خشکی زیستگاه

معنی کلمه خشکی زیستگاه در فرهنگستان زبان و ادب

[زمین شناسی] ← زمین زیستگاه

جملاتی از کاربرد کلمه خشکی زیستگاه

امروزه شش‌ماهی‌ها تنها در آفریقا، آمریکای جنوبی و استرالیا زندگی می‌کنند. با وجودی که ازهم‌گسسته بودن زیستگاه شش‌ماهی‌ها در سه قاره یادشده می‌تواند نشانگر این باشد که پراکنش شش‌ماهی‌ها می‌توانسته در دوران میانه‌زیستی تنها محدود به ابرقاره گوندوانا بوده باشد اما سنگواره‌های یافت‌شده نشان می‌دهد که شش‌ماهی‌ها در دوران‌های کهن در بسیاری از آب‌های شیرین زندگی می‌کرده‌اند و جدایی سه خشکی بزرگ پانگه‌آ، گوندوانا و لوراسیا باعث شده تا بسیاری از گونه‌های آن‌ها منقرض شود.
عنکبوت (از عربی) یا جولا (فارسی‌ی افغانستان) (هم‌چنین موسوم به: تارتَنَک، تارباف، تَنندو یا کـَلاش) جانوری بی‌مهره از بندپایان با بدنی دوبخشی و هشت پا است. عنکبوت‌ها بخش‌های جوندهٔ دهان و بال ندارند. آن‌ها در راستهٔ عنکبوت‌ها یا تارتنان رده‌بندی می‌شوند که خود یکی از چند راستهٔ ردهٔ بزرگ‌تر، عنکبوتیان (تاربافان) است. عنکبوت‌ها، کلیسر یا دندان‌های نیشِ عموماً قادر به تزریق زهر دارند. آن‌ها همچنین تولید ابریشم عنکبوت می‌کنند و بزرگ‌ترین راستهٔ عنکبوتیان هستند و از نظر تنوع گونه‌ای در میان همهٔ راسته‌های زیستی در رتبهٔ هفتم قرار دارند. عنکبوت‌ها در سرتاسر جهان در همهٔ قاره‌ها به‌جز جنوبگان یافت می‌شوند و تقریباً در هر زیستگاه خشکی مستقر شده‌اند. تا اوت ۲۰۲۱، تعداد ۵۰۲۶۶ گونه عنکبوت در ۱۳۲ خانواده توسط تاکسونومیست‌ها ثبت شده است. با این‌حال، در جامعه علمی در مورد نحوهٔ طبقه‌بندی همهٔ این خانواده‌ها اختلاف نظر وجود دارد و ارائهٔ بیش از ۲۰ طبقه‌بندی مختلف از سال ۱۹۰۰، بیانگر همین اختلاف نظرهاست.
آخرین حد گسترش جنگلهای مانگرو در عرض جغرافیایی بالا جزء زیستگاه‌های غنی و با ارزش می با شد که در بخش شمالی خلیج فارس در این منطقه وجود دارد. زیستگاهی جذر ومدی که از یک سو با دریا با آب شور و از سوی دیگر با خشکی و رودخانه‌های آب شیرین در ارتباط است.
ذخیره گاه زیست‌کره میانکاله زیستگاه زمستان گذرانی و جوجه آوری انواع گوناگونی از پرندگان آبزی و کنارآبزی است که نزدیک به ۱۰۰ گونه می‌باشند را شامل می‌شود. علاوه بر این عرصه خشکی میانکاله زیستگاه مهمی برای گونه‌های بومی قرقاول خزری و دراج محسوب می‌شود و در مجموع نزدیک به ۲۵۰ گونه پرنده خشکی زی و آبزی به صورت بومی و مهاجر در پناهگاه زیست می‌کنند که نزدیک به ۵۰ درصد پرندگان ایران را شامل می‌شود.
ساروپودها طولانی‌ترین و سنگین‌ترین دایناسورها بودند. در بیشتر دوران دایناسورها، کوچک‌ترین ساروپودها تقریباً از هر چیز دیگری در زیستگاه خود بزرگ‌تر بودند، و بزرگ‌ترین آنها از هر چیزی که از آن زمان تاکنون روی زمین راه می‌رفته سنگین تر بود. پستانداران غول پیکر ماقبل تاریخ مانند بلوچی‌دد و فیل راست‌عاج (بزرگ‌ترین پستانداران خشکی کشف شده)، توسط ساروپودهای غول پیکر کوتوله شدند و تنها نهنگ‌های مدرن از نظر وزن نزدیک به آنها می‌شوند یا از آنها پیشی می‌گیرند.
جنگل‌ها زیستگاه‌های مهم جهان هستند که حدود یک سوم سطح خشکی‌های زمین را شامل می‌شوند.