حبیب معلم

معنی کلمه حبیب معلم در لغت نامه دهخدا

حبیب معلم. [ح َ ب ِ م ُ ع َل ْ ل َ ] ( اِخ ) رجوع به حبیب عجمی شود.

جملاتی از کاربرد کلمه حبیب معلم

جهان‌آرا دختر ملا نشئت پاوه‌ای، خواهر آغا عنایت هدایتی (شاعر) بوده‌است. جهان آرا خانم خواندن را نزد پدرش یاد می‌گیرد و پس از آن نزد دیگر معلم و استادان ویژه خواندن را ادامه می‌دهد. او در ابتدا با علی‌اکبر خان شرف‌الملک اردلان ازدواج کرد، اما این زوج پس از مدتی از یکدیگر جدا شدند. جهان‌آرا خانم پس از جدایی، با حبیب‌الله خان باباجانی از مردم جاف جوانرود ازدواج می‌کند. جهان‌آرا خانم همچنین عمۀ آقاعنایت جوانرودی (صارم السلطان) شاعر کُرد اهل منطقۀ هوارامان و جوانرود و از رهبران سیاسی کُرد بوده‌است.
روایات متفاوتی در مورد خانوادهٔ افشین قطبی، به‌ویژه هویت پدر او، مطرح شده است. هنگام بازگشت قطبی به ایران برخی رسانه‌ها مدعی شدند که وی پسر عبدالرضا قطبی، آخرین مدیر رادیو و تلویزیون حکومت پهلوی و پسردائی فرح پهلوی، است. به جهت سویه سیاسی این موضوع در جمهوری اسلامی شایعه مزبور مباحثات بسیاری برانگیخت. اما مدت‌ها بعد قطبی مدعی شد که پدر وی معلم و از اهالی نیریز، استان فارس است و نام وی سید محمد است نه رضا. حبیب کاشانی، مدیرعامل وقت باشگاه پرسپولیس، هم در کنفرانس مطبوعاتی گفته بود: «اعلام کردند ارتباط خانوادگی با رئیس سازمان صداوسیمای طاغوت داشته و از اقوام نزدیک آنها بوده است. گفتند او مشکل سیاسی دارد و مسلمان نیست؛ اما کسی که کنار من نشسته، سید است. پدر و مادر او اهل نی ریز بوده و هر دو از بازنشستگان فرهنگی هستند.» قطبی نیز بعدها در گفتگو با بی‌بی‌سی فارسی، عنوان کرد که پدرش در سال ۱۳۵۶ به آمریکا رفته و با یک پزشک آمریکایی ازدواج کرده است.
سیامک ایقانی در سال ۱۳۲۶ در شیراز متولد شد. او از کودکی به موسیقی گرایش داشت و در دورهٔ دبستان، با سازدهنی کوچکش برای همکلاسی‌هایش می‌نواخت. او با ساز داییِ خود که نوازندهٔ فلوت بود نیز می‌نواخت. پس از مدتی یک فلوت برای خود تهیه کرد و در مدتِ کوتاهی نواختنِ این ساز را فرا گرفت. پس از فلوت، به فراگیری سنتور پرداخت و در سن ۱۴ سالگی، با خریدِ یک ساز ویلن، نوازندگی این ساز را بدون معلم آغاز کرد. او با تمرین و پشتکار مداوم پس از مدتی با ارکسترهای مختلف همکاری خود را آغاز نمود و حدود ۷ سال با رادیو تلویزیون مرکز شیراز همکاری داشت. او تئوری موسیقی را نزد «نعمان» که از هنرمندان موسیقی شیراز بود فرا گرفت و کتاب‌های دورهٔ هنرستان و ردیف ابوالحسن صبا را به پایان برد. او در شیراز به تدریس سازهای فلوت، سنتور، ویلن و کمانچه مشغول شد و پس از پایان دورهٔ سربازی در تهران ساکن شد. سیامک ایقانی در تهران از آموزش هنرمندانی نظیر: احمد عبادی، جلیل شهناز، علی تجویدی، پرویز یاحقی، حبیب‌الله بدیعی، محمدرضا شجریان و … بهره‌مند شد. او در سال‌های ۱۳۵۴ تا ۱۳۵۸ با رادیو همکاری کرد و همچنین در ارکستر سازهای ملی، در وزارت فرهنگ و هنر به عنوان نوازنده، فعالیت نمود و پس از انقلاب ۱۳۵۷ نیز مدتی با صدا و سیما همکاری داشت. سیامک ایقانی غیر از نوازندگی، به عنوان آهنگساز و مدرس موسیقی نیز به فعالیت پرداخته‌است. برادر او «سهیل ایقانی» نیز نوازنده و خواننده بود.
سوزان حبیب: از گفته های شما این طور برمی آید که در آن زمان هنوز انتخاب معلم برای درس ها تخصصی نشده بود.