تفسیر بروجردی

معنی کلمه تفسیر بروجردی در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] تفسیر بروجردی (تفسیر صراط المستقیم)، اثر سیدحسین (۱۲۳۸ - ۱۲۷۷ ق) فرزند سیدرضا حسینی بروجردی از علمای عصر خویش می باشد.
تفسیر مورد بحث در یک مجلد بزرگ به زبان عربی شامل بخشی از قرآن کریم است مؤلف آن را بر چهارده مقدمه درباره جمع قرآن کریم و عدم تحریف قرآن مرتب کرده است. و آن را صراط المستقیم نامیده است مجلد اول شامل تفسیر بسمله و سوره فاتحه و بقره است. نسخه آن در کتابخانه سید آقارضا موسوی بسیط سید شفیع جاپلقی موجود است. مفسر همچنین دارای تفسیر دیگری است مشتمل بر حواشی و شرح بر تفسیر بیضاوی (م ۶۸۵ ق).

جملاتی از کاربرد کلمه تفسیر بروجردی

او در ۱۹ سالگی به نجف سفر کرد و بخش زیادی از سطوح عالی را از «میرزا حسن یزدی»، «سید یحیی مدرسی یزدی» و میرزا باقر زنجانی فرا گرفت. سپس در سال ۱۳۷۰ قمری به قم بازگشت و قسمت‌های باقی ماندهٔ رسائل (برائت و اشتغال) را از سید روح‌الله خمینی و مکاسب را از قاینی و جلد اول کفایه را محمدعلی حائری کرمانی آموخت. سپس با مراجعه به سید محمد حجت کوه‌کمری، حسین بروجردی، سید محمد محقق داماد، سید احمد خوانساری و سید محمدحسین طباطبایی دروس فقه، اصول، فلسفه، کلام و تفسیر بهره‌های فراوان برد و مبانی علمی‌اش را تقویت ساخت.