جانوران آبزی {aquatic animals} [مهندسی منابع طبیعی- محیط زیست و جنگل] جانورانی که در آب زندگی می کنند
جملاتی از کاربرد کلمه جانوران ابزی
نهنگهای گوژپشت از نوعی یاخته مغزی برخوردارند که تنها در انسانها، میمونهای غولپیکر و دستهای از جانوران آبزی مانند دلفینها دیده میشود. این امر میتواند روشنگر علت وجود رفتارهای مشاهدهشده در نهنگها مانند مهارتهای پیچیده ارتباطی، تشکیل اتحاد، همکاری، انتقال فرهنگی و کاربرد ابزاری باشد.
بوتیمار استرالزی از جانوران آبزی همچون قورباغه، مارماهی و سختپوستان آب شیرین تغذیه میکند. آوای این پرنده غرشمانند بوده و آنقدری که غریوش شنیده میشود خودش دیده نمیشود.
بخش تحقیقات کمسیون اروپا، در سال ۱۳۸۰ شمسی، مرکز تحقیقات آرتمیا و جانوران آبزی دانشگاه ارومیه را بهعنوان نماینده خاورمیانه و آسیای مرکزی جهت مشارکت در یک پروژهٔ مطالعاتی بینالمللی، با همکاری ۱۴ دانشگاه و مراکز تحقیقاتی برجسته از پنج قارهٔ دنیا، برگزید.
این جوامع گیاهی سرمنشأ زنجیرههای غذایی دیگر موجودات زنده منطقه بوده و دارای اراضی مساعد و حاصلخیز وسیعی هستند. چنین محیطی به دلیل آنکه در حد واسط اکوسیستم خشکی و اکوسیستم دریایی قرار گرفته، موجب به وجود آمدن زیستگاه مناسبی برای انواع جانوران آبزی و پرندگان گشتهاند. این جوامع گیاهی همیشه تأمینکننده بخشی از نیازهای اقتصادی انسانی است بهطوری که در پارهای نقاط، به خاطر برداشتهای نادرست، بقای آنها که قبلاً به صورت تودههای جنگلی انبوهی بوده، به خطر افتاده است.
غول حواصیلها پرندههایی تکزی و گوشهگیر هستند و از قلمرو خود در برابر نزدیک شدن دیگر حواصیلها بالغ دفاع میکنند. آنها با پاهای بلند خود در آبهای کرانهای راه میروند و به انتظار ماهیها مینشینند. رژیم غذایی آنها را ماهی و قورباغه و برخی دیگر جانوران آبزی تشکیل میدهد.
شنوایی یک حس مهم در بیشتر گونههای ماهی است اما توان شنیدن و ردیابی منبع صدا در زیر آب که سرعت حرکت صوت بیشتر از هوا است، کاهش مییابد. شنوایی در زیر آب با کمک هدایت استخوانی صورت میگیرد و ردیابی و جایابی منبع صدا به نظر از روی تفاوتهای موجود در دامنه که به کمک هدایت استخوانی درک میشود، انجام میگیرد. جانوران آبزی مانند ماهیها از ابزاری تواناتر در شنوایی برخوردارند که برای شرایط زیر آب بهینه است.
بادبانک گونهای از جانوران آبزی است که در سطح آب اقیانوسها زندگی میکنند. این جانوران هنگامی که برای تنفس به سطح آب میآیند باله خود را از آب بیرونِ آورند تا هوا جذب کنند.
فنون ماهیگیری یا روشهای ماهیگیری (به انگلیسی: Fishing techniques) روشهایی برای صید ماهی هستند. این اصطلاح همچنین ممکن است به روشهایی برای صید دیگر جانوران آبزی مانند نرمتنان (صدفان، ماهی مرکب، هشتپا) و بیمهرگان دریایی خوراکی گفته شود.
جنس ویژگی نر یا ماده در جاندارانی است که گونهها را از طریق تولیدمثل جنسی تکثیر میکنند. بسیاری از گیاهان و تقریباً همهٔ جانوران از تولیدمثل جنسی بهره میبرند. جانوران معمولاً متحرک هستند و برای جفتگیری به دنبال شریک جنس مخالف میروند. جانوران آبزی میتوانند با بهکارگیری لقاح خارجی جفتگیری کنند، در حالی که بیشتر جانوران خشکیزی مانند خزندگان، پرندگان و پستانداران از جمله انسان از لقاح داخلی بهره میبرند. گیاهان عموماً بیحرکت هستند و در گیاهان دانهدار تولیدمثل جنسی به گردهافشانی وابسته است، یا از طریق خودگردهافشانی، یا از طریق دگرگردهافشانی با گیاهان دیگر از همان گونه.
جالبترین بخش طبیعتشناسی او اشاره ایست که او به بقایای سنگ شده جانوران میکند. کسنوفانس با اشاره به فسیلهای یافت شده برخی از جانوران آبزی در خشکیها و حتی کوهها، این نتیجه را میگیرد که زمین زمانی کاملاً پوشیده از آب بودهاست. در تاریخ شناسایی طبیعت، این نخستین بار است که به این پدیده اشاره میشود. همچنین او اعتقاد داشت که دریا طی یک فرایند دوری بار دیگر بر خشکی غلبه میکند و به این شکل تمدن بشری از بین میرود و دوباره از نو پدید میآید.