[ویکی فقه] توفیق محمد (قرآن). یکی از فضایل پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله، بهره مندی ایشان از توفیقات الهی است. در این مقاله آیات مرتبط با توفیق حضرت محمد صلی الله علیه وآله معرفی می شوند. پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله، بهره مند از توفیقات الهی: ۱. لَقَدْ تابَ اللَّهُ عَلَى النَّبِیِّ وَ الْمُهاجِرِینَ وَ الْأَنْصارِ ... ثُمَّ تابَ عَلَیْهِمْ إِنَّهُ بِهِمْ رَؤُفٌ رَحِیمٌ. توبه/سوره۹، آیه۱۱۷. ۱. ↑ توبه/سوره۹، آیه۱۱۷. مرکز فرهنگ و معارف قرآن، فرهنگ قرآن، ج۲۷، ص۱۷۴، برگرفته از مقاله «توفیق محمد صلی الله علیه وآله». ...
جملاتی از کاربرد کلمه توفیق محمد
توفیق جهانبخت در سال ۱۳۱۰ در سراب آذربایجان شرقی زاده شد. او یک برادر دیگر به نام اسد و یک خواهر هم داشت. پدرش محمد جهانبخت به همراه مادرش پس از تولد او به تهران کوچ کردند.
فعالیت اسماعیلیان تقریباً مقارن پیدایش سامانیان شکل گرفت. اوج فعالیت آنها در عهد سلجوقیان بود که در آن مدت برای براندازی حکومت و خلافت میکوشیدند و از حربهٔ وحشت و ترور و ایجاد ناامنی به عنوان وسیلهای برای ایجاد اغتشاش و هرج و مرج سیاسی استفاده میکردند. قلعه الموت در قزوین مرکز قدرت رهبران اسماعیلیه بود و کیاهای الموت خداوندان الموت خوانده میشدند. پس از مرگ حسن صباح اسماعیلیه با تسخیر، خرید یا بنای قلعههای متعدد دیگر، قدرت خود را افزایش دادند. قتلهای سیاسی و ترورهای زیادی به دست اسماعیلیان انجام میشد، قتل خواجه نظامالملک وزیر مقتدر سلجوقی، قتل دو خلیفهٔ عباسی مسترشد (۵۲۹ ه.ق) و پسرش راشد (۵۳۲ ه.ق) و نیز قتل معینالدین وزیر سلجوقی در سال ۵۲۱ ه.ق از جملهٔ این ترورها بود. سلجوقیان بارها سعی در محاصرهٔ الموت یا قلع و قمع اسماعیلیه کردند و تقریباً هرگز توفیقی نصیب آنها نشد. در زمان حمله چنگیز، جلالالدین حسن خداوند الموت بود او کوشید تا نسبت به چنگیزخان که در دنبال محمد خوارزمشاه به خراسان میآمد، اظهار متابعت نماید تا الموت را از تعرض مغول حفظ کند. ظاهراً در انجام خواست خود موفق شده بود و قلعه را در این هنگام از هجوم قوم مغول ایمن نگه داشته بود. در مقابل، سیاست جانشین وی علاءالدین محمد مبارزه با مغولان بود. وی در شرایط مشکوکی به قتل رسید و جانشین جوانش رکنالدین خورشاه از مقابله با مغولان دوری میجست.
میلی منفرد اولین وزیر پیشنهادی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در کابینه حسن روحانی بود که موفق به اخذ رأی اعتماد از مجلس نهم نشد. وی از مجموع ۲۸۴ رأی مأخوذه با ۱۰۵ رأی موافق، ۱۶۲ رأی مخالف و ۱۵ رأی ممتنع موفق به کسب رأی اعتماد از مجلس نهم نشد. پس از رای عدم اعتماد جعفر توفیقی به عنوان سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری منصوب شد. میلی منفرد در دورهٔ وزارت رضا فرجی دانا به معاونت آموزشی وزارت علوم منصوب شد که این انتصاب با مخالفت اصولگرایان مواجه و از دلایل استیضاح رضا فرجی دانا و عدم رای اعتماد به دو گزینهٔ بعدی وزارت علوم بود. محمد فرهادی پس از گرفتن رأی اعتماد مجلس، با استعفای میلی منفرد از معاونت آموزشی وزارت علوم موافقت نمود.
