بهداشت در امیزش جنسی

معنی کلمه بهداشت در امیزش جنسی در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] بهداشت در آمیزش جنسی (قرآن). لزوم خودداری از مقاربت با همسران، در دوره قاعدگی آنان امری است که بخاطر اهمیت زیاد، قرآن کریم به آن اشاره می فرماید. آمیزش در چنین حالتی، علاوه بر اینکه تنفرآور است، زیانهای بسیاری به بار می آورد که طب امروز نیز آن را اثبات کرده، از جمله احتمال عقیم شدن مرد و زن، و ایجاد یک محیط مساعد برای پرورش میکرب بیماریهای آمیزشی (مانند سفلیس و سوزاک) و نیز التهاب اعضاء تناسلی زن و وارد شدن خون آلوده به داخل عضو تناسلی مرد و غیر اینها که در کتب طب آمده است.
لزوم خودداری از مقاربت با همسران، در دوره قاعدگی آنان امری است که بخاطر اهمیت زیاد، قرآن کریم به آن اشاره می فرماید: «ویسـلونک عن المحیض قل هو اذی فاعتزلوا النساء فی المحیض ولاتقربوهن حتی یطهرن فاذا تطهرن فاتوهن من حیث امرکم الله ان الله یحب التوبین ویحب المتطهرین». (بنا بر آنکه کلمه «اذی» به معنای ضرر و «محیض» به معنای جمع شدن با زنان در حال حیض باشد این برداشت صحیح است. پزشکان گفته اند: طبیعت زن در حال حیض، سرگرم پاک کردن رحم و آماده ساختن آن برای حامله شدن است و جماع در این حال، نظام این عمل را مختل می سازد و به عمل طبیعی حمل و به رحم زن صدمه می زند. )
معنای طهارت
کلمه طهارت (پاکی) که در مقابلش کلمه نجاست (پلیدی) قرار دارد از کلماتی است که معنایش در ملت اسلام دایر است، و احکام و خواصی برای آنها تشریع شده، و قسمت عمده ای از مسائل دینی را تشکیل می دهد، و این دو کلمه به خاطر اینکه بسیار بر سر زبانها است، حقیقتی شرعی و یا حداقل حقیقت متشرعه ای گردیده است که معنای این دو جور حقیقت در فن اصول بیان شده. معنای طهارت ، چیزی است که همه مردم با وجود اختلافی که در زبانهایشان هست می دانند، و از همینجا باید دانست که طهارت از آن معانی است که اختصاص به یک قوم و دو قوم یا یک عصر و دو عصر ندارد، بلکه تمامی انسانها در زندگی خود با آن سروکار دارند.
رغبت به طهارت
چون اساس زندگی بر تصرف در مادیات، و بوسیله آنها رسیدن به هدفهای زندگی است، باید از مادیت استفاده کند تا به مقاصد زندگی خود برسد، آری انسان هر چه را که می خواهد و طبعش متمایل به آن می شود بدین جهت است که در آن فایده و خاصیتی سراغ دارد، و به خاطر آن فایده به سوی آن چیز جذب می شود، و از همه فوایدی که آدمی دارد، فایده های مربوط به تغذی و تولید دامنه دارتر است، و با خیلی چیزها سروکار دارد.و این چیرهائی که مورد استفاده خوردن و تولید واقع می شود، گاهی مورد هجوم عوارضی واقع می شود، که آن صفات رغبت انگیزش را که بیشتر رنگ و بو و طعم است از دست می دهد، و دیگر انسان به آن چیرها رغبتی پیدا نمی کند، بلکه طبع آدمی از آن متنفر می شود، آن حالت اولی طهارت، و حالت دومی نجاست، نامیده می شود پس طهارت و نجاست دو صفت وجودی است که در اشیا هست، اگر صفت اولی در چیزی وجود داشت، و مایه رغبت انسان در آن شد، آن چیز طاهر است و اگر صفت دومی پیدا شد، آن چیز پلید است.
شروع توجه به طهارت
...

