توقیع ازاردهندگان امام زمان

معنی کلمه توقیع ازاردهندگان امام زمان در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] توقیع آزاردهندگان امام زمان. این توقیع، در ردّ طایفه ای از غالیان است که به شرکت ائمه (علیهم السّلام) با خداوند در علم و قدرت او معتقدند!
قال مولانا الامام المهدی (عجّل الله فرجه الشریف): (قَدْ آذانا جُهَلاءُ الشّیعَةِ وَحُمَقاؤُهُمْ، وَمَنْ دینُهُ جِناحُ الْبَعُوضَةِ اَرْجَحُ مِنْهُ) نادانان و کم خردان شیعه و کسانی که پر و بال پشه از دین داری آنان برتر و محکم تر است، ما را آزار می دهند. این عبارت، بخشی از توقیعی است که حضرت امام زمان (علیه السّلام) در جواب نامه ی محمّد بن علیّ بن هلال کرخی فرستاده است.
← رد غالیان
توقیع حسن عاقبت؛ توقیع مبنای محبت؛ توقیع پیروزی حق بر باطل؛ توقیع عاقبت به خیری؛ توقیع کیفیت درخواست حاجت؛ توقیع هدف بعثت؛ توقیع لازمه محبت اهل بیت؛ توقیع حکم وقف؛ توقیع نهی از تکلف؛ توقیع توحید و نفی غلو؛ توقیع حکم منکرین امام زمان؛ توقیع نهی از شک؛ توقیع نهی از تشکیک؛ توقیع الگوی امام زمان؛ توقیع حرمت اموال مردم

جملاتی از کاربرد کلمه توقیع ازاردهندگان امام زمان

به هر طرف من سرگشته چند پویم، چند ره دیار امام زمان کجاست، کجاست
از دیدنی های این روستا می توان به مسجد امام زمان اشاره کرد.
مزد دادن امام زمان عليه السلام براى خواندن زيارت عاشورا
به اين ترتيب مركزيت قم و توجه امام زمان عليه السلام به اين مركز و نشانه هاىمعنوى قم و حوزه علميه قم و مدارس علمى جدا دانشگاه حضرت صادق عليه السلام است همهو همه حكايت از آن مى كند كه هنگام ظهور امام (عج ) اين مركز با توسعه بيشتر و عميقتردر نشر اسلام راستين و فقه جعفرى در خدمت حضرت ولى عصر(عج ) قرار مى گيرد.
صاحب صدا ساعتى گريه و مناجات داشت ، و سپس ساكت مى شد. قدرى مى گذشت ،دوباره مشغول خواندن و درد دل كردن مى شد، باز آرام مى گرفت . و سپس ساعتىمشغول مى شد، و آرام مى گرفت . و هرگاه شروع مى كرد به خواندن ، چند قدمى جلوترمى آمد، به طورى كه به اذان صبح كه رسيد، درمقابل مقام مطهر امام زمان - ارواحنا فداه - رسيده بود. در اينحال خطاب به حضرت نموده ، و پس از گريه طولانى ، و سوز و ناله شديدى ودلخراشى ، اين اشعار را با تخاطب و گفتگوى با آن حضرت خواند:
اما شيعيان و علاقمندان به امام عليه السلام هر قدر گنهكار باشند به همين اندازه ظهورامام عليه السلام به تاءخير مى افتد چنانكه در فرازى از توقيع امام زمان عليه السلامبه شيخ مفيد رحمة اللّه آمده :
  1- امام زمان عليه السلام به صابونى اجازه ديدار نداد:
اين صدا از ضلع شمال ، وسط ديوار مسجد، درست درمقابل و رو به روى مقام مطهر حضرت امام زمان -عجل الله تعالى فرجه - شروع شده ، و به طورى جذاب و گيرا، و توام با سوز وگداز و ناله ، و اشعار عربى و فارسى و مناجات ها، و دعاهاى عاليه المضامين بود كهبه كلى حال ما را و ذهن ما را متوجه خود نمود. من نتوانستم يك لقمه از نان بخورم ، ودستمال همين طور باز مانده بود، و نتوانستم بخوابم و استراحت كنم ، ونتوانستم به نمازشب و دعا و ذكر وفكر خود بپردازم و همين طور متوجه و منصرف به سوى او بودم .
بمرد فیض ز شوق تو ای امام زمان بیا که در تن این مرده جان در آید باز
عيد است آن زمان كه امام زمان چو نور از پرده هاى غيبت كند در جهان ظهور
امام زمان عليه السلام فرمود: قطعا دانش ما بر (اوضاع و) خبرهاى شما احاطه دارد وچيزى از (احوال و) گزارشهاى شما بر ما پوشيده و پنهان نيست .
با كمال دوستى ما نسبت به امام زمان -عجل الله تعالى فرجه الشريف ، ظهور او نه به حرف بنده است و نه به حرف شما.(281) به حضرت امير - عليه السلام - هم پيشنهاد كردند با معاويه بساز، اگر بنابود به حرف آن ها گوش كند، از همان اول گوش ‍ مى كرد. به ايشان گفتند: با اوبسازيد بعد كه حكومت شما مستقر شد با او بجنگيد . ولى حضرت به حرف آن هاگوش نكرد. خدا چه صبرى داده به حضرت غايب -عجل الله تعالى فرجه الشريف - كه هزار سال است مى بيند بر سر مسلمان ها چهبلاهايى مى آيد و چه بلاهايى خود مسلمانان بر سر هم مى آورند، و همه راتحمل مى كند!