حزن اور

معنی کلمه حزن اور در فرهنگ عمید

( حزن آور ) حزن آورنده، غم انگیز.

معنی کلمه حزن اور در فرهنگ فارسی

( حزن آور ) ( صفت ) صاحب حزن : (( قیافه ی حزن آور دارد . ) )

جملاتی از کاربرد کلمه حزن اور

مردى به خدمت پيامبر صلّى اللّه عليه و آله رسيد و گفت : من ثروتمند بودم اكنون فقيرشده ام ، سالم بودم اكنون مريض هستم ، محبوب مردم بودم اكنون مورد خشم آنان هستم و ازهر سو غم و اندوه مرا فرا گرفته است ، از صبح تا شب براى طلب رزق تلاش مى كنمچيزى به دستم نمى رسد، گويا نامم در دفتر تقسيم ارزاق ، محو شده است . پيامبرصلّى اللّه عليه و آله به او فرمود: گويا عواملى را كه غم آور است مرتكب شدى . اوعرض كرد عوامل حزن آور چيست ؟ حضرت فرمودند: گويا ايستاده شلوار مى پوشى ياناخن هايت را با دندان هايت مى گيرى يا با لباس خود صورتت را خشك مى كنى او پاسخداد: بلى اين چنين است . بحار / 76 / 23
نور علم ، خشيت و حزن آور و صاحب آن با آنكهاقبال به شان خود در صلاح نفس دارد، از خوف مرجع آرام نگيرد و اصلاح خود را از خداطلب كند و از اشتغال به غير حق بيمناك باشد و ازاهل زمان خود گريزان باشد، و بيم آن داشته باشد كه مبادا آنها او را از طريق الى الله وسفر به عالم آخرت باز دارند، و دنيا و لذائد آن را به او جلوه دهند. پس حق تعالى چنينشخصى را تاييد فرمايد و اركان وجودش را محكم نمايد و امان به او در روز رستاخيزعنايت فرمايد. (62)
در طى قرون آينده بشر و در سرزمين هاى مختلف شرح صحنه حزن آور و مرگ حسين عليهالسلام موجب بيدارى قلب خون سردترين خوانندگان خواهد شد.
حتّى نصب افراد براى اقامه نماز جمعه و عيد و مراسم حج و... از اختيارات و شئون حكومت وولايت امر است . از اين رو، بودن اينگونه امور در اختيار و سيطره نالايقان ، براى(آل محمد) حزن آور است . امام باقر عليه السلام در حديثى به اين حقيقت اشارهفرموده است : ما مِنْ عيدٍ لِلْمُسلمينَ، اَضحى وَلافِطرٍ، اِلاّ وَ هُوَ يُجَدّدُ فيه لالِ مُحمَدٍ حُزْنٌ،قيلَ: وَ لِمَ ذلك ؟ قال عليه السلام : لاَنَّهمْ عليه السلام يَرَوْنَ حَقَّهُمْ فى يَدِغَيْرِهِم (549)
اين صحنه حزن آور در امام تاءثير كرد، پس شروع كرد به تسليت گفتن به خواهر، درحالى كه خود امام در حالت احتضار بود و دردمندانه مى گفت :
چـيـزى نـگـذشـت كه صداى حزن آور على عليه السّلام را در عبادت شنيدم كه با خدا راز ونياز مى كند.