جملاتی از کاربرد کلمه بهداشت در امیزش جنسی

او پیش از تأیید این موضوع توسط وزارت بهداشت به انکار این مسئله پرداخت. اظهارات او انتقادات رسانه‌ها را در پی داشت. او که عضو کمیسیون بهداشت مجلس بود به دفاع از وزارت بهداشت و درمان پرداخت و گفت: ... بعید است واقعیت داشته باشد و بیش‌تر به نظر می‌رسد یک جوسازی سیاسی علیه وزارت بهداشت در جریان است … وزارت بهداشت حتی اگر می‌خواست این بیماران رها کند می‌توانست آن‌ها را در خانه‌شان رها کند یا به بهزیستی تحویل دهد و در هر صورت دلیلی ندارد که بیماران را در کشتزار و کنار اتوبان رها کنند … گرفتن عکس از ۲ بیمار با لباس بیمارستان هم دلیل قانع کننده‌ای نیست زیرا تهیه چنین عکس‌هایی کار ساده‌ای است و هر کسی می‌تواند این کار را انجام دهد … سایت عصر ایران اظهارات او را «اتفاقی غم انگیزتر از رها کردن بیماران در جاده‌های بیرون شهر» توصیف کرد.
یکی از کارهای بنیاد علوی حمایت از خانواده‌های نیازمندی است که فرزندان سه قلو یا بیشتر دارند. بنیاد علوی برای این خانواده‌ها برای دو سال پوشک و شیر خشک می‌دهد. همچنین به این خانواده‌ها مستمری داده و برای تهیه مسکن به آن‌ها کمک می‌کند. نام این طرح «رسیدگی به امور خانواده‌های پرنوزاد نیازمند» است. این بنیاد در برخی شهرها به مادرهای باردار و شیرده دچار سوء تغذیه سبد کالا ارائه می‌کند. این طرح بر اساس امضای تفاهمنامه‌ای بین بنیاد علوی با وزارت بهداشت در حال انجام است. طرح حمایت از مادران باردار و شیرده از سال ۱۳۸۸ آغاز شد و تاکنون بیش از ۲۵۰ هزار مادر از این طرح بهره‌مند شده‌اند. همچنین بنیاد علوی برای خانواده‌هایی که فرزند معلول دارند هزاران مسکن ساخته‌است.
روز ۲۰ فروردین ۱۳۹۶ علی اکبر سیاری معاون وزارت بهداشت ایران در همایش روز جهانی بهداشت در تهران گفت: «شش میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در کشور به بیماری افسردگی مبتلا هستند که از این آمار حدود ۱۲٫۷ درصد در محدوده سنی ۱۴ تا ۶۴ سال قرار دارند. از این گروه سنی ۲٫۲درصد به افسردگی شدید دچار هستند.
او در اورشلیم متولد شد و به عنوان یک دکتر در وزارت بهداشت در حلب فعالیت کرد.
سرطان ریه یک گروه بزرگ و فوق‌العاده ناهمگن از بدخیمی‌ها است. بیش از ۵۰ گونهٔ بافتی مختلف از این سرطان به روشنی در طبقه‌بندی بازنگری‌شدهٔ سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۰۴ (که در حال حاضر پرکاربردترین سیستم طبقه‌بندی سرطان ریه است)، ذکر شده است. بسیاری از این زیرگونه‌های سرطانی که اخیراً توصیف شده‌اند، نادر هستند و به خوبی درک نشده‌اند. با این حال، از آنجایی که اشکال مختلف تومورهای بدخیم به‌طور کلی ویژگی‌های ژنتیکی، بیولوژیکی و بالینی متنوعی از خود نشان می‌دهند - از جمله پاسخ به درمان - طبقه‌بندی دقیق موارد سرطان ریه برای اطمینان از اینکه بیماران مبتلا به سرطان ریه مدیریت بهینه درمانی را دریافت می‌کنند، حیاتی است.
رضاشاه نخستین شاه ایرانی پس از دوران هخامنشیان بود که یک ارتش دائمی را برای کشورش، سازمان داد. وی بهداشت در ایران را نیز سامان داد و در دورانش، بیمارستان‌هایی در تهران و استان‌های ایران، ساخته و تجهیز شدند. ساخت نخستین زیرساخت‌های همگانی مدرن ایران همچون نیروگاه، کارخانه‌های نوین، سیستم ترابری جدید، سیستم ارتباطات انسانی، نهادهای مالی و ادارات نیز در همین دوره انجام شد. فناوری نیز در بسیاری از عرصه‌ها حتی کشاورزی، دخیل گشت.
شرط دوری از عفونتها حفظ تندرستی و سلامتی و کسب سلامتی نیاز به افزایش آگاهی زنان در زمینه بیماری‌ها و رعایت بهداشت در همه مراحل زندگی کردن زن به خصوص از دوران بلوغ تا یائسگی دارد لذا با اقدامات وسیع و آموزش همگانی زنان در خصوص بهداشت زنان و جلب مشارکت آن می‌توان روز به روز بهره‌وری زنان در کلیه عرصه‌های زندگی افزایش داد با توجه به نقش زنان در خانواده با حفظ سلامتی آنان سبب ارتقاء سلامتی خانواده شد.
با آمادگی که وزارت بهداری برای اصلاح وضع بهداشت روانی کشور از خود نشان می‌داد، سازمان جهانی بهداشت در اواخر سال ۱۳۳۸ یک یا دو ماه پس از ورود دکتر باش به ایران، یکی از مربیان پرستاری روان خود را به نام «زیمرمن» مأمور خدمت در ایران نمود.
لاما السلیمان یکی از اولین دو زن سعودی بود که به عنوان عضو هیئت مدیره‌ی اتاق بازرگانی جده (JCC)، مرکز منتخبین زنان بازرگان در عربستان سعودی، به عنوان عضو هیئت مدیره انتخاب شد و اکنون رئیس مرکز زنان تجارت تاجیک در شهر خدیجه است. مجمع جهانی اقتصاد وی را به عنوان یک رهبر جوان عرب به رسمیت شناخت و او مدیر تجارت و پیمانکاری رولاکو، انستیتوی ملی خدمات بهداشتی، بنیاد ملی مراقبت از بهداشت در منزل و حلقه اقتصادی و اجتماعی منطقه‌ی مکه بوده‌است.
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی سبزوار از دانشگاه‌های وابسته به وزارت بهداشت در سبزوار است.