حقیقه الشیعه الاثنی عشریه

معنی کلمه حقیقه الشیعه الاثنی عشریه در دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] حقیقة الشیعة الإثنی عشریة تألیف اسعد وحید القاسم، پیرامون شیعه دوازده امامی بوده که به زبان عربی در سال 1411ق نوشته شده است. نویسنده در این اثر با استفاده از منابع اهل سنت به اثبات اعتقادات شیعه و برخی موضوعات اختلافی بین شیعه و اهل سنت پرداخته داده است.
کتاب با مقدمه نویسنده در توضیح انگیزه نگارش کتاب آغاز و مطالب در شش فصل تنظیم شده است.
نویسنده ابتدا پیرامون اختلاف دو دیدگاه شیعه و سنی پیرامون موضوع امامت بحث کرده و سپس به بررسی موضوعاتی چون عدالت صحابه، رابطه شیعه با قرآن، ازدواج موقت پرداخته است.
نویسنده در مقدمه، زمینه های نگارش کتاب را به تفصیل توضیح داده است. وی به سؤالی که دائماً ذهن وی را به خود مشغول نموده اشاره می کند و می پرسد دلیل مخفی داشتن بسیاری از حوادث تاریخی و احادیث رسول(ص) از ما، با وجود توثیق آنها در مصادر اهل سنت چیست؟ وی تأکید می کند که با پاسخ به این حقیقت، بسیاری از موضوعات دشوار -که سبب اختلافات بین اهل سنت و شیعه در قرنهای گذشته بوده- توضیح داده خواهد شد .
فصل اول کتاب پیرامون امامت و فرق دو دیدگاه شیعه و سنی درباره آن می باشد. به نظر نویسنده امامت یا خلافت به معنای رهبری است و اصطلاحاً، پس از رحلت پیامبر(ص)، بر پیشوایی و رهبری مسلمانان اطلاق شد و هیچ کس این معنی را منکر نمی شود. وی دلیل این عدم انکار را، فطری بودن آن برای هر گروه و ملتی دانسته است .

جملاتی از کاربرد کلمه حقیقه الشیعه الاثنی عشریه

در اینجا بیشتر احادیث در کتب متأخر و بعد از صفویه به‌خصوص از زمان شیخ حر عاملی (متوفای ۱۱۰۴ هـ ق) صاحب کتاب وسائل‌الشیعه در کتابی به نام الاثنی عشریه نقل شده است. در این کتاب روایاتی در انکار و نکوهش آنان نقل شده است.