ترک استغاثه امت ها

معنی کلمه ترک استغاثه امت ها در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] ترک استغاثه امت ها (قرآن). امت های پیشین، استغاثه به درگاه خداوند را هنگام سختی ها ترک کردند. اینان به سبب این گردن کشی، مذمت شده و از محبت الهی محروم می شوند.
امت های پیشین، به جرم ترک استغاثه هنگام سختی ها، مذمت شده اند: •• «وَلَقَدْ أَرْسَلنَآ إِلَی أُمَمٍ مِّن قَبْلِکَ فَأَخَذْنَاهُمْ بِالْبَأْسَاء وَالضَّرَّاء لَعَلَّهُمْ یَتَضَرَّعُونَ؛ ما به سوی امت هایی که پیش از تو بودند، (پیامبرانی) فرستادیم؛ (و هنگامی که با این پیامبران به مخالفت برخاستند،) آنها را با شدت و رنج و ناراحتی مواجه ساختیم؛ شاید (بیدار شوند و در برابر حق) خضوع کنند و تسلیم گردند!».
← دیدگاه تفسیر المیزان
۱. ↑ انعام/سوره۶، آیه۴۲.
مرکز فرهنگ و معارف قرآن، فرهنگ قرآن، ج۳، ص۱۶۶، برگرفته از مقاله «ترک استغاثه امت ها».
...

جملاتی از کاربرد کلمه ترک استغاثه امت ها

سنت ابتلاء به سختى ها (باءساء و ضرّاء) و سنت عطاء نعمت ، دو سنت الهىبراىآزمايش امت ها است .
بعضى از مفسرين گفته اند: مراد از گرفتن اصر، پيمان گرفتن انبيا براى خودشاناست . در نتيجه جمله : (و اخذتم على ذلكم اصرى ) عطف بيان مى شود براى جمله(اقررتم ). دليلش هم اين است كه مى بينيم انبيا در پاسخ ، تنها از سؤال اول پاسخ داده و گفتند: (اقررنا) و سخنى از اخذ پيمان به ميان نياورده اند وبنابراين مراد از ميثاق تنها ميثاق انبيا مى شود و نه همه مردم و امت ها.
از ریشه «ام» یا «یوم» میباشد، امت مجموعه از انسان هاست که جهت هدف و مقصد واحدی گرد هم جمع آمده اند. مرز میان امت ها مرز عقیدتی میباشد. امت ها از نظر اسلام مهمترین تقسیم بندی جوامع بشری است.