خانی اباد

خانی اباد

معنی کلمه خانی اباد در لغت نامه دهخدا

( خانی آباد ) خانی آباد. ( اِخ ) دهی است کوچک از دهستان گندمان بخش بروجن شهرستان شهر کرد، واقع در 26 هزارگزی باختر بروجن و متصل براه عمومی. سکنه آنجا 74 تن ، مذهب آنها شیعه و زبانشان فارسی است. آب آنجا از چشمه و محصول آنجا غلات و شغل اهالی زراعت و راه آن جا مالرو است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 10 ).

معنی کلمه خانی اباد در فرهنگ فارسی

( خانی آباد ) دهی است کوچک از دهستان گندمان بخش بروجن شهرستان شهرکرد .

معنی کلمه خانی اباد در دانشنامه عمومی

خانی آباد. خانی آباد یکی از محله های قدیمی تهران است. در حال حاضر این محله در منتهی الیه جنوب منطقه ۱۲ شهر تهران واقع شده است.
محله خانی آباد، در کنار محله هایی نظیر سنگلج و بازاربزرگ، در دورهٔ سلطنت ناصر الدین شاه قاجار به شهر تهران اضافه شد.
دروازه خانی آباد در دوره ناصری یکی از ۱۲ دروازه اصلی شهر تهران بوده است. این دروازه همراه با حصار و دروازه های دیگر تهران برای گسترش پایتخت در دوره رضاشاه پهلوی تخریب می شوند. این دروازه در تقاطع خیابان های خانی آباد و شوش بوده است.
خانی آباد از شمال به خیابان مولوی، از جنوب به خیابان شوش، از غرب به خیابان وحدت اسلامی و از شرق به خیابان خیام محدود می شود. میدان محمدیه که تقاطع خیابان های مولوی و خیام است، در شمال شرقی ترین نقطه این محله واقع است.
خیابان غلامرضا تختی که مهم ترین نقطۀ این محله است و بازار خرمافروش های پایتخت در آن قرار دارد، از اصیل ترین مناطق تهران قدیم به شمار می رفته است و مشاهیر متعددی در آن زندگی می کرده اند از جمله غلامرضا تختی، نواب صفوی، تندگویان و. . .
«منِ او» معروف ترین اثر رضا امیرخانی که روایت داستانیِ یک خانوادۀ اصیل ایرانی ست در خانی آباد رخ داده است؛ این کتاب از پرفروش ترین آثار داستانی در ادبیات معاصر ایران است که داستان خانواده فتاح هاست و در خیابان تختی و در کوچه مسجد قندی ( بهرام پهلوان حسن کنونی ) ، بازارچه اسلامی، باغ چالی و. . . به وقوع پیوسته است.

معنی کلمه خانی اباد در دانشنامه آزاد فارسی

خانی آباد. محله ای در جنوب شهر تهران. در دورۀ رضاشاه پهلوی، با تخریب دروازۀ خانی آبادِ دورۀ ناصری به وجود آمده است. بخش بزرگی از آن را خانی آبادنو تشکیل می دهد. در خانی آباد چند یخچال وجود داشت که پدر غلامرضا تختی صاحب یکی از آن یخچال ها بود. پارک دوازده هکتاریِ خانی آباد فضای سبز عمدۀ آن محله را تشکیل می دهد.

جملاتی از کاربرد کلمه خانی اباد

مشیریه، شهرک مسعودیه، افسریه، شهرک والفجر، خانی آباد نو، نازی‌آباد، نعمت‌آباد، یاخچی‌آباد، آذری، اتابک، خراسان، خزانه فلاح، خزانه بخارایی، مولوی، سیروس، دروازه غار، جوادیه، یافت‌آباد، شوش، شهرری، کوی سیزده آبان، دولت‌آباد، شهرک رسالت، بازار چینی فروشان، کیان شهر، یافت آباد
مجموعه ورزشی کاوه در جنوب تهران در منطقه خانی آباد نو در زمینی به مساحت ۱۰۵۰۰ متر مربع با زیر بنای ۶۰۰۰ متر مربع به صورت کاملاً مدرن و مجهز در سال ۱۳۸۵ احداث شد. در سال ۱۳۸۸ دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب این مجموعه را خریداری نمود و در سال ۱۳۸۹، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، در این مجموعه، به منظور تربیت نیروی متخصص و توانمند در رشته تربیت بدنی با استفاده از بالاترین استانداردهای آموزشی و پژوهشی تأسیس گردید.
تهران قدیم از چهار محله تشکیل شده بود به نام‌های سنگلج، اودلاجان (عودلاجان)، بازار و چاله‌میدان. در زمان ناصرالدین‌شاه قاجار چندین محله تازه در تهران ساخته شد به نام‌های ارگ، چاله حصار، خانی آباد، جوادیه، قنات‌آباد، پاچنار، پامنار، یافت‌آباد، گار ماشین، گود زنبورک‌خانه، صابون‌پزخانه، گود عرب‌ها و دروازه قزوین.
در ۱۳۷۳ مراکز آموزش عالی فنی دختران تهران (دکتر شریعتی) با ۵۰۷ دانشجو در رشته‌های یادشده در منطقه خانی آباد نو با مساحتی حدود سی هکتار به مرحلهٔ بهره‌برداری رسید.
۴. لوکیشن بازارچه خانی آباد: لوکیشن موجود با مساحتی در حدود ۲۰۰۰ متر مربع و با معماری دوره معاصر جهت تهیه فیلم جهان پهلوان تختی در سال ۱۳۷۴ ساخته شده‌است. این مجموعه مورد استفاده بسیاری از پروژه‌های مرتبط با دوره معاصر و تهران قدیم قرار گرفته‌است.