توفیق شاهزاده محمد بشیرالدین

معنی کلمه توفیق شاهزاده محمد بشیرالدین در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] توفیق شاهزاده محمد بشیرالدین (د ۱۲۹۲ق/۱۸۷۷م)، پسر سلطان شکرالله پسر تیپوسلطان، شاعر پارسی گوی شبه قاره هند بوده است.
وی پس از کشته شدن تیپوسلطان در جنگ با انگلیسی ها در ۱۲۱۳ق، همراه خانواده اش به کلکته تبعید، و در مالی گنج مستقر شدند. توفیق نیز فرصت را غنیمت شمرد و در آن جا به تحصیل پرداخت و در مدتی کوتاه مانند پدرش به استادی رسید.
صبا، محمدمظفرحسین، تذکره روز روشن، ج۱، ص۱۸-۱۹، به کوشش محمدحسین رکن زاده آدمیت، تهران، ۱۳۴۳ش.
۱. نهال خیال، مثنوی فارسی که بارها به چاپ رسیده است.
عبدالسبحان، «نفوذ حافظ در بنگاله»، مجموعه سخنرانی های نخستین سمینار پیوستگی های فرهنگی ایران و شبه قاره هند، ج۱، ص۴۱۲، اسلام آباد، ۱۳۷۲ش، ج۱.
(۱) صبا، محمدمظفرحسین، تذکره روز روشن، به کوشش محمدحسین رکن زاده آدمیت، تهران، ۱۳۴۳ش.(۲) عبدالسبحان، «نفوذ حافظ در بنگاله»، مجموعه سخنرانی های نخستین سمینار پیوستگی های فرهنگی ایران و شبه قاره هند، اسلام آباد، ۱۳۷۲ش، ج۱.(۳) حبیب الرحمان، حکیم، ثلاثه غساله، ترجمۀ عارف نوشاهی، لاهور، ۱۳۶۸ش/۱۹۸۹م.(۴) هدایت، محمود، گلزار جاویدان، تهران، ۱۳۵۳ش.

