بی هنر شدن

معنی کلمه بی هنر شدن در لغت نامه دهخدا

بی هنر شدن. [ هَُ ن َ ش ُ دَ ] ( مص مرکب ) بی مایه و بی کمالات و فضایل و مزایای علمی و عملی گشتن :
گر او بی هنر شد هم از پشت ماست
دل ما بر آن راستی بر گواست.فردوسی.

معنی کلمه بی هنر شدن در فرهنگ فارسی

بی مایه و بی کمالات و فضایل و مزایای علمی و عملی گشتن .

جملاتی از کاربرد کلمه بی هنر شدن

چو نیست لاف هنر جز دلیل بی هنری چرا دلیل اقامت کنم که بی هنرم
از دعا و همّتت ترتیب کردم بدرقه وه که تا آن بدرقه چون بی هنر باز آمدند
هما را طعنه گردید استخوان جد و آبایت هنوز ای بی هنر در موج خیز بحر انسابی
این سگ روحیه قوی دارد و به طبیعت خوب و احساس بی هنری خود افتخار می‌کند. شیبا می‌تواند به سرعت با قدم‌های کشیده خود حرکت کند.
پاپ راک یک زیر سبک راک است که با فروش و همه پسند بودنش شناخته می‌شود. پاپ راک با تکیه بیشتر بر آهنگسازی ساده و شیوا، سرودهای همه پسند و اجرا زنده محبوبیت پیدا کرده است و از کلیشه‌های رایج در آهنگسازی و سروده‌های راک دوری می‌کند. نخستین گروه‌های پاپ راک که در سال‌های پایانی دهه ۱۹۵۰ به عنوان جایگزینی برای گروه راک اند رول کار خود را آغاز کردند و موسیقی آن‌ها بیشتر بر روی ضرب آهنگ تنظیم سازها به روش دوواپ و پاپ سنتی بود. گاهی ممکن است به جای زیر سبکی که با سبک پاپ و راک همپوشانی دارد، به عنوان یک سبک متمایز در نظر گرفته شود. دوستداران موسیقی و منتقدان از پاپ راک را بیشتر با نام زیر سبکی بی‌ارزش، همه پسند و بی هنری از موسیقی راک یا می‌کنند.
ولیکن اگر بخت یاور بود سر بی هنر تاج بی سر بود
مرا مرد هنر پرورد باید ز شخص بی هنر کاری نیاید
دوزخ بی هنران صحبت بینایان است خانه هر چند که تاریک بود عور خوش است
چون مرد بی هنر، تو یکی دانش، خرد و مه چون شاخ بی ثمر تو یکی خوانش خشک و تر
بطرف باغ، تهی دست و بی هنر بودن برای تازه نهالان، خسارتست و خطر
خدا یگانا شاها ز درد بی هنری چنان شدند بزرگان شرق تیره و پست
به گفتهٔ علیرضا اصغرزاده نژادپرستی فرهنگی در ایران در اشکال نگرش‌های فرهنگی و برخوردها، عقاید و رفتارهای مستتر در فرهنگ یک جامعه خود را اعمال می‌کند. برای مثال شعار: «هنر نزد ایرانیان است و بس». که هنر را فقط به ایرانیان اختصاص می‌دهد و غیرایرانیان را بی هنر می‌خواند که به نوعی یک نژادپرستی فرهنگی است، چرا که «دگرسازی» می‌کند و انسان‌ها را به گروه‌های برتر ـ پست‌تر، بافرهنگ ـ بی‌فرهنگ، باتمدن ـ بی‌تمدن و باهنر ـ بی‌هنر تقسیم می‌کند. در مقابل به گفتهٔ محسن هوشمند این بیت را باید در بافت ادبی خود خواند. این بیت از زبان بهرام گور گفته شده‌است و نه از زبان فردوسی. در این بیت نیز اینکه واژه نزد یا نیز درست است اختلاف نظر است. به گفتهٔ او اینگونه رجزخوانیها در جای جای شاهنامه وجود دارد و دشمنان هم برای ایرانیان رجز خوانی می‌کنند و گاهی حتی ایرانیان از خود نیز بدگویی می‌کنند بنابراین بر پایه اینگونه اشعار نمی‌تواند شاهنامه را نژادپرستانه انگاشت.
قبول بی هنران ز التفات معشوق است عنایت ازلی را نشانه بی سببیست