تعادل یک کاسه
جملاتی از کاربرد کلمه تعادل یک کاسه
ساموئلسون در مبانی تحلیلهای اقتصادی با مقایسه حالتی که محدودیتهای معینی بر سامانهای تحمیل میشود و حالتی که هیچ محدودیتی بر سامانه نیست؛ این سؤال را مطرح میکند که «چگونه تعادل یک سامانه برهم میخورد؟». او اهمیت پاسخ به این سؤال را در ترمودینامیک، با اهمیت آن در اقتصاد مقایسه میکند.
فنر تعادل و چرخ تعادل (که معمولاً به آن به سادگی تعادل گفته میشود) یک نوسانگر هارمونیک را تشکیل میدهند. فنر تعادل یک گشتاور بازگرداننده ایجاد میکند که حرکت تعادل را محدود و معکوس میکند تا به جلو و عقب نوسان کند. دوره تشدید آن باعث میشود که در برابر تغییرات ناشی از نیروهای مزاحم مقاوم باشد، و این همان چیزی است که آن را به یک دستگاه زمانسنجی خوب تبدیل میکند.
تمام بازیهای ضدهماهنگی سه تعادل نش در خود دارند. دو تا از این تعادلها پروفایلهای استراتژیهای محتمل الوقوع هستند که در آن هر بازیکن یکی از دو استراتژی موجود را انتخاب میکند و رقیب او استراتژی دیگر را. سومین تعادل یک تعادل ترکیبی است که در آن هر بازیکن با یک احتمال یکی از دو استراتژی را انتخاب میکند. چه در حالت اول بین دو تعادل باشد و چه در حالت تعادل ترکیبی، تعادلهای نش همواره یک استراتژی تکاملی پایدار خواهند بود، البته به وجود عدم تقارنها ناهمبسته هم بستگی دارد.
در فیزیک، قانون پاسکال میگوید: «در حالت تعادل یک سیال تراکم ناپذیر که در محیط بسته قرار دارد فشار وارد بر خود را بدون کاهش به تمام دیگر نقاط سیال انتقال میدهد.»
فشار بخار، فشار تعادل یک مایع یا جامد در دمای مشخص است. فشار بخار تعادل، تحت تأثیر مقدار سطح تماس مایع یا جامد با بخار قرار ندارد. دمای تبخیر نرمال یک مایع، دمایی است که در آن، فشار بخار با فشار نرمال جو، برابر است.
«واضح است که در یک سرعت زاویهای مشخص اشکال بیضیگون دیگر حالتهای تعادل یک مایع در حال گردش نیستند. در این مورد آیا آنها به حالتهای جدیدی از تعادل تغییر نمیکنند که به خاطر افزایش اندکی در سرعت زاویهای کمی با بیضی متفاوت هستند؟»
آنزیمها در بیش از ۵۰۰۰ نوع واکنش بیوشیمیایی به عنوان کاتالیزور شناخته شدهاند. سایر بیوکاتالیستها مولکولهای RNA کاتالیزوری هستند که ریبوزیم نامیده میشوند. ویژگی آنزیمها از ساختارهای سه بعدی منحصر به فرد آنها ناشی میشود. مانند همه کاتالیزورها، آنزیمها با کاهش انرژی فعالسازی، سرعت واکنش را افزایش میدهند. بعضی از آنزیمها میتوانند با تبدیل خود به بستر موجب تولید میلیونها بار سریعتر محصول شوند. اوروتیدین '۵-فسفات دکربوکسیلاز موجب میشود واکنشی که در نبود این آنزیم میلیونها سال به طول میانجامد در چند میلیثانیه رخ دهد. از نظر شیمیایی، آنزیمها مانند هر کاتالیزوری هستند و در واکنشهای شیمیایی مصرف نمیشوند و تعادل یک واکنش را تغییر نمیدهند.