تپه دز

تپه دز

معنی کلمه تپه دز در لغت نامه دهخدا

تپه دز. [ ت َپ ْ پ َ دِ ] ( اِخ ) دهی از بخش پشت آب شهرستان زابل است که در پنج هزارگزی جنوب خاوری بنجار کنار راه فرعی بند کهک به زابل واقع است جلگه ای گرم و معتدل است و 447 تن سکنه دارد. آب آن از رود هیرمند و محصول آنجا غلات و لبنیات است و شغل اهالی زراعت و گله داری و قالیچه و گلیم و کرباس بافی است.راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 8 ).

معنی کلمه تپه دز در فرهنگ فارسی

دهی از بخش پشت آب شهرستان زابل است که در پنج هزار گزی جنوب خاوری بنجار - کنار راه فرعی بند کهک به زابل واقع است ٠ جلگه گرم معتدل است ٠

معنی کلمه تپه دز در دانشنامه عمومی

تپه دز، روستایی در دهستان ژاله ای بخش کرباسک شهرستان زابل در استان سیستان و بلوچستان ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، جمعیت این روستا برابر با ۲٬۳۳۵ نفر ( ۵۵۱ خانوار ) بوده است.

جملاتی از کاربرد کلمه تپه دز

تپه گوور قلعه سی مربوط به مس و سنگ- سده‌های میانه دوران‌های تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان ماهنشان، بخش مرکز ی، دهستان ماهنشان، ۱/۵ کیلومتری شمال روستای ینگجه واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۵ دی ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۴۰۵۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
تپه رحیم آباد ۲ مربوط به دوره اشکانیان - سدهٔ ۳ و ۴ ه.ق است و در شهرستان کرمانشاه، بخش مرکزی، دهستان میان دربند، ۷۰۰ متری غرب روستای رحیم آباد واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۵۵۰۹ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
تپه طلا مربوط به هزاره اول قبل از میلاد است و در شهرستان سقز، بخش زیویه، روستای قلعه کورکور واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۸۰ با شمارهٔ ثبت ۵۰۹۷ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
وی در ادامه به وضعیت کنونی این تپه و شدت تخریب‌های ایجاد شده در این منطقه اشاره کرد و گفت: «به دلیل استقرار این تپه در میان دو روستای مسجد علیا و مسجد سفلی، طی سال‌های گذشته بخش بزرگی از این تپه در جریان عملیات جاده‌سازی برای اتصال این دو روستا از بین رفته‌است.»
تپه بلچاک ۲ مربوط به هزاره اول (پیش از میلاد) - دوره اسلامی قرن ۴ تا ۶ ه.ق است و در شهرستان پیرانشهر، بخش مرکزی، دهستان لاهیجان، روستای گردگوران واقع شده است. این اثر در تاریخ ۳۰ دی ۱۳۸۵ با شمارهٔ ثبت ۱۶۸۲۸ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
خلق چو قوم‌ کلیم مانده به تپه ظلام او شده بر جانشان مائدهٔ خوشگوار
همایون تپه و دریاچه آن یکی چون گوی و، آن دیگر چو چوگان
ده به دامان یکی تپه پناه آورده گرد تاریک‌وَشی بر تن خود گسترده
تپه تالافار مربوط به دوران‌های تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان بوئین‌زهرا، روستای سنجیدر واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۵ خرداد ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۵۷۶۱ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
خرمنلی تپه مربوط به دوره اشکانیان - دوره ساسانیان است و در شهرستان ماهنشان، بخش انگوران، دهستان انگوران، ۳۵۰ متری شرق روستای آق بولاغ واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۷ بهمن ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۴۶۱۰ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
تپه ساری سره مربوط به دوران‌های تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان بوئین‌زهرا، بخش آبگرم، روستای رزک واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۲ بهمن ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۷۳۱۴ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
تپه دوش (دیم تپه) مربوط به دوره اشکانیان - دوره ساسانیان است و در شهرستان میانه، بخش کندوان، دهستان کندوان، ۳ کیلومتری جنوب روستای آوین واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۷ اسفند ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۲۲۷۲۸ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
تپه دمیر پخت مربوط به عصر آهن - دوره هخامنشی است و در شهرستان زنجان، بخش مرکزی، دهستان قلتوق، ۳/۱ کیلومتری شمال غرب روستای شیخ جابر واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۵۹۵۰ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.