
سه تعریف یکسان از متوازی السطوح وجود دارد :
هگز یک بازی دونفره است که بر روی شبکه شش ضلعی در اندازههای مختلف و چندین شکل ممکن انجام میشود. اما به صورت سنتی به شکل متوازیالأضلاع ۱۱×۱۱ میباشد.
راه کاروانی اکباتان بابل مسیری بود که در دنیای قدیم میان دو تمدن مؤثر و پیشتاز برقرار گشته بود. نواحی پارسوا و زاموآ که در درههای زابکوچک و دیاله قرار داشته عمقاً در جبال زاگرس پیش رفته اجازه میدهند که چند سلسله کوهستانهای متوازی قطع شود و معبر نسبتاً سهلالعبوری ایجاد گردد.
حجم متوازی السطوح که از آن بردارها در فضای اقلیدسی
ساختار اول (سنگی) به روش بنایی خشک و با استفاده از قالبهای بزرگ سنگی و یک شیوهٔ اتصالی به نام آناتیروسیس (Anathyrosis)، که تمدنهای آسیای صغیر در سدهٔ ششم میلادی با آن آشنا بودند، بنا شدهاست. نقشهٔ عمومی سکو یک متوازیالأضلاع با ابعاد تقریبی ۹۸×۷۹ متر و با تورفتگیهایی در کنارههای شمالی و جنوبی، است. ارتفاع اصلی آن تقریباً ۱۵ متر بودهاست. اولین مرحله از ساخت بنا توسط کوروش بزرگ انجام گرفته و با مرگ وی در سال ۵۳۰ قبل از میلاد متوقف شد. مرحلهٔ دوم در دوران داریوش بزرگ با استفاده از آجرهای خشتی (گلی) ساخته شد (۴۸۶ تا ۵۲۲ قبل از میلاد).
روش متوازیالأضلاع یا تولید مخروطی اشتاینر را میتوان زمان داشتن قطرهای بیضی یا یک وتر و قطر مزدوج آن به کار برد.
منشور چندوجهیای است که وجههای بالا و پایینش چندضلعیهای همنهشت (مساوی) باشند که در صفحههایی موازی هم قرار دارند. رئوس وجههای بالا و پایین یک منشور با پارهخطهایی به هم وصل میشوند. بااینحساب هر یک از وجههای جانبی منشور یک متوازیالاضلاع است و یال ایجادشده یک سطح چندوجهی است.
در هندسه، متوازیالسطوح یک شکل هندسی است که از شش متوازی الاضلاع تشکیل شده است.