جملاتی از کاربرد کلمه توفیق شاهزاده محمد بشیرالدین

دانشکده تجارت و کارآفرینی شاهزاده محمد بن سلمان (ام بی اس سی) (عربی: کلیة الأمیر محمد بن سلمان للإدارة وریادة الأعمال دانشکده تجارت و کارآفرینی که پیش از این شاهزاده محمد بن سلمان نام داشت، یک دانشکده مدیریت بازرگانی آموزش عالی در شهر اقتصادی ملک عبدالله، منطقه مکه، عربستان سعودی می‌باشد. این نخستین دانشکده در عربستان سعودی می‌باشد که مدرک تحصیلات تکمیلی و همچنین آموزش اجرایی عرضه می‌کند. این دانشکده به اسم بنیانگذار آن، معاون زمان ولیعهد محمد بن سلمان نامگذاری شد.
بعد از جلوس محمد شاه به سال ۱۲۵۰ ه‍. ق، علی‌آبادی در شوال آن سال مأمور شد از شاهزاده محمد قلی میرزا ملک آرا، فرماندار مازندران، که به تهران احضار شده و بیم آن می‌رفت که سرکشی کند، استقبال نماید. او مأموریت خود را به خوبی انجام داد و بعد مأمور شیراز شد. در آنجا با وصال شیرازی الفت یافت و پس از سه سال به علت بیماری با اجازه شاه به تهران بازگشت و چندی نگذشت که دچار سکته و خانه‌نشین شد و به فلج پا و نابینایی گرفتار بود تا در جمادی الثانی سال ۱۲۵۶ ه‍.ق درگذشت.
خبر سرکشی موسی و ملگه پسران خمیس به گوش فتحعلی شاه قاجار می‌رسد و از شاهزاده محمد علی میرزا دولتشاه فرزند ارشد شاه و حاکم خوزستان، لرستان، کرمانشاه و غرب کشور می‌خواهد آنان را به نزد او بفرستد تا آنان را مجازات نماید؛ ولی زمانی که این دو پسر خمیس را می‌بیند که دارای جسمی قوی هستند، آن دو را مورد آزمایش قرار می‌دهد و از پسر بزرگ خمیس می‌خواهد تا با پهلوان دربارش [پهلوان عسگر یزدی] کشتی بگیرد و با او شرط می‌کند، اگر بتواند پشت این مرد را به خاک بمالد، آنان را عفو می‌کند و در غیراین صورت هردوی آنان را خواهد کشت.
شاهزاده محمد علی در ۹ نوامبر ۱۸۷۵ برابر با ۱۱ شوال ۱۲۹۲ هجری قمری در قاهره متولد شد و در دوران نوجوانی عاشق علم و دانش گردید و وارد مدرسه العلیه بعابدین برای تحصیل و فراگیری علوم ابتدایی گردید، وی در سال ۱۸۸۴ به اروپا رفت و برای کسب علوم عالی و دانشگاهی وارد دبیرستان هیکسوس در سوئیس و پس از آن در اتریش بر اساس دستورهای پدرش وارد مدرسه ترزیانوم در نمسا برای کسب علوم نظامی گردید. او پس از مرگ پدرش در سال ۱۸۹۲ به مصر بازگشت، وی از زمانی که یک مرد جوان بود جوانی بود با حکمت و تدبیر و دوراندیشی، وی تمایل زیادی به علم و عشق به ادبیات و هنر به‌طور خاص هنر اسلامی داشت.
نام این روستا برگرفته از دو کلمه بن به معنی ریشه و کلمه پیر در زبان محلی به معنای امامزاده تشکیل شده‌است. امامزاده‌ شاهزاده محمد، در این روستا قرار دارد، این روستا دارای جمعیتی در حدود صدوبیست نفرو ۴۰ خانوار است.[نیازمند منبع] اهالی این روستا به کشاورزی و دامداری مشغول می‌باشند، اهالی این روستا به دو زبان لری و ترکی سخن می‌گویند. طایفه گشتاسب و کشکولی از طوایف این روستا هستند.این روستا دارای مناطقی بسیار دیدنی است.
طرح شهر لاین در ۱۰ ژانویه ۲۰۲۱ توسط شاهزاده محمد بن سلمان ولیعهد عربستان در ارائه ای که از تلویزیون دولتی پخش شد اعلام شد. عملیات خاکبرداری اولیه در اکتبر ۲۰۲۱ آغاز شد، در آن زمان انتظار می‌رفت اولین ساکنان آن در طول سال ۲۰۲۴ به آنجا نقل مکان کنند. تا تاریخ ژوئیه ۲۰۲۲[بروزرسانی]، فاز اول این پروژه قرار است در سال ۲۰۳۰ تکمیل شود.
بقعه شاهزاده محمد مربوط به دوره صفوی است و در شهرستان تفرش، روستای محله فم واقع شده و این اثر در تاریخ ۵ اسفند ۱۳۴۱ با شمارهٔ ثبت ۴۳۲ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
ظهور بی‌سابقه خرم از برده حرمسرا تا تبدیل شدن به همسر قانونی سلیمان و «ملکه امپراتوری عثمانی» نه تنها از رقبای او در حرمسرا بلکه از عوام عمومی حسادت و ناامیدی را به خود جلب کرد. او به زودی برجسته‌ترین سوگلی و همسر سلیمان در کنار ماه‌دوران سلطان (همچنین به عنوان گلبهار نیز شناخته می‌شود) شد. درحالی که تاریخ دقیق تولد فرزندان وی مورد اختلاف است، اجماع آکادمیک وجود دارد که تولد پنج فرزندش، شاهزاده محمد، مهرماه سلطان، شاهزاده عبدالله، شاهزاده سلیم و شاهزاده بایزید، به سرعت و در طی پنج سال آینده اتفاق افتاد. آخرین فرزند سلیمان و خرم، شاهزاده جهانگیر در شکارگاه متولد شد. هر چند کمی ناقص‌الخقه بود، اما تا آن زمان خرم به اندازه کافی پسران سالمی برای تأمین آینده سلسله عثمانی به دنیا آورده بود.
موج دوم تغییرات اساسی در دولت عربستان، در ۲۸ آوریل ۲۰۱۵ توسط ملک سلمان اجرایی شد. تغییراتی که رسانه‌ها از آن تحت عنوان زلزله سیاسی یاد کردند. براساس این فرمان‌ها، ملک سلمان، مقرن بن عبدالعزیز، ولیعهدی سعودی را برکنار و شاهزاده محمد بن نایف آل سعود را با حفظ سمت در وزرات کشور به عنوان ولیعهد جدید منصوب کرد. ملک سلمان در حکمی دیگر همچنین محمد بن سلمان آل سعود، فرزند خود و وزیر دفاع را به عنوان جانشین ولیعهد منصوب کرد. پادشاه عربستان سعودی همچنین سعود الفیصل وزیر خارجه هفتاد و پنج ساله بیمار این کشور را برکنار و عادل الجبیر را به عنوان وزیر خارجه جدید منصوب کرد. بر اساس این حکم، شاهزاده سعود الفیصل وزیر مشاور در امور خارجه شد. پادشاه عربستان همچنین خالد الفالح را به عنوان وزیر بهداشت، عادل فقیه را وزیر اقتصاد و برنامه‌ریزی و مفرج الحقبانی را به عنوان وزیر کار معرفی کرد و خالد بن عبدالرحمن العیسی را از سمت معاون رئیس دربار برکنار و وی را به عنوان وزیر مشاور و عضو هیئت دولت و عضو شورای امور سیاسی و امنیتی معرفی کرد. همچنین براساس این احکام، عبدالرحمن الهزاع از ریاست اتحادیه رادیو و تلویزیون برکنار شد.
خبر سرکشی این دو پسر خمیس به گوش فتحعلی شاه قاجار می‌رسد و از شاهزاده محمد علی میرزا دولتشاه فرزند ارشد شاه و حاکم خوزستان، لرستان، کرمانشاه و غرب کشور می‌خواهد آنان را به نزد او بفرستد تا مجازات نماید؛ ولی زمانی که این دو پسر خمیس را می‌بیند که دارای جسمی قوی هستند، حیرت کرده و آن دو را مورد آزمایش قرار می‌دهد و از پسر بزرگ خمیس می‌خواهد تا با پهلوان دربارش [پهلوان عسگر یزدی] کشتی بگیرد و با او شرط می‌کند، اگر بتواند پشت این مرد را به خاک بمالد، آنان را عفو می‌کند و در غیر این صورت هر دوی آنان را خواهد کشت.ملگه و برادرش در سیاه چادری تحت نظر بودند و در انتظار فرارسیدن زمان کشتی گرفتن بوده‌اند و موسی نظری به برادر خود می‌اندازد که مقداری نگران است.