در آستانهٔ پیروزی انقلاب ۱۳۵۷، بازرگان به عنوان نخستوزیر ایران و رئیس دولت موقت معرفی شد. دولت موقت همهپرسی جمهوری اسلامی و انتخابات مجلس خبرگان قانون اساسی را برگزار کرد. پس از تصرف سفارت آمریکا در آبان ۱۳۵۸، به دلیل اختلافهایی که با سید روحالله خمینی، رهبر جمهوری اسلامی، و حزب جمهوری اسلامی به رهبری سید محمد بهشتی داشت، به همراه کابینه دولت موقت، از نخستوزیری استعفا کرد. یکی از این اختلافات بر سر مسئلهٔ ولایت فقیه بود که بازرگان و اعضای دولت او[نیازمند منبع] با آن مخالف بودند و برای جلوگیری از تصویب آن، دولت بازرگان قصد انحلال مجلس خبرگان قانون اساسی را نیز داشتند. اکثریت قاطع مجلس در اختیار ائتلاف به فرمان بود و نهضت آزادی در آن انتخابات توفیق چندانی نیافتهبود. اما خمینی در مقابل انحلال مجلس واکنش نشان داد و با آن مخالفت کرد. اکثر وزرای دولت بازرگان را اعضای نهضت آزادی و جبههٔ ملی تشکیل میدادند و این موضوع نیز یکی دیگر از اختلافات بود.
۲-صوفیان نخستین در ادبیات ترک، محمد فؤاد کوپریلی، ترجمه توفیق. ه سبحانی، نشر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، ۱۳۸۵
محمد رویانیان در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از شهر تهران نامزد شد ولی با کسب ۶۴۲۴۳ رأی توفیقی حاصل نکرد و از ورود به بهارستان بازماند.
ورود حسن زیرک به رادیو کُردی بغداد همزمان بودهاست با سالهای آغازین ۱۹۵۰ میلادی، و او بنا به گفتهٔ خودش در آنجا با اساطیر موسیقی کُردی آن سالها از جمله علیمردان، حسن و محمد عارف جزراوی، شمال صائب، طاهر توفیق، باکوری، الیاس فرنگی (ارمنیتبار)، و قادر دیلان آشنا شدهاست.
اسامی این افراد عبارت بودند از: جعفر توفیقی برای وزارت علوم، علیاصغر فانی برای وزارت آموزش و پرورش، رضا صالحی امیری برای وزارت ورزش و جوانان. در زمانی که این که صالحی رای نیاورد محمد شریعتمداری تا انتخاب محمود گودرزی سرپرست وزارت ورزش بود. پس از استیضاح فرجی دانا محمدعلی نجفی به سمت سرپرستی وزارت علوم منصوب شد.
محمد توفیق علاوی در روز یکشنبه ۱ مارس ۲۰۲۰ در نامهای به برهم صالح، رئیسجمهور عراق از تشکیل کابینه دولت انصراف داد.
الجزایر در تاریخ المپیک موفقیتهای قابل توجهی کسب کرده است. نخستین مدال طلای کشور در سال ۱۹۸۴ به دست آمد، زمانی که مصطفی موسی و محمد زاوی در بوکس به مدال برنز دست یافتند. در دهههای بعد، ورزشکاران الجزایری به ویژه در دو و میدانی درخشیدند، از جمله حسیبه بولمرقه که در المپیک ۱۹۹۲ موفق به کسب مدال طلا در ۱۵۰۰ متر شد. در سالهای بعد، نورالدین مرسلی و توفیق مخلوفی به ترتیب در دو و میدانی و بوکس مدالهای طلا کسب کردند. در المپیک ۲۰۲۴، کیلیا نمور و ایمان خلیف موفق به کسب طلا شدند و جمال سجاتی در دو و میدانی به مدال برنز دست یافت.