تقویم گرفتن

معنی کلمه تقویم گرفتن در لغت نامه دهخدا

تقویم گرفتن. [ ت َ گ ِ رِ ت َ ] ( مص مرکب ) سنجیدن و معین کردن قرب و بعد و ارتفاع و انخفاض ستارگان و سایر اوضاع آسمانی است. ( ذیل اقبالنامه نظامی چ وحید ص 103 ). رجوع به تقویم شود.

معنی کلمه تقویم گرفتن در فرهنگ فارسی

سنجیدن و معین کردن قرب و بعد و ارتفاع ستارگان و سایر اوضاع آسمانی است

جملاتی از کاربرد کلمه تقویم گرفتن

روز جهانی رسانه های اجتماعی در تقویم میلادی در تاریخ 30 ژوئن (10 تیرماه) قرار دارد. این روز به عنوان راهی برای شناخت تأثیر رسانه‌های اجتماعی بر ارتباطات جهانی و گرد هم آوردن جهانیان برای جشن گرفتن چنین تأثیری نامگذاری شده است.
در نتیجه از همان اوایل برای تنظیم امور مالی یا نگاه داشتن سال مالی به کار گرفتن تقویم خورشیدی (زردشتی) لازم آمد، همزمان تقویم قمری برای حل و فصل مسائل دینی محفوظ ماند.
شهروندان کشورهای زیر می‌توانند هنگام ورود به هند درخواست ویزا کنند از جمله شهروندان بنگلور، چنای، دهلی، حیدرآباد (هند)، کلکته یا بمبئی. ویزای صادر شده برای تجارت، توریستی، پزشکی یا در دسته‌بندی کنفرانس منظور می‌شودو اعتبارش ۶۰ روزه است. هزینه صدور ویزا ۲۰۰۰ روپیه است و خدمات ویزا به هر فرد براساس قانون به این شکل است که هر فرد نمی‌تواند بر اساس تقویم سال بیش از دو بار اقدام به صدور ویزا کند. در آن صورت شهروندان خارجی می‌توانند به جای ویزای ورود برای گرفتن ویزای مدل ویزای-ئی اقدام کنند.
در زمان دولت نهم و ریاست اسفندیار رحیم مشایی بر سازمان میراث فرهنگی نیز اقداماتی برای بزرگداشت این مناسبت صورت می‌گرفت. اسفندیار رحیم مشایی در آذر سال ۱۳۸۷ در اظهاراتی، از در نظر گرفتن روزی به نام «روز کوروش» در تقویم ملی ایران دفاع کرد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران در دولت اول محمود احمدی‌نژاد، اسفندیار رحیم مشایی دربارهٔ این روز گفته بود: «در نظر گرفتن روزی به نام کوروش تا کنون در دستور کار ما نبوده اما این موضوع قابل بررسی است که در تقویم ملی روزی به نام کوروش یا تخت جمشید داشته باشیم.»
گزارش‌های فروردین ۱۴۰۲ خورشیدی دربارهٔ ورزش در کاشمر شرایط نامطلوبی دارد و فوتبال بیش‌تر شبیه یک ویترین ورزشی است؛ دلیل آن اختلافات مردمی می‌باشد که حرکت این ورزش را نامعقول کرده است و وضعیت اقتصادی باشگاه‌ها نیز تأثیرگذار هستند. همچنین به‌علت عدم پیروی از نظام باشگاه‌داری در این شهر استانداردسازی برای باشگاه‌ها غیرممکن شده است. نبود تقویم ورزشی و مشکلات وابسته به داوران نیز کاشمر را به یک شهر ورزشی همسان نمی‌سازد. داستان‌سازی‌های مرتبط به فوتبال هم سد بزرگی برای برگزاری طرح‌های مربوط به فوتبال و فوتسال می‌گردد. والیبال کاشمر هرساله پس از مسابقات ماه رمضان که با حواشی همراه می‌شود در بی‌خبری قرار می‌گیرد. بسکتبال کاشمر در دهه‌های ۶۰ تا ۷۰ خورشیدی نیز وضعیت مناسب‌تری نسبت به حال داشته است؛ مشارکت نکردن جوانان و نبود توجهٔ مناسب، دلیل اصلی وضعیت نامناسب ورزش بسکتبال در این شهر است. ورزش زورخانه‌ای کاشمر را می‌توان در برگزاری ویژه‌برنامهٔ هیئت‌های ورزش‌های زورخانه‌ای و پهلوانی، گرامیداشت روز شهرداری و نائب‌قهرمانی کاشمر در مسابقات پهلوانی و زورخانه‌ای خراسان رضوی نگاه داشت. ورزش‌های رزمی به‌ویژه جامعهٔ ورزشی بانوان شرایط مطلوب‌تری نسبت به دیگر ورزش‌های این شهر قرار دارد. از دیگر ورزش‌های کاشمر می‌توان به شطرنج، دو و میدانی، بدمینتون، ورزش‌های بومی‌محلی و روستایی، ورزش جانبازان، بوکس و وزنه‌برداری نیز اشاره کرد که بیشتر در سکوت خبری و با نبود پوشش رسانه‌ای همراه می‌شود. در سال ۱۳۹۹ خورشیدی ۲ هزار و ۶۰۰ ورزشکار سازمان‌یافته و بیمهٔ ورزشی‌شده در این شهر حضور ورزشی داشتند که با درنظر گرفتن فعالان بیمهٔ ورزشی‌نشده به بیش از ۱۰ هزار ورزشکار می‌رسد.