حذف غذا

معنی کلمه حذف غذا در فرهنگستان زبان و ادب

{food elimination} [تغذیه] جلوگیری از مصرف غذاهای مشکوک به ایجاد حساسیت تا برطرف شدن نشانه ها

معنی کلمه حذف غذا در ویکی واژه

جلوگیری از مصرف غذاهای مشکوک به ایجاد حساسیت تا برطرف شدن نشانه‌ها.

جملاتی از کاربرد کلمه حذف غذا

تَهْ‌چین یک غذای ایرانی از خانوادهٔ پلو که معمولاً در مهمانی‌ها و جشن‌ها تهیه می‌شود و مواد اصلی آن شامل برنج، ماست، تخم‌مرغ، زعفران، و انواع گوشت است. ته‌چین معمولاً شامل دو قسمت است: قسمت اول لایهٔ ضخیم و زعفرانیِ ته‌دیگ که اغلب با مقداری گوشت قرمز یا مرغ پخته، آمیخته شده است؛ و قسمت دوم چلوسفید است که روی این ته‌دیگ ریخته می‌شود. البته قسمت چلوسفید را می‌توان حذف کرد که در این صورت ته‌چین قالبی به دست می‌آید. ته‌چین معمولاً در قابلمه یا ظرف شیشه‌ای قرار داده می‌شود و می‌تواند در فر یا روی اجاق پخته شود.
با این که ترهالوز از بهم پیوستن مولکول‌های قند خون به وجود آمده و در نهایت به گلوکز تبدیل می‌شود مصرف آن در بیماران دیابتی باعث کنترل سطح انسولین بعد از غذا می‌گردد. ترهالوز این کار را با کاهش مقاومت به انسولین می‌کند و به این صورت بدن نیاز به ترشح انسولین کمتر خواهد داشت. همچنین در بیماران دیابتی که سلول‌های بتای پانکراس در معرض مرگ سلولی (آپوپتوز) قرار دارند ترهالوز با حذف اندامک‌های آسیب دیده و کاهش استرس اکسیداتیو از مرگ سلولی این سلول‌ها جلوگیری می‌کند. با این که ترهالوز از گلوکز تشکیل شده گلوکز را بسیار آهسته‌تر آزاد می‌کند و نسبت به شکر تاثیری بر قند خون ندارد و شاخص قند خونی بسیار پایین‌تری دارد.