تفاسیر فیض کاشانی

معنی کلمه تفاسیر فیض کاشانی در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] تفسیر صافی اثر ملامحسن، محمد بن مرتضی معروف به فیض کاشانی (متوفای ۱۰۹۱) است.
ملامحسن محدثی فقیه و فیلسوفی عارف بود. در کاشان دیده به جهان گشود و در آن شهر مدارج علمی را طی کرد و آوازه ای بسزا یافت. سه تفسیر بزرگ، متوسط و کوچک دارد با نام های - بترتیب (صافی، اصفی و مصفی.)
معرفی تفسیر صافی
تفسیر صافی آمیزه ای از روایت و درایت و نقل و عقل است. این تفسیر شامل تمامی آیات قرآن است و مولف در بیان عبارات خود به تفسیر بیضاوی عنایت ویژه داشته و اغلب عبارات خود را از آن برگزیده است و سپس متون روایات نقل شده از اهل بیت (علیهم السّلام) را ذکر کرده است.در آغاز تفسیر مقدمه ای مشتمل بر دوازده فصل نگاشته و در آن از شؤون مختلف قرآن و فضیلت آن، ثواب تلاوت آیات و تفسیر و تاویل سخن گفته است.مقدمه این کتاب از جامع ترین مقدمات تفسیری است که به رشته تحریر در آمده و مولف آن کوشیده است تا مواضع مفسران را نسبت به تفسیر ماثور و متکی بر روایات و تفسیر عقلی متکی بر اجتهاد را بیان کند و شایستگی ها و توانایی هایی را که لازم است یک مفسر داشته باشد توضیح دهد.
← گزارش کوتاه از تفسیر صافی
این تفسیر _در مجموع_ از جمله تفاسیر نفیس و ارزشمند و فراگیر است که نزدیک به همه روایات اهل بیت (علیهم السّلام) در ارتباط با تفسیر یا تاویل آیات در آن گرد آمده است. گرچه در مواردی مؤلف، غث و سمین و سره و ناسره را به هم آمیخته است.
روش فیض کاشانی در تفسیر
...

جملاتی از کاربرد کلمه تفاسیر فیض کاشانی

فیض کاشانی در مورد نقل روایات در مقدمه دوازدهم می‌گوید: در جایی که روایات هم معنای زیادی وجود دارد، جامع‌ترین آن را نقل نموده و از ذکر دیگر روایات به دلیل اختصار، صرف‌نظر کرده‌ایم و گاهی به کثرت آن اشاره داشته‌ایم. در جایی که روایات مختلف وجود دارد، اصح، احسن و اعم آن‌ها را انتخاب کرده، نقل می‌کنیم و در مواردی نیز اشاره به موارد اختلاف کرده‌ایم.