بنی عامر پس از پیامبر

معنی کلمه بنی عامر پس از پیامبر در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] گروهی از بنی عامر پس از تردید در اسلام با نالایق شمردن ابوبکر از دادن زکات به حکومت خود داری کردند.
در پی رحلت پیامبر و ارتداد دینی و سیاسی بسیاری از نو مسلمانان در شبه جزیره، گروهی از بنی عامر پس از تردید بسیار بین باقی ماندن بر اسلام و بازگشت از آن، سرانجام با پیروی از طلیحة بن خویلد اسدی ، پیامبر دروغین سرزمین نجد ، از اسلام روی گردانیدند و ضمن نالایق شمردن ابوبکر از دادن زکات به حکومت مدینه سرباز زدند.
← کشتن و سوزاندن برخی از کارگزاران پیامبر
۱. ↑ الفتوح، ج۱، ص۱۲. ۲. ↑ مسند ابی یعلی، ج۱۳، ص۱۴۶. ۳. ↑ مسند ابی یعلی، ج۱۳، ص۱۴۶. ۴. ↑ الفتوح، ج۱، ص۱۱. ۵. ↑ الرده، ص۱۳۰-۱۳۱. ۶. ↑ الثقات، ج۲، ص۱۶۳. ۷. ↑ تاریخ طبری، ج۲، ص۲۶۵. ۸. ↑ فتوح البلدان، ص۱۰۶. ۹. ↑ تاریخ طبری، ج۲، ص۲۶۴. ۱۰. ↑ تاریخ دمشق، ج۴۱، ص۱۴۱. ۱۱. ↑ اسدالغابه، ج۲، ص۳۱۳. ۱۲. ↑ المنتظم، ج۳، ص۳۳۸. ۱۳. ↑ تاریخ دمشق، ج۱۸، ص۴۴۷. ۱۴. ↑ تاریخ دمشق، ج۱۹، ص۳۴. ۱۵. ↑ تاریخ دمشق، ج۴۰، ص۲۸۶. ۱۶. ↑ الطبقات، ج۶، ص۱۱۸.
مرکز دائرة المعارف قرآن کریم، برگرفته از مقاله «بنی عامر بن صعصعه».
...

جملاتی از کاربرد کلمه بنی عامر پس از پیامبر

سپاه مسلمانان در سال ۳۱ هجری، بر نیشابور دست یافت. و چنان‌که بلاذری در فتوح‌البلدان نوشته است عبدالله بن عامر بن کریز از امیران عثمان (خلیفه سوم) در سال سی‌ام هجری؛ سپاهیان خود را به سوی خراسان روانه کرد؛ سرداران ابن عامر پس از تنفیذ صلح طبسین و دست یافتن بر قهستان؛ ولایت‌های جام، باخرز، جوین، بیهق از توابع نیشابور را گشودند.
شوروی وارد عمل شد و با پیام هشدار به دولتهای اسراییل، فرانسه و انگلیس اعلام کرد که اگر این ائتلاف نیروهای نظامی خود را از مصر خارج و جنگ را متوقف نکند، تل آویو، پاریس و لندن را بمباران خواهد کرد؛ با تهدید شوروی، خطر جدی آغاز جنگ جهانی سوم و حتی تهاجم