ترور شخصیت انبیا

معنی کلمه ترور شخصیت انبیا در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] ترور شخصیت انبیا (قرآن). ترور، عمل تهدیدآمیز و ناگهانی از پیش برنامه ریزی شده که به قصد کشتن فرد یا افرادی معمولا سرشناس یا برای ایجاد رعب و وحشت در دیگران صورت می گیرد.
ترور شخصیت انبیای الهی از سوی مخالفان و دشمنان، با نسبت دادن جادوگری و جنون به آنها است:کذلک ما اتی الذین من قبلهم من رسول الا قالوا ساحر او مجنون.این گونه است که هیچ پیامبری قبل از اینها بسوی قومی فرستاده نشد مگر اینکه گفتند: «او ساحر است یا دیوانه!»
دیدگاه آیت الله مکارم
در آیه ۳۹ همین سوره خواندیم که فرعون در برابر دعوت موسی علیه السّلام به سوی خداوند یکتا و ترک ظلم و بیدادگری، موسی را متهم ساخت که او ساحر یا مجنون است، این نسبت که از سوی مشرکان به پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله وسلّم نیز داده می شد برای مؤمنان اندک نخستین، بسیار گران بود، و روح پاک پیامبر صلی الله علیه و آله وسلّم را آزرده می ساخت.آیات مورد بحث برای دلداری پیامبر صلی الله علیه و آله وسلّم و مؤمنان می گوید: تنها تو نیستی که هدف این تیرهای زهرآگین تهمت قرار گرفته ای اینگونه است که هیچ پیامبری قبل از اینها به سوی قومی فرستاده نشده مگر اینکه گفتند: او ساحر یا دیوانه است (کذلک ما اتی الذین من قبلهم من رسول الا قالوا ساحر او مجنون). آنها را ساحر می خواندند زیرا در برابر معجزات چشمگیرشان پاسخی منطقی نداشتند، و مجنون خطاب می کردند چرا که همرنگ محیط نبودند و در برابر امتیازات مادی سر تسلیم فرود نمی آوردند. بنابراین نگران نباش و غم و اندوه به خود راه مده، و بر استقامت و پایداری و صبر و شکیبایی خود بیفزا که این گونه گفته ها و نسبت های بی اساس همیشه در برابر مردان حق بوده است.
دیدگاه علامه طباطبایی
این آیات خاتمه سوره است، و در آن به همان مطالبی که سوره با آن آغاز شده بود برگشت شده، که همان انکار معاد مشرکین و معارضه با مقام رسالت با سخنانی مختلف بود، و سپس ایشان را به روز موعود تهدید می کرد.کذلک ما اتی الذین من قبلهم من رسول الا قالوا ساحر او مجنون، یعنی: مطلب از این قرار است که قبل از این قوم هم هیچ رسولی به سوی مردم نیامد، مگر آنکه یا گفتند ساحر است، و یا گفتند مجنون است. و بنابراین، کلمه کذلک، نظیر خلاصه گیری از مطالب قبل است که گفتیم معاد را انکار می کردند، و با رسالت رسولان با سخنانی مختلف مقابله می نمودند.و جمله ما اتی الذین من قبلهم، بیان است برای کلمه کذلک. ا تواصوا به بل هم قوم طاغون، کلمه تواصی، به معنای این است که مردمی یکدیگر را به امری سفارش کنند. و ضمیر به، به قول بر می گردد و استفهام تعجبی است و معنای آیه چنین است که: آیا این امت ها به یکدیگر سفارش کرده بودند، و هر امتی که قبلا بوده به امت بعدی خود یاد داده و سفارش کرده که او هم همین حرفها را بزند؟ نه، ولیکن همه این اقوام طاغی بودند، و این حرف ها زائیده طغیان است.

جملاتی از کاربرد کلمه ترور شخصیت انبیا

فیلم بادیگارد ساخته ابراهیم حاتمی‌کیا در سال ۱۳۹۴ که موضوع آن ترور شخصیت‌های نظام، محافظان و ترور دانشمندان هسته‌ای ایران می‌باشد.
حادثه کی‌اوی ساکا (به ژاپنی: 紀尾井坂の変); به حادثه ۱۴ مه سال یازدهم دوره میجی، (برابر با سال ۱۸۷۸) منجر به ترور شخصیت برجسته اصلاحات میجی، اوکوبو توشیمیچی در محله کی‌اوی در چیودا-کو، توکیو در ژاپن اشاره دارد.
در جریان ترور میکونوس و دادگاهی که به همین نام شهرت یافت مقامات عالی نظام جمهوری اسلامی به دست داشتن در قتل مخالفان خود محکوم شدند و ایران برای اولین بار به دلیل تروریسم دولتی توسط این دادگاه محکوم شد. همچنین در مارس ۲۰۰۷ م و پس از گذشت ۱۳ سال از بمب‌گذاری آمیا، دادستانی کل آرژانتین درخواست صدور حکم جلب نه نفر از مقامات جمهوری اسلامی، از جمله علی‌اکبر هاشمی رفسنجانی و علی‌اکبر ولایتی توسط پلیس بین‌الملل را صادر کرد. این اقدامات همچنین با ترور شخصیت‌های مخالف که به ادعای مخالفان توسط نظام جمهوری اسلامی انجام شده شامل شاهپور بختیار، شهریار شفیق، ارتشبد غلامعلی اویسی عبدالرحمان قاسملو دبیرکل حزب دموکرات کردستان ایران، عبدالرحمان برومند رئیس هیت اجرایی نهضت مقاومت ملی ایران، کاظم رجوی، رضا مظلومان، بیژن فاضلی، علی‌اکبر طباطبایی می‌شود.
بعد از جدایی از حزب توده، اضطراب و نگرانی ناشی از آن، و از آن مهم‌تر شوک حملات بی‌رحمانه و ترور شخصیت رادیو مسکو و ملازمان ایرانی آن، ملکی را دچار یأس و سرخوردگی شدید کرد. او تصمیم گرفت کلاً از عالم سیاست کنار بکشد و تا آستانه خودکشی پیش رفت.
ترور شخصیت پیشینه‌ای تاریخی دارد و در طول تاریخ از آن به عنوان جایگزینی برای حذف فیزیکی افراد به کار گرفته شده‌است.