تفسیر الامام الحسین علیه السلام

معنی کلمه تفسیر الامام الحسین علیه السلام در دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] «تفسیر الإمام الحسین(ع)، التفسیر الأثری التطبیقی»، تفسیری روایی است که بر اساس برخی از روایات مأثور از امام حسین(ع) جمع آوری و تنظیم شده است. اثر مذکور را استاد سید محمدعلی حلو تدوین و منتشر کرده است. البته این تفسیر شامل همه آیات و سور قرآن نمی شود؛ همان طورکه همه سوره ها را نیز در بر نمی گیرد و فقط تفسیر 68 سوره را که با فاتحه آغاز و با اخلاص ختم شده، شامل می شود. همان طورکه در عنوان این کتاب نیز آمده، غالب این روایات، تفسیر کاربردی و به صورت تطبیق و بیان مصادیق خارجی آیات است.
در این کتاب، بعد از مقدمه مفصل محقق در باره ویژگی های تفسیر حاضر، تفسیر امام حسین(ع) در مورد برخی از آیات قرآن کریم به ترتیب از سوره فاتحه تا اخلاص آمده؛ هرچند در مورد برخی دیگر از سوره ها مانند بینه، زلزله، عادیات، قارعه، تکاثر، عصر، کافرون، نصر، مسد، فلق و ناس، هیچ تفسیری نیامده است.
مقدمه مفصل محقق، بحث هایی روشی در باره این تفسیر است. محقق بر چند نکته تأکید کرده است:
1. در این مجموعه روایی تفسیری، روایاتی که در آن نام امام حسین(ع) به صراحت نیامده، هرچند محقق، یقین داشته که از آن امام(ع) صادر گردیده، ذکر نشده است؛ وگرنه تعداد روایات دو برابر می شد . بنابراین، محقق روشش را چنین قرار داده که حتّی در برخی روایات امامان معصوم(ع) که در آن تعبیری مانند: «الإمام الرضا(ع) عن آبائه قال: قال رسول الله(ص)...» آمده، با آنکه روشن است که در اینجا قطعاً امام حسین(ع) واسطه در نقل است و می توان گفت روایت از امام حسین(ع) است، ولی چون نام ایشان به صورت صریح نیامده، این گونه روایات در این کتاب ذکر نشده است .
2. محقق ادعا ندارد که این کتاب دربردارنده همه روایات تفسیری امام حسین(ع) است، بلکه تصریح کرده که یقین دارد بخشی از روایات امام(ع) به عللی مثل خفقان و جور حاکمان و... از بین رفته است .

جملاتی از کاربرد کلمه تفسیر الامام الحسین علیه السلام

مراسمات مذهبی روستا بیشتر در ماه محرم و صفر برگزار میشود در روز تاسوعا هیئت متوسلین به آقا اباعبدالله الحسین علیه السلام روستای پاجیک آباد به دعوت هیئت امنا امامزاده سید محمد سنوچی و امامزاده ابراهیم خویا به این مکان های مقدس می روند.