ترک های پلکانی

معنی کلمه ترک های پلکانی در فرهنگستان زبان و ادب

{en echelon cracks} [زمین شناسی] دسته ای درزه یا رگه که با الگوی پله ای رو به چپ یا راست جابه جا شده اند

جملاتی از کاربرد کلمه ترک های پلکانی

ترک های لکستان به دلیری مشهور بودند و سیمکو از حمله به آنجا خودداری می‌کرد، ولی فشار آورده پول می‌خواست. چنان‌که یک بار پنج هزار تومان طلبید، و بعداً پانزده هزار فشنگ می‌خواست. مردم لکستان به تهران و تبریز تلگراف فرستاده دادخواهی می‌نمودند، ولی پاسخی نمی‌شنیدند.
اما در بخش وردشت این شهرستان ترک‌های قشقایی به طور کامل غالبند و البته در بخش های پادنا و پادناعلیا، لرهای جنوبی ساکن اند. ضمن اینکه ترک های قشقایی نیر حضور دارند.
نصب سقف مسی کاری است که نیاز به نصاب مجرب دارد. شکل پذیری و چکش خواری، مس را به یک ماده سازگار برای ساخت سقف‌ها با معماری خاص تبدیل کرده است. گنبدها و سایر اشکال سقف منحنی به راحتی با مس قابل ساخت هستند.یکی دیگر از مزایای سیستم های سقف مسی این است که تعمیر آنها نسبتا آسان است. برای گودال ها یا ترک های کوچک، مناطق آسیب دیده را می توان تمیز کرد و با لحیم کاری پر کرد. برای مناطق بزرگتر، تکه ها را می توان برش داد و در جای خود لحیم کرد.
فیلم زندگی دو برادر صحرانشین _در جریان جنگ بین انگلیسی ها و عثمانی ها_ در اوایل قرن بیستم را روایت می کند. آنها با مردی انگلیسی (یادآور لارنس عربستان) همراه شده تا او را به چاه آبی که در دل صحرا و در کنار خط راه آهن قرار دارد برسانند. او ماموریت دارد که خط راه آهن را که وسیله تدارکات نظامی ترک های عثمانی است منفجر کند.
اهالی مردم خشت قوم پارس هستند با اقلیت هایی شامل لر های جنوبی و ترک های قشقایی است، و زبان این گروه نژادی ها به گویش محلی این شهر تحت‌تأثیرات عبارتی و کلماتی گذاشته اند، گویش خشتی گویش مردم شهر خشت و زبان فارسی است.
بنابر شواهد موجود و تطبیق قرائن تاریخی، ترک های ساکن در این منطقه و بخشی از شهرستان های اطراف آن (همچون شهرستان سامان یا شهرستان فریدن در غرب استان اصفهان) عمدتاً توسط سلسله صفویه و پس از انتخاب اصفهان به عنوان پایتخت صفویان، در این ناحیه اسکان داده شده اند. در واقع ایلات ترکی که بخش اصلی نیروهای حامی صفویان از ابتدای تشکیل این سلسله را تشکیل می دادند، به پاداش حمایت های خود و به منظور حفاظت از پایتخت صفویه به این منطقه وارد شدند و به مرور زمان از زندگی ایلی به زندگی یکجانشینی تغییر سوق پیدا کردند.
حکیم تیلیم‌خان (زاده ۱۱۳۶ خورشیدی - درگذشته ۱۲۰۹ خورشیدی) از شعرای تورک‌زبان ساوه است. تیلیم خان میان ترک های ساوه، همدان، قزوین و آذربایجان نامی شناخته شده‌ است.
عمده ساکنین قدیمی شهر بجنورد عموما از ترک های گرایلی هستند.
حکیم تیلیم‌خان (زاده ۱۱۳۶ خورشیدی - درگذشته ۱۲۰۹ خورشیدی) از شعرای تورک‌ ساوه است. تیلیم خان میان ترک های ساوه، همدان، قزوین و آذربایجان نامی شناخته شده‌ است.