[ویکی اهل البیت] خدیجه (محدث و عالم، متوفی قرن 6 هـ.ق) دختر عبیری یا عنبری، از زنان فاضل معروف به فخرالنساء بود. از دانشمندان مشهور عصر خویش کسب علم کرد و حدیث شنید و بسیاری نیز از وی فقه آموختند و روایت حدیث کردند. بیش از 90 سال عمر کرد و در سال 570 هـ.ق وفات نمود. معاونت پژوهش مرکز حوزه های علمیه خواهران, بانوان عالمه و آثار آن ها
جملاتی از کاربرد کلمه خدیجه دختر عبیری
در اسلام، تنها بودن زن و مردی که خویشاوندی نزدیک با هم ندارند (محرم هم شناخته نمیشوند)، ممنوع است؛ اما ارتباط زن و مرد مطلقاً ممنوع نشدهاست. در قرآن، سخن گفتن موسی با دختران شعیب و سلیمان با بلقیس ملکه سبا؛ نمونههایی از این ارتباط بهشمار میرود. در سنت، نیز نمونههایی از ارتباط زن و مرد دیده میشود؛ خدیجه دختر خویلد پیش از ازدواج با محمد، مالالتجارهای را در اختیار او قرار داد و او را برای یک سفر تجاری به شام فرستاد. با این حال در قرآن و حدیث، شواهدی از جدایی جنسیتی موجود است؛ قرآن و سنت محدودیتهایی را برای ارتباط زنان و مردان در نظر گرفتهاند. از جمله این محدودیتها، حجاب برای زنان است؛ که برخی آن را پوشانیدن تمام بدن زن و برخی آن را پوشانیدن بدن زن به جز چهره و کف دست دانستهاند[ارتباط؟ – بحث]. همچنین نظر به نامحرم، در برخی روایتها زنای چشم نامیده شدهاست.
عبدالعظیم حسنی در روز پنجشنبه چهارم ماه ربیعالثانی سال ۱۷۳ قمری (۱۳ شهریور ۱۶۸ خورشیدی، ۷۸۹ م)، در زمان پیشوای هفتم شیعیان موسی کاظم در شهر مدینه زاده شد. پدرش عبدالله و مادرش فاطمه یا حیفا نام داشتند. همسر وی خدیجه دختر قاسم بن حسن بن زید بن حسن مجتبی (پسرعموی پدرش که در تجریش تهران به نام امامزاده قاسم مدفون است) بود.