بنیامین در قران

معنی کلمه بنیامین در قران در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] بنیامین در قرآن. بنیامین، کوچک ترین پسر یعقوب علیه السّلام و یگانه برادر تنی یوسف علیه السّلام بود.
بنیامین را واژه ای عبری و به معنای «پسرِ دست راست» یا «پسرِ برکت» دانسته اند. برخی دیگر، معنای آن را «پسر جنوب» گفته اند، زیرا وی تنها پسر یعقوب علیه السّلام بود که در جنوب یعنی سرزمین کنعان به دنیا آمد. گاه و به سبب تولد بنیامین در دوران پیری یعقوب، از او با نام «بن یمیم» به معنای پسر روزگاران نیز یاد شده است. ضبط «ابن یامین» و «ابن یامیل» نیز در برخی منابع آمده که گویا به سبب خلاف شهرت، مورد توجه قرار نگرفته است. بر اساس گزارش تورات ، مادر بنیامین به نام «راحیل»؛ او را هنگام بازگشت از «فَدّان اِرام» به کنعان و در «بیت لحم» به دنیا آورد. او که پس از تولد بنیامین از دنیا رفت، پیش از مرگ ، نام او را «بِنْ اوْنی» به معنای «پسرِ درد و رنج من» نامید؛ اما یعقوب علیه السّلام آن را که مفهوم نامیمونی داشت، از سر تفال به خیر و برکت، به بنیامین تغییر داد.
بنیامین در کتاب مقدس
کتاب مقدس ، بنیامین را پسری لطیف، مطیع و محبوب یعقوب می خواند که به ویژه پس از فقدان یوسف علیه السّلام شدیداً به وی دلبسته بوده است ؛ همچنین علاقه آن دو برادر به یکدیگر وصف ناپذیر بوده است. کتاب مقدس در جایی برای بنیامین سه فرزند و در جای دیگر ۱۰ فرزند با ذکر نامهایشان یاد می کند که گویا مربوط به دو دوره از زندگی اوست. محل دفن بنیامین در روستای «ظَهْر حِمار» میان نابلس و بیسان قرار دارد. نسل و نوادگان بنیامین یکی از اسباط دوازده گانه بنی اسرائیل به نام بنیامینیان را تشکیل می دادند. سبط بنیامین را شجاع ، جنگجو، دارای مهارت به کارگیری سلاح به ویژه فلاخن خوانده اند. پس از پیروزی آشوریان بر اسباط ده گانه شمالی و انقراض آنان، سبط بنیامین با سبط یهودا درآمیخت و یهودیان امروز، خود را متعلق به آن دو طایفه می دانند.
یادکردهای بنیامین در قرآن
بنیامین از نامهای غیر مصرّح قرآن است که فقط در سوره یوسف و مجموعاً ۲۲ بار از او یاد شده است: ۱۱ بار با واژه «اخ»، ۱۰ مرتبه با ضمیر غایب و یک بار نیز با عنوان «ابن». قرآن نگاه مستقلی به بنیامین ندارد و فقط به عنوان یکی از شخصیتهای دخیل در داستان حضرت یوسف علیه السّلام از او یاد می کند. وی در آغاز داستان، حضور کم رنگی دارد ؛ اما در بخشهای بعدی و پس از دیدار نخست یوسف با برادران در مصر ، نقش وی برجسته شده، تا پایان حکایت، حضور پر رنگ او حفظ می شود.از گزارش قرآن هم برمی آید که بنیامین نیز مانند یوسف که هر دو از یک مادر بودند، بیش از برادران دیگر، مورد علاقه یعقوب علیه السّلام بوده است: «اِذ قالوا لَیوسُفُ واَخوهُ اَحَبُّ اِلی اَبینا...». این پیوند عاطفی، حسادت برادران را برانگیخته، زمینه ساز آزار و اذیت بنیامین از سوی آنان می شد ؛ اما بنیامین همه ناملایمات و نیز رنج سالها دوری از برادر را با صبر و بردباری تحمل کرد و پاداش نیک آن را با دیدار یوسف که در اوج عزت و اقتدار بود، دریافت کرد.
نقشه یوسف برای آوردن بنیامین به نزد خود
...

جملاتی از کاربرد کلمه بنیامین در قران

بنیامین در مورد نامش گفته‌است: «این اسم هنری، نامی است که خانواده برایم انتخاب کرده‌است. در واقع قرار بر این بوده که این نام به عنوان اسم شناسنامه‌ای‌ام ثبت شود، اما به هر دلیلی این اسم توسط ثبت احوال به ثبت نرسید. پدرم اسم وحید را برایم انتخاب کرده اما از‌‌ همان دوران کودکی بنیامین صدایم می‌کردند. البته در مدرسه و دانشگاه، من را با نام وحید می‌شناختند.»
دووال چهار بار ازدواج کرد اولین ازدواج او با باربارا بنیامین در سال ۱۹۶۴ بود و آخرین ازدواجش با شارون بروفی بود که در سال ۱۹۹۶ از یکدیگر جدا شدند و هم‌اکنون با لوسیانا پدرازا زندگی می‌کند.
بنیامین در سال ۲۰۰۹ رهبر حزب راست‌گرای لیکود بود و این حزب به رهبری وی در انتخابات سراسری ۲۰۰۹ اسرائیل موفق به کسب ۲۷ کرسی، از پارلمان ۱۲۰ عضوی اسرائیل شد.
بنیامین در سال ۱۳۹۴، با «شایلی محمودی» که زنی ایرانی-آمریکایی است، ازدواج نمود و ازدواجش را به رسانه‌ها اعلام کرد. وی در سال ۱۳۹۴ برای زندگی به بمبئی می‌رود و در فیلم سلام بمبئی، در کنار همسرش بازی می‌کند. بنیامین از همسر دوم خود، صاحب سه فرزند (دو پسر و یک دختر) است.
در این آلبوم «فرید احمدی» و «نیما وارسته» و «علی منصوری» با بنیامین همکاری داشته‌اند. ترانه‌های آلبوم، سرودۀ «فرید احمدی» و «نیما وارسته» نیز تنظیم آثار را بر عهده داشته‌است. بنیامین خودش ملودی‌های آلبومش را ساخته‌است. همچنین این آلبوم دراستودیو اولین خانه هنر (نیما وارسته)، ضبط، میکس ومسترینگ شده‌است. بنیامین در بخش دیگری از آلبومش، این شعر را نوشته‌است: «هزار و یک شب یلدا چو شهرزاد نخوابم، هزار قصه بخوانم که قصه گوی تو باشم...». همچنین در قسمتی دیگر از این آلبوم نیز جمله: «تمام این ترانه‌ها دلتنگ تواند، مثل خود من که بیشتر از همیشه دلم برایت تنگ شده‌است»، درج شده‌است.[نیازمند منبع]
شائول در جنگ کوه جلبوع درگذشت و در زلاه در منطقه بنیامین در اسراییل کنونی دفن شد. وقتی شائول ابتدا به پادشاهی رسید سموئیل او را مسح کرد؛ ولیکن بعداً شائول گناهکار شد و خدا به سموئیل گفت که یک پادشاه دیگر را مسح کند. شائول چنان در گناه غرق شد که دیگر نمی‌توانست از خدا اطاعت کند.
یک سرباز ۱۹ ساله اسرائیلی در یک تهاجم تیراندازی در حومه تقاطع گوا بنیامین در سمت کرانه باختری مجروح گردید. مرد مسلح بعد از تیراندازی بلافاصله از همان مکانی که تیراندازی نموده متواری می‌گردد. این سرباز با وضعیت خفیف تا متوسط در بیمارستان بستری شد.
بوریس گرویس فیلسوف چپ‌گرایی است که به تاسی از تفکرات و نوشته‌های والتر بنیامین به ارزیابی مجدد هنر عصر شوراها و به خصوص واقع‌گرایی اجتماعی پرداخت و در این چارچوب نوع تازه‌ای از زیبایی‌شناسی را مطرح کرد که به تعابیر بنیامین در مورد زیبایی‌شناختی کردن سیاست و سیاسی کردن هنر مرتبط می‌شدند. طی چند سال اخیر در متن هنری ایران توجه خاصی به آراء و تفکر او شده و در نتیجه چندین متن مهم از او به فارسی بازگردانده شده‌است.
برای نخستین بار بنیامین در پوستر آلبومش از تصویر دختر کوچک‌اش، «بارانا» استفاده کرده‌است که همین انتخاب باعث شده پوستر این آلبوم، خاص و ویژه شود.