خارش اندام
معنی کلمه خارش اندام در فرهنگ فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه خارش اندام
سیفلیس اولیه از طریق ارتباط مستقیم جنسی با زخمهای عفونی شخص مبتلا به این بیماری عارض میشود. تقریباً ۳ تا ۹۰ روز بعد از اولین ارتباط (بهطور متوسط ۲۱ روز) یک زخم پوستی که شانکر نامیده میشود ظاهر میشود. این زخم اغلب در همان قسمت تماس پدیدار میشود. این زخم معمولاً (در ۴۰٪ موارد) از نوع زخم سفت، بدون درد و خارشی بر روی پوست و دارای ظاهری تمیز و حاشیههایی برجسته در اندازهای بین ۰٫۳ تا ۳٫۰ سانتیمتر است. البته این زخم ممکن است هر شکلی به خود بگیرد. در حالت معمول، این زخم از یک لکه به یک سفتدانه و در نهایت به یک زخم تبدیل میشود. گاهی اوقات ممکن است چندین زخم در محل ظاهر شوند (تقریباً در ۴۰٪ موارد)، و زمانی که این بیماری با ایدز همراه باشد ظهور چند زخم در محل رایج است. ممکن است زخمها دردناک یا حساس باشند (در ۳۰٪ موارد)، یا ممکن است در محلی خارج از اندام تناسلی ظاهر شوند (بین ۲ تا ۷٪ موارد). رایجترین محل زخم در زنان گردن رحم (۴۴٪ موارد)، در مردان دگرجنسگرا آلت تناسلی (۹۹٪ موارد) و در مردانی که با مردان دیگر آمیزش میکنند (MSM) معمولاً مقعد و راستروده (۳۴٪ موارد) است. معمولاً غدد لنفاوی (در ۸۰٪ موارد) در اطراف محل عفونت بزرگ میشوند و این اتفاق هفت تا ۱۰ روز بعد از شکلگیری شانکر رخ میدهد. اگر این زخم درمان نشود ممکن است سه تا شش هفته در محل باقی بماند.
به دلیل ماهیت پانسمان ز در حین درمان اندام غیرقابل دسترسی اند و پوست زیر گچ خشک و پوسته پوسته میشود زیرا سلولهای بیرونی پوست دور ریخته نشده شسته یا کنده نمیشوند. همچنین، گچ پاریس میتواند منجر به عوارض پوستی از جمله زخم، عفونت ، بثورات، خارش، سوختگی و درماتیت تماسی آلرژیک شود که ممکن است به دلیل وجود فرمالدئید در داخل باندهای گچ باشد. در هوای گرم، عفونت استافیلوکوکی فولیکولهای مو و غدد عرق میتواند منجر به درماتیت شدید و دردناک شود.
سیفلیس ثانویه تقریباً چهار تا ده هفته بعد از عفونت اولیه ظاهر میشود. این در حالیست که بیماری ثانویه به شیوههای مختلفی ظاهر میشود و علایم آن غالباً پوست، غشاء مخاطی و غدد لنفاوی را درگیر میکند. ممکن است دانههایی متقارن، مایل به قرمز–صورتی، بدون خارش بر روی بدن و انتهای اندامها، از قبیل کف دست و پا ظاهر شوند. زخم ممکن است ماکولوپاپولار یا دانه چرکی باشد. شکل آن میتواند مسطح، نسبتاً سفید یا زگیلمانند باشد که به زگیل لاتیوم معروفند و روی غشای مخاطی رشد میکنند. تمامی این زخمها، محلی برای رشد باکتریها و عفونی هستند. علایم دیگر میتواند شامل تب، گلودرد، کسالت، کاهش وزن، ریزش مو، و سردرد باشد. علایم نادر این بیماری شامل التهاب کبد، بیماری کلیه، آرتریت، ورم غشای پوششی استخوان، یوئیت و التهاب عصب بینایی است.
روی گل برچین شود چون درنیارد چین برو نازک اندامی که چندان خارش اندر پا شود
آبلهمُرغان (به انگلیسی: Chickenpox)، یک بیماری عفونی خفیف و بسیار واگیردار است. این بیماری که در کودکان شایعتر است، در پی عفونت اولیهٔ ویروس واریسلا زوستر ایجاد میشود. آبلهمرغان منجر به ایجاد بثورات پوستی و تاولهای کوچک و خارشدار شده که در نهایت، پوستهپوسته میشوند. این تاولها معمولاً از قفسه سینه، پشت و صورت آغاز میشوند. سپس به پوست سایر اندامها گسترش مییابند. بثورات و سایر علائم مانند تب، خستگی و سردرد معمولاً پنج تا هفت روز طول میکشد. عوارض این بیماری ممکن است گاهی شامل ابتلا به سینهپهلو، التهاب مغز و عفونتهای پوستی باکتریایی باشد. این بیماری، معمولاً در بزرگسالان، شدیدتر از کودکان است.
ضایعه ناشی از گزش ساس در معاینه تا حدودی قابل تشخیص است ضایعات معمولاً متعدد و اغلب اوقات به صورت خطی میباشند. چند دلیل برای خطی بودن ضایعات وجود دارد: اولاً ساس ممکن است در گزش اول قادر به مکیدن میزان کافی خون نباشد بنابراین میزان کمی جابجا شده و شخص را در محلی نزدیک به محل گزش اولیه میگزد. دومین دلیل: اندامی که با سطح تشک یا تخت تماس دارد ممکن است توسط چندین ساس در یک زمان گزیده شود (بنابراین چندین محل گزش به صورت خطی در محل تماس عضو با تشک ایجاد میگردد) به خاطر داشته باشید که تنها یک نفر از هر چهار نفر (۲۵٪ افراد) به گزش ساس حساس هستند تنها نصف افراد بالای ۶۰ سال به گزش ساس حساس هستند. خارش ناشی از گزش ساسها به درمانهای علامتی پاسخ میدهد. (کالامین جهت خارش یا استروئید ضعیف جهت کنترل التهاب) در صورت عفونت محل گزش یا واکنش حساسیتی شدید به گزش حشره باید به پزشک یا مرکز درمانی مراجعه کرد.
اشکال نمایان (غالب) و نهفتهٔ (مغلوب) ایبی دی اندکی علائم مختلف دارند. در بعضی اشکال نمایان و نهفتهٔ خفیف، تاولها ممکن است فقط روی دستها، پاها، آرنجها و زانوها ظاهر شوند؛ ناخنها معمولاً بهطور متفاوتی شکل میگیرند؛ میلیا (کیستهای پوستی کوچک سفید رنگ) ممکن است روی پوست بدن و اندام ظاهر شود؛ و در آنجا ممکن است درگیری بافتهای نرم، به خصوص مری وجود داشته باشد. شکل نهفتهٔ شدیدتر به توسط تاولهایی روی سطوح بزرگی از بدن، از دست دادن ناخنها یا ناخنهای زبر یا ضخیم، اثر زخم مربوط به کاهیدگی (کم شدن قوهٔ نامیه)، میلیا، خارش، کم خونی، و کندی رشد، مشخص میشود. اشکال شدید نهفتهٔ ایبی همچنین ممکن است منجر به التهاب چشمی شدید با فرسایش قرنیه (پوشش شفاف در جلوی چشم)، زود از دست دادن دندان به سبب خراب شدن دندان، و تاول زدن و اثر زخم درون دهان و مجرای معدهای – رودهای، شوند. در اکثر افراد مبتلا به این شکل از ایبی، بعضی یا همهٔ انگشتان دست یا پا ممکن است به هم چسبیده باشند (وجود پردهٔ کاذب بین انگشتان که باعث چسبیدن آنها به یکدیگر میشوند). همچنین، افراد مبتلا به ایبی دی نهفته، یک خطر بزرگ از گسترش یک شکلی از سرطان پوست به نام سلول سرطانی فلسی (پوسته پوسته شونده) را دارند؛ که اساساً روی دستها و پاها رخ میدهد. سرطان ممکن است در سالهای نوجوانی شروع شود؛ و تمایل به رشد دارد و در افراد مبتلا به ایبی نسبت به افراد دیگری که مبتلا نیستند، سریعتر گسترده میشود.