تدفین جمعی
معنی کلمه تدفین جمعی در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه تدفین جمعی
در ۲۸ صفر یا ۱۲ ربیع سال ۱۱ ه. ق، پیامبر اسلام بیمار شد و درگذشت. در آن دوران جز فاطمه، کسی از فرزندان محمد زنده نبود. به گزارش منابع اسلامی، عباس، فضل بن عباس، قثم بن عباس، اسامه بن زید بن حارثه و یک غلام نیز در مراسم غسل و کفن پیامبر شرکت داشتند و به علی در این امر کمک کردند. با این وجود مرتضی عاملی این گزارشها را با واقع مطابق نمیداند و به آنها خدشه وارد میکند و مدعی است علی، به تنهایی پیامبر را غسل و تدفین کرد. مادلونگ افراد شرکت کننده در این مراسم را علی، عباس و دو پسرش، فضل و قثم، و بردهٔ آزادشدهٔ پیامبر و زید گزارش میکند. به گزارشی دیگر غران -برده آزاد شده پیامبر- به همراه طلحه و زبیر و جمعی از صحابهٔ محمد در مراسم خاکسپاری او حاضر بودند.
دلیل و منشأ این سونامی ناشناخته است. رویدادهای ضربه ای، زمین لرزهها ویا لغزشهای زیردریایی شبیه به لغزش استورگا در ۸۱۰۰ سال پیش (۶۱۰۰ قبل از میلاد) به عنوان عوامل مؤثر در این رویداد پیشنهاد شدهاست. سونامی گارث احتمالاً تأثیر زیادی بر جوامع ساحلی در منطقه داشتهاست و تدفین دسته جمعی مربوط به آن زمان در جزایر شتلند و اورکنی که به عنوان میزبان این حادثه مطرح هست، تلفات این سونامی و اتفاقات بعد از آن تفسیر شدهاست.
در گذشته، کلیسای کاتولیک برای افرادی که خودکشی میکنند مراسم تدفین کاتولیکی و عزاداری دستهجمعی اجرا نمیکرد. اما اکنون، کلیسای کاتولیک برای افرادی که دست به خودکشی میزنند مراسم تدفین کاتولیکی و عزاداری دسته جمعی برگزار میکند.
مرتضی عاملی گزارش میکند که منابع اسلامی در محل دفن محمّد، اختلاف دارند؛ بر طبق روایتی، علی بن ابیطالب، و بنابر وصیت محمّد، جسدش را در اتاقی که درآن درگذشت، دفن کرد. با وجود این، منابعی از دفن محمّد در بقیع یا مسجدالحرام گزارشهایی را نقل کردهاند. بر مدفن او امروزه گنبد سبزی قرار دارد. نقل است که چون محمّد درگذشت، عدهای مانند عمر بن خطاب مردن او را باور نداشتند؛ اما ابوبکر به منبر رفته و مرگ محمّد را با استناد به سوره آل عمران۱۴۴ حتمی عنوان میکند. به گزارش منابع اسلامی، عباس، فضل بن عباس، قثم بن عباس، اسامه بن زید و یک غلام نیز در مراسم غسل و کفن پیامبر شرکت داشتند و به علی در این امر کمک کردند. با وجود این، مرتضی عاملی این گزارشها را با واقع مطابق نمیداند و به آنها خدشه وارد میکند و مدعی است علی، به تنهایی پیامبر را غسل و تدفین کرد. مادلونگ نیز افراد شرکت کننده در این مراسم را علی، عباس و دو پسرش، فضل و قثم، و بردهٔ آزادشدهٔ پیامبر و زید گزارش میکند. به گزارشی دیگر غران — برده آزاد شده محمّد — به همراه طلحه و زبیر و جمعی از صحابهٔ محمّد در مراسم خاکسپاری او حاضر بودند.