جنگل نخستین
معنی کلمه جنگل نخستین در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه جنگل نخستین
شیر نخستین بار توسط کارل لینه زیستشناس برجسته اهل سوئد بر اساس یک نمونه شیر از قسنطینه الجزایر در سال ۱۷۵۸ توصیف علمی شد و Felis leo نام گرفت. Felis به معنای گربه، در آغاز واژهای متداول برای توصیف تمام اعضای خانواده گربهایان بود؛ با این حال کاربرد آن امروزه محدود به چند گونه از گربهایان کوچک مانند گربه خانگی و گربه جنگلی شدهاست. رجینالد اینس پوکوک جانورشناس بریتانیایی در سال ۱۹۳۰ هنگام نگاشتن مطالبی پیرامون نمونه شیرهای آسیایی موزه تاریخ طبیعی لندن شیر را در سرده پلنگمانندها (Panthera) طبقهبندی کرد و نام آن را به Panthera leo تغییر داد.
همانگونه که در طبیعت، همهٔ جانداران، خود را با شرایط محیطی و تغییر اقلیم سازگار میکنند، سگها نیز فرگشت یافته و در نقاط مختلف جهان، خود را با شرایط مختلف، سازگار میکنند. سگهای تازی نخستین برای نواحی بیابانی و دشت و سگهای مستیف برای نواحی کوهستانی و جنگلی سازش یافتند. جهش ژنتیکی، موجب افزایش شمار گونهها شد و به تدریج این گونهها آگاهانه توسط انسان به کار گرفته و پرورش داده شد. جمجمه و استخوانهای یافت شده از دوران نوسنگی نشان میدهند که دستکم چهار گونه سگ در اروپا وجود داشتهاند که از نظر بزرگی و شکل جمجمه با هم تفاوت داشتند. ممکن است سگ از گرگ و در مواردی دیگر از شغال فرگشت یافته باشد. همچنین ممکن است از جانور دیگری که بهطور مستقل از سایر جانوران فرگشت یافته است به وجود آمده باشند.
همانطور که در سطرهای پیشین اشاره گردید طریقه تشخیص و درمان زار به ریتم و قطعهای که نواخته میشود، مربوط میباشد. به عنوان مثال؛ در قطعهٔ سنج و دمام، سازهای بوق، دمام و سنج نواخته میشوند. سازهای مذکور در زمرهٔ نخستین آلات موسیقی بوده و ضمن آنکه در زمرهٔ سازهای جنگلی محسوب میشوند، ریشه در موسیقی آفریقا دارند. اینگونه سازها از همان ابتدا به عنوان وسیلهای برای اعلام خبر و تجمع مردم به کار میرفتهاند. یکی از علل نواختن این آلات در آیین مورد نظر ما نیز همین امر میباشد.
مساجد نخستین جایی بود که برای آموزش مورد توجه قرار گرفت. در استان گیلان نیز مانند سایر نقاط کشور نخستین گامهای آموزش از مساجد و مکتبخانهها آغاز گردید. تأسیس مدارس جدید در رشت، پیش از برخواستن نغمهٔ مشروطهخواهی و از سالهای نخست سلطنت مظفّرالدّین آغاز شد. در دوران هفت سالهٔ نهضت جنگل تعداد مدارس رشت افزایش یافت و در سایر نقاط گیلان نیز مدرسه دائر شد. البتّه این مدارس نهایتاً امکان آموزش تا پایان دورهٔ شش سالهٔ مقدّماتی را داشتند. هنوز جنگلیها در گیلان کرّ و فر داشتند که برای نخستین بار دوره شش سالهٔ دوم تحصیلی یا دورهٔ متوسّطه در این ایالت دائر شد. مدرسهٔ متوسّطهٔ نمرهٔ یک که بعدها مدرسهٔ شاهپور نام گرفت و امروزه دبیرستان شهید دکتر بهشتی خوانده میشود، در سال ۱۲۹۸خورشیدی در رشت و در محله سبزهمیدان در عمارتی دائر شد که سالها محل چند مدرسه ابتدایی با نامهای مختلف بود. مدرسهٔ متوسّطهٔ نمره یک مدّتی هم به عمارتی در محلهٔ زیرکوچه منتقل شد.