خشک کردن غلتکی

معنی کلمه خشک کردن غلتکی در فرهنگستان زبان و ادب

{drum drying} [علوم و فنّاوری غذا] نوعی خشک کردن مواد غذایی به صورت پیوسته که در آن لایه ای نازک از مواد غذایی بر روی سطح خارجی غلتک داغ خشک می شوند و با تیغه از سطح غلتک جدا می شوند

جملاتی از کاربرد کلمه خشک کردن غلتکی

در گذشته، دود دادن روش و ابزاری مفید برای نگهداری غذا بود، این کار با درآمیختن با روش‌های دیگر، بیشتر نمک‌زنی یا خشک کردن بود. در برخی موارد، به ویژه در جاهایی که آب و هوای گرم و آفتابی نداشتند، دودی شدن خود به سادگی، یک عارضهٔ جانبی غیرقابل اجتناب از خشک کردن با استفاده از آتش بود. برای برخی از مواد غذایی که به مدت طولانی‌تری برای دودی شدن نیاز داشتند، زمان دود دادن نیز خود به خشک کردن مواد غذایی کمک می‌کرده‌است. خشک کردن، نمک‌سود کردن، یا روش‌های دیگر نگهداری می‌توانند فضای داخل غذاها را برای زندگی باکتریایی نامهربان و نامساعد سازند، در حالی که دودانیدن- برای قسمتِ سطحی آسیب‌پذیر بیرونی یک لایهٔ اضافی حفاظت است. برای ماهی‌های روغنی، دود دادن بسیار مفید است، از آنجا که خواص آنتی‌اکسیدانی آن سبب تأخیر در فاسدشدن چربی سطح آن می‌شود. (چربی داخلی چون در مجاورت اکسیژن قرار ندارد، که همان چیزی است که باعث ترشیدگی می‌شود) برخی از ماهی‌های به شدت شور، با دود دهی بلندمدت را می‌توان بدون نیاز به یخچال برای هفته‌ها یا ماه‌ها نگه داشت. این گونه غذاهای به شدت حفاظت شده معمولاً نیاز است که برای بهتر شدن طعم آنها پیش از سرو شدن آنها مورد نمک‌زدایی: مانند جوشیده‌شدن در آب شیرین قرار گیرند.
اولین سشوار خانگی در سده بیستم در سال ۱۹۲۵ میلادی به بازار ارائه شد. این سشوار توان مصرفی ۱۰۰ وات داشت و وزن آن بیش‌تر از ۱ کیلوگرم بود. توان پایین این نوع سشوارهای اولیه کم بود و بدین خاطر زمان زیادی برای خشک کردن موها بوسیله آن نیاز بود.
لوک با رفتن به جنگل مقادیر زیادی گیاه ماری‌جوآنا را برای خشک کردن به منزل می‌برد. لوک با مراجعه مجدد به کلینیک برای گرفتن جواب، متوجه می‌شود که مشکلی ندارد؛ اما سلامتی راجر، در خطر است. لوک او را برای درمان به کبک می‌برد. در تماس تلفنی، لیندسی از درمیان گذاشتن قضیه طلاق با همسرش برای لوک می‌گوید؛ اما صحبت آن‌ها با ورود استفانی قطع می‌شود. لوک داستان لیندسی را بعد از مسابقه هاکی روی یخ، برای دوستش «نیکولاس» تعریف می‌کند؛ و در فصل شکار این‌بار نیکولاس اعتراف می‌کند، که عاشق ایزابل بوده ولی ایزابل با وفاداری به ملیسا، درخواست او برای رابطه را رد کرده‌است.
معمولاً ویروس در درجه حرارت اتاق یا خشک کردن کشته می‌شود. وقتی که تکثیر ویروس کاهش می‌یابد ویروس به طرف اعصاب حسی محیطی پیش می‌رود و در عقده‌های عصبی به صورت غیرفعال باقی می‌ماند. یکی دیگر از علل عود عفونت مواردی است که میزبان در معرض استرس قرار می‌گیرد.