حدیث مبهم سندی

معنی کلمه حدیث مبهم سندی در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] حدیث مبهم سندی، از اصطلاحات بکار رفته در علم حدیث بوده و به خبری که نام راوی در سند آن ذکر شده و از او تعبیر به «رجل» یا «فلان» شود، گفته می شود.
از جمله اقسام حدیث ضعیف حدیث مبهم است درباره این نوع از حدیث گفته شده است:۱- حدیثی است که نام راوی ذکر نشده باشد مثل این که گفته شود «اخبرنی فلان» یا «اخبرنی رجل».۲- حدیثی است که نام راوی ذکر نشده و یا نام وی ذکر شده ولی شناخته شده نیست.۳- حدیثی است که برای اختصار نام راوی آن ذکر نشده است.
انواع ابهام
برخی بیان داشته اند که ابهام گاهی در سند است مثل این که گفته شود «اخبرنی فلان» و گاهی در متن می باشد مثلاً در حدیث ابوسعید خدری است که جمعی از صحابه پیامبر گذرشان به محله ای افتاد که آنها را مهمان نکردند حشره ای بزرگ آنها را گزید مردی دعا و تعویذی برای او نوشت. از تعویذنویس به صورت «رجل» تعبیر کرده است که مبهم می باشد ولی تعویذنویس خود را ابوسعید خدری بوده است.
ارزش حدیث مبهم
در مورد حدیث مبهم که پذیرفته است یا خیر؟ گفته شده است: حدیث که راوی آن ذکر نشده باشد پذیرفته نیست و اگر به صورت لفظ تعدیل مبهم ذکر شود مثل این که راوی بگوید «اخبرنی ثقه» پذیرفته نیست چون تعدیل مبهم کافی نیست ولی برخی گفته اند: اگر به صورت تعدیل مبهم بیان شد کفایت می کند.
تعبیرات دیگر
...

جملاتی از کاربرد کلمه حدیث مبهم سندی

حدیث مبهم و مشکل بدو گشاده شود اگر ندانی رو پرس مشکل و مبهم