[ویکی فقه] جاسوسی در قرآن. جاسوسی ، کسب اطلاعات محرمانه و دادن آن ها به دشمن است. واژه جاسوسی از دو بخش «جاسوس» و «یاءِ» حاصل مصدر (در نقش پسوند شغل ساز) ساخته شده و در زبان فارسی به معنای جست و جوی خبر، خبر پرسی، خبر چینی ، سخن چینی ، به دست آوردن اخبار و اسرار فرد، اداره یا کشوری و دادن آن به دیگری آمده است و به صورت مصدرِ مرکبِ «جاسوسی کردن» نیز کاربرد دارد. معنا جاسوس از ریشه عربی «ج ـ س ـ س» و صفت مشبهه بر وزن «فاعول» است. شماری از واژه پژوهان، «جسّ» را در اصل به معنای لمس چیزی با دست (مانند گرفتن نبض ) برای کسب آگاهی لازم، دانسته و برخی آن را فقط تفحص نامحسوس معنا کرده اند؛ همچنین تجسس که در زبان عربی به ویژه عربی معاصر معادل جاسوسی است، از این ریشه است. این واژه در لغت به معنای آگاهی جستن از اخبار و اموری عمدتا پنهان آمده و اغلب کاربردی منفی دارد. کاربرد اصطلاح جاسوسی در حوزه حقوق و روابط بین الملل، حقوق جزای خصوصی و جرم شناسی کاربرد دارد و فارغ از پاره ای اختلافات جزئی، به کسب اطلاعات محرمانه نظامی، سیاسی، امنیتی، اقتصادی و فرهنگی در پوشش عناوین غیر واقعی، با قصد ارائه به بیگانگان و عمدتا متخاصم تعریف شده است. تفاوت جاسوسی در قدیم با جدید ...
جملاتی از کاربرد کلمه جاسوسی در قران
زمانی که محمدرضا پهلوی به پادشاهی رسید، ایران در اشغال نیروهای شوروی و انگلستان بود. این اشغال تا سال ۱۹۴۶ طول کشید. پس از خروج این نیروها ایران در تلاش برای بازیابی مجدد استقلال خود بود. در این دوران شاه قادر نبود که سیاست خارجی هماهنگی را دنبال کند. شاه در این سالها تلاش کرد تا روابط مستحکمی را با غرب پایهگذاری کند. بریتانیا که مایل بود به جای گفتوگو با یک مجلس و یک هیئت دولت، با یک فرد معامله کند و آمریکا که معتقد بود وجود یک ایران استبدادی در نزدیکی مرزهای شوروی، امنیت آنان را بیشتر تأمین میکند و مایل بود که قدرت شاه در ایران افزایش یابد. بازگشت شاه به سلطنت پس از ملی شدن صنعت نفت با کمک و حمایت آمریکا بود؛ بنابراین وابستگی شاه به آمریکا عامل تعیینکننده در سیاست خارجی او از این زمان به بعد بود. در این سالها، شاه بارها آشکارا در جبههٔ بلوک غرب و در مقابل بلوک شرق و حتی کشورهای جهان سوم متعلق به جنبش عدم تعهد قرار گرفت. او به آمریکا اجازه داد تا شبکهٔ جاسوسی در مرزهای ایران برپا کند. به پیمان سنتو ملحق شد. با جنبش پانعرب عبدالناصر مخالف نمود و حتی در حین جنگ ۱۹۶۷ اعراب و اسراییل، اسراییل را بهطور دو فاکتو به رسمیت شناخت و در این منازعه، طرف اسراییل را گرفت و ضد فلسطینیان بود. یا در زمانی که اکثریت جهان سوم خواستار بایکوت آفریقای جنوبی بخاطر سیاستهای نژادپرستانه آپارتاید بود، شاه به آفریقای جنوبی نفت میفروخت.
یک نمونه از آن که در یک محل ایست بازرسی آمریکایی در برلین غربی کشف شد، اکنون در موزه بینالمللی جاسوسی در واشینگتن، دی.سی. ایالات متحده آمریکا نگهداری میشود.
از فیلمهای معروف او میتوان به بازی در چهار مرتبه آن شب، امروز میکشیم، فردا میمیریم!، جاسوسی در لیسبون و بیست هزار دلار برای هفت نفر اشاره کرد.
شرکت کردن در جنگ علیه کشور خود، کوشش در براندازی حکومت کشور، جاسوسی در نیروهای نظامی کشور، دیپلماتها یا سرویسهای اطلاعاتی کشور برای نیروهای بیگانه و سوءقصد به رهبر یا رئیس کشور از جمله موارد خیانت بزرگ بهشمار میآید.
آمریکاییها که توسط جو وایزبرگ افسر سابق سیا ساخته شده با وجود فضای جاسوسی در فیلم سعی در تعریف داستان یک ازدواج را دارد و هسته اصلی داستان ازدواج فیلیپ و الیزابت است که تلاش میکنند با وجود مشکلات فراوان همراه با فرزندانشان زندگی مشترک خود را حفظ کنند.
از فیلمهای او میتوان به جاسوسی در لیسبون اشاره کرد.
از فیلمهایی که وی در آنها نقش داشتهاست، میتوان به جاسوسی در لیسبون، مردی با چهره عجیب بهدنبال توست تا تو را بکشد و بخش اورژانس اشاره نمود.
در ماموریتی که جان اسنو همراه لرد مورمونت به آنسوی دیوار می رود ایگریت را اسیر میکند. طی اتفاقاتی برتری به دست ایگریت افتاده و جان اسیر او می شود. ایگریت جان را نزد منس میبرد. جان که به دستور لرد فرمانده اش ماموریت جاسوسی در بین مردمان آزاد را دارد خود را مخالف نگهبانان شب و قوانین آنها نشان می دهد تا آنجا که برای پذیرفته شدن در بین آنها با ایگریت همبستر می شود. رفته رفته احساس و رابطه ای میان آن دو به وجود می آید، که با فرار جان از دست مردمان آزاد رابطه پایان میابد.