حدیث فرد
معنی کلمه حدیث فرد در فرهنگ فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه حدیث فرد
یکی از وجوه تسمیهٔ این ایوان که به دوران صفوی بازمیگردد، فردی است به نام درویش محمد که جد مادری علامه مجلسی بود و در روزهای تابستان در این ایوان حدیث تدریس میکرد.
در این حدیث تأکید شده که با زیاد شدن لشکر یاری رسان، عقلِ فرد، رو به کمال میرود.
رسالهٔ حقوق تنها کتاب زینالعابدین است که شکلِ دعا و حدیث ندارد. بهگفتهٔ چیتیک، اهمیتِ این کتاب به این دلیل است که به موضوعاتی مشابهِ صحیفهٔ سجادیه پرداخته اما با سبک و زبانی متفاوت از صحیفه نگاشته شده است. در این کتاب زینالعابدین تصریح میکند که سلسله مراتبِ اولویتها همیشه باید رعایت شود. «فرد» قبل از «اجتماع» میآید. «معنا» قبل از «عمل» میآید و «دانش» قبل از «حرکت». هر فرد وظایفِ اجتماعیِ فراوانی دارد اما این وظایف وابسته به وظایفِ ضروریتر است یعنی ایمان به خدا و ارتباطِ مناسب با حقیقتِ ماورایی. به نوشته کلبرگ رسالهٔ حقوق در دو اثر مربوط به قرن چهارم هجری ثبت و ضبط گردیده است: یکی در اثرِ ابن بابِوَیْه به نام کتاب الخصال؛ و دیگری در اثر ابن شُعبه با عنوان تُحَفُ الْعُقول.
رسالهٔ حقوق تنها کتاب زینالعابدین است که شکل دعا و حدیث ندارد. بهگفتهٔ چیتیک، اهمیتِ این کتاب به این دلیل است که به موضوعاتی مشابهِ صحیفهٔ سجادیه پرداخته اما با سبک و زبانی متفاوت از صحیفه نگاشته شدهاست. در این کتاب زینالعابدین تصریح میکند که سلسله مراتبِ اولویتها همیشه باید رعایت شود. فرد قبل از اجتماع میآید. معنا قبل از عمل میآید و دانش قبل از حرکت. هر فرد وظایفِ اجتماعیِ فراوانی دارد اما وابسته به وظایفِ ضروریتر است: ایمان به خدا و ارتباطِ مناسب با حقیقتِ ماورایی. رسالهٔ حقوق در دو اثر مربوط به قرن چهارم هجری ثبت و ضبط گردیدهاست: یکی در اثر ابن بابِوَیْه به نام کتاب الخصال؛ و دیگری در اثر ابن شُعبه با عنوان تُحَفُالْعُقول. اَلصَّحیفَةُ فِی الزُّهْد از دیگر آثاری است که منتسب به سجاد است.