حساسیت زای غذایی
جملاتی از کاربرد کلمه حساسیت زای غذایی
سولفیتها در ردهٔ ۹ مادهٔ حساسیت زای خوراکی قرار دارد. مادهٔ خوراکی دارای سولفیت چند دقیقه پس از خوردن میتواند برای فرد مشکلاتی در تنفس ایجاد کند افرادی که آسم دارند یا کسانی که به سالیسیلات (یا آسپرین) حساسیت دارند در معرض خطر بیشتری قرار دارند. آنافیلاکسی یا آسیبهای مرگآور کمتر دیده شدهاست. دیگر نشانههای حساسیت عبارتند از عطسه، کهیر، میگرن و ورم گلو.
هنگامی که فرد مبتلا به آلرژی، در معرض عوامل حساسیت زایی چون گردهٔ گیاهان، گرد و خاک و غیره قرار میگیرد، بدن او نسبت به آنها واکنش نشان میدهد و موجب میشود تا سلولی به نام ماستوسیت از خود هیستامین ترشح کنند. ترشح شدن هیستامین باعث به وجود آمدن نشانههایی چون آبریزش بینی، سرفه، عطسه، خارش و غیره در بدن میشود. هرچه تماس فرد با عامل ایجاد حساسیت بیشتر باشد، بیشتر احتمال دارد که به آلرژی مبتلا شود.