حاکم اول
جملاتی از کاربرد کلمه حاکم اول
کورش دستور با ساخت معبد دوم در مکان معبد اول داد، ولیکن قبل از پایان آن از دنیا رفت. داریوش، بعد از حکومت کوتاه بردیا، بر امپراتوری ایران حاکم شد و دستور پایان معبد را داد. این کار با مشاوره پیامبران یهودیان حجی و زکریا انجام شد. بنای معبد در ۵۱۵ قبل از میلاد به پایان رسید که این زمان ۲۰ سال بعد از بازگشت یهودیان از اخراج بود.
پس از اشغال عراق در سال ۲۰۰۳ و سقوط حزب حاکم بعث، ارتش عراق نیز منحل شد و پس از مدتی ارتش جدیدی بر اساس نظریات نظامی آمریکاییها و با کمک مشاوران نظامی این کشور تشکیل شد. با توجه به شورشهایی که بلافاصله پس از اشغال عراق در این کشور درگرفت، این ارتش در درجه اول به عنوان یک نیروی ضدشورش طراحی شده است. از دسامبر ۲۰۱۱ که نیروهای آمریکایی بهطور کامل این کشور را ترک کردند، نیروهای نظامی عراق مسئولیت کامل حفظ امنیت این کشور را برعهده دارند.
محمدرضا عارف، معاون اول پیشین رئیسجمهوری ایران که ریاست کانون صنفی استادان دانشگاهی را برعهده دارد، در اعتراض به «روند حاکم بر هیاتهای جذب در دانشگاهها» از سمت خود در هیئت جذب دانشگاه شریف استعفا کرد.
کوبودو (古武道) را میتوان به عنوان古 (قدیمی) 武 (رزمی) 道 (راه) «هنر رزمی قدیمی» ترجمه کرد. این اصطلاح در نیمه اول قرن هفدهم پدیدار شد. کوبودو آغاز دوره توکوگاوا (۱۶۰۳–۱۸۶۸) است که دوره ادو نیز نامیده میشود، زمانی که قدرت کلی توسط قبیله حاکم توکوگاوا تثبیت شد. این اصطلاح اغلب به هنرهای رزمی گفته میشود که قبل از اصلاحات میجی در قرن نوزدهم به وجود آمده بودند. از دوره موروماچی، شمشیرزنی، جوجوتسو، هنرهای رزمی، تیراندازی با کمان، توپخانه و غیره به عنوان مکاتب مختلف فنی و سیستماتیک شدهاست. اصطلاح Kobudō (古武道، هنرهای رزمی باستانی) در تضاد با Gendai budō ("هنرهای رزمی مدرن") یا shinbudō ("هنرهای رزمی جدید") است که به مدارس توسعه یافته از دوران میجی اشاره دارد.
او پس از درگذشت پدرش آشور-دان دوم به سلطنت رسید. این پادشاه آشوری، مناطقی را که قبلاً فقط بهطور ظاهری و صوری تحت استیلا و تابعیت آشور بودند، بهطور کامل و به معنای واقعی کلمه به تصرف خود درآورد و آرامیها، نوهیتیها و هوریهای دردسرساز را به مناطق و نقاط دیگری تبعید کرد. سپس دو دفعه به نیروهای شمش-مودمیق حاکم بابل هجوم برد و او را شکست داد و منطقهٔ بزرگی در شمال رود دیاله و برخی مناطق دیگر از جمله شهر هیت را در میانرودان میانی به خاک آشور ضمیمه کرد. وی با فرمانروای دیگر بابل نبو-شوم-اوکین اول نیز مصاف داد و او را نیز در نبرد مغلوب کرد، قسمتها و سرزمینهای دیگری در این جنگ نصیب پادشاه آشور شد. وی همچنین به سوی غرب لشکرکشی کرد و شهر آرامی نصیبین را به زیر سلطهٔ خود درآورد و همینطور همراه با مقادیر زیادی ثروت که به دست آورده بود، ناحیهٔ رود خابور را استحکام بخشید.
زبان رسمی حاکمان اسلامی، که پس از چهارخلیفه نخست، امویان سر کار آمدند، در سراسر جهان اسلام، عربی بود؛ در حالیکه عامه مردم زبان محلی خود را حفظ کرده بودند و تازه مسلمانان نیز فقط در مراسم عبادی، زبان عربی را به کار میبردند. در نیمه دوم قرن اول هجری تصمیم بر آن شد که در امور دفتری و دیوانی زبان عربی جانشین زبانهای فارسی و رومی شود؛ افزون بر این، اقتضا میکرد که متون پزشکی و نجومی به عربی ترجمه شود؛ از این رو، در دوران امویان چند کتاب محدود در حوزه پزشکی و نجوم از زبانهای یونانی و فارسی به عربی ترجمه شد؛ ولی این ترجمهها موردی و شخصی بود و هنوز باید زمانی میگذشت تا نهضت ترجمه فرابرسد.
محمدو بوهاری در انتخابات سال ۲۰۱۵ رئیسجمهور وقت، گودلاک جاناتان را شکست داد. وی در انتخابات ریاست جمهوری نیجریه براساس شمارش رسمی آرا با بیش از ۵۳ درصد پیروز انتخابات اعلام شد. حزب بوهاری به نام «همه ترقیخواهان»، پیش از اعلام نتایج انتخابات، خود را پیروز این انتخابات دانستهبود. این اولین بار در تاریخ نیجریه است که یک حزب مخالف به شکل دمکراتیک حزب حاکم را برکنار کرده و حکومت را به دست گرفتهاست. او از ۱۹۸۳ تا ۱۹۸۵ در پی یک کودتای نظامی رئیس دولت نیجریه بود. بوهاری، پیشتر فرمانده نظامی بود و «دیکتاتور نظامی» خوانده میشود. محمدو بوهاری در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۹ نیجریه نیز پیروز شد.
این دودمان بخاطر نخستین سلسله طولانی مدت تاریخ چین یعنی دودمان ژو باستان بنیاد گذاری شد، به منظور این که هیچ سلسله ای از اول تا آخر هیچ حاکم زنی نداشته به افتخار نخستین سلسله و طولانیترین امپراتوری چین، امپراتریس زتیان این نام را بر حکومت خود نهاد و همچنین بیشتر قوانین ژو باستان را برای حکومت خود انتخاب میکرد.
میرزا سید رضا بدیعالملک برادر میرزا سید علی موثقالملک پیشخدمت خاصه مظفرالدینشاه و مستوفی اول دیوان بود. در دوران سلطنت مظفرالدینشاه مدتی حاکم ساوه، زرند و ایل شاهسون بغدادی بود و سپس به حکومت قم منصوب شد.
کاظم خان داشی به قیرخلار (۴۰ نفر) نیز معروف بودهاست. به روایت کهن سالان روستا در زمانهای قدیم عدهای (گویا ۴۰ نفر) از دست حاکم ظالم منطقه فرار کرده و مدتی در این محل پناه گرفتهاند و به همین مناسبت تا قبل از جنگ جهانی اول و حضور کاظم خان در این محل به اسم قیرخلار معروف بودهاست.