تجن جار

معنی کلمه تجن جار در لغت نامه دهخدا

تجن جار. [ ت ِ ج ِ ] ( اِخ ) دهی از دهستان پایین خیابان بخش مرکزی شهرستان آمل است که در سه هزارگزی باختر آمل قرار دارد. دشتی است معتدل و مرطوب و 45 تن سکنه دارد. آب آن ازلگونی و تجرود هراز و محصول آن برنج و شغل اهالی زراعت است و راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 3 ). در سفرنامه مازندران و استراباد رابینو، دربلوک لیت کوه ، یکی از بلوک هشتگانه آمل دو قریه بنام تجن جار و تجن جار لاریجان ذکر گردیده است. رجوع به بخش انگلیسی این کتاب ص 113 و ترجمه وحید ص 153 شود.

معنی کلمه تجن جار در فرهنگ فارسی

دهی از دهستان پایین خیابان بخش مرکزی شهرستان آمل است که در سه هزار گزی باختر آمل قرار دارد . دشتی است معتدل و مرطوب و ۴۵ تن سکنه دارد . آب آن از لگونی و تجرود هراز و محصول آن برنج و شغل اهالی زراعت است و راه مالرو دارد .

جملاتی از کاربرد کلمه تجن جار

سیل ۱۳۷۵ شمال ایران در روز ۲۳ آبان در پی بارش باران در استان مازندران، شهرهای ساری، بابل، قائمشهر، نکا و بهشهر و طغیان رودهای تجن نکارود هراز و سیاهرود جاری شد و خساراتی را به بار آوردند.
این پل بر روی رودخانه‌ای به نام پل تجن ساری که از داخل شهر ساری و در بخش شرقی آن جاری است احداث شده است. این پل در اوایل دوره پهلوی تجدید بنا شده و در تاریخ ۸ مرداد ۱۳۵۴ با شمارهٔ ثبت ۱۵۳۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. در گذشته و از روی سازه قدیمی پل تجن نقاشی معروفی از کمال الملک کشیده شده که در موزه آستان قدس رضوی نگهداری می‌شود.