خراسانی محله

معنی کلمه خراسانی محله در لغت نامه دهخدا

خراسانی محله. [خ ُ م َ ح َل ْ ل َ / ل ِ ] ( اِخ ) مرکز بلوک ساسی کلوم است در ناحیه بارفروش. ( یادداشت بخط مؤلف ). در فرهنگ جغرافیایی ایران آمده : دهی است از دهستان ساسی کلوم بخش مرکزی شهرستان بابل ، واقع در 8500گزی جنوب باختری بابل و یک هزارگزی جنوب شوسه بابل به آمل این ناحیه در دشت واقع و آب و هوای آن معتدل و مرطوب و مالاریایی و دارای 710 تن سکنه است که مازندرانی و فارسی زبانند. آب آن از چاه ارتزبن و کلارود و محصولاتش : پنبه ، غلات ، صیفی ، برنج ، لبنیات و مختصری ابریشم است. اهالی بکشاورزی و گله داری گذران میکنند و راه آن مالرومیباشد. عده ای از گله داران آن ناحیه ، تابستان به ییلاق بندپی می روند. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3 ).

معنی کلمه خراسانی محله در فرهنگ فارسی

مرکز بلوک ساسی کلوم است در ناحیه بارفروش .

جملاتی از کاربرد کلمه خراسانی محله

گویش اکثریت اهالی خورعلیا زبان ترکی خراسانی و عمده ساکنان محله سفلی سادات هستند و گویش آن‌ها فارسی است. مردم این شهر مسلمان و شیعه ۱۲ امامی هستند. شغل اکثر اهالی این شهر باغداری و کشاورزی است. خور دارای ۸۵ شهید و زادگاه سردار شهید محمدعلی قدمیاری است و دو شهید گمنام در این شهر دفن شده‌اند.
خانه خراسانی مربوط به اواخر دوره قاجار است و در گرگان، محله سرچشمه واقع شده و این اثر در تاریخ ۸ اسفند ۱۳۷۷ با شمارهٔ ثبت ۲۲۷۳ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
در قرن ۱۶ میلادی به فرمان شاه عباس صفوی سکونت گزینی اجباری کُردها، سمنانی ها، ترکها و خراسانی‌ها در این منطقه، به عنوان مرزد‎اران سرحدات شمالی برای جلوگیری از تجاوز ترکمنها و ازبکها صورت گرفت. و اولین طایفه ای که به این منطقه کوچانده شده اند طایفه مدانلو از قوم کُرد بود و هم اکنون یکی از محله‌های جویبار و آبادیهای اطراف به نام این طایفه می‌باشد. به غیر از شهر جویبار، طایفه مدانلو در لاریم، کُردکلا، مشک‌آباد و پنبه چوله ساکن می‌باشند.
بافت قدیم گرگان در سال ۱۳۱۰ به عنوان نخستین بافت تاریخی ایران و وسیع‌ترین بافت تاریخی در شمال کشور ثبت ملی شده است. این بافت ۱۶۲ هکتار مساحت دارد. این بافت شامل سه محلهٔ اصلی به نام‌های نعلبندان، سبزه‌مشهد و سبزه‌میدان است که هر محله دارای گذرهای فرعی‌تر از جمله محلات میخچه‌گران، سرچشمه، دوشنبه‌ای، شیرپشت، درب‌نو، شاهزاده قاسم و میرکریم و… است. این بافت دارای دو بخش اداری و مسکونی بوده که منازل موجود در بخش مسکونی عمدتاً متعلق به اواخر دورهٔ قاجار و اوایل دوران پهلوی است. از خانه‌های تاریخی ارزشمند و موجود در این بافت می‌توان خانه باقری، خانه مفیدیان، خانه میرشهیدی، خانه خراسانی، خانه شفیعی، خانه شیرنگی و خانه امیرلطیفی را نام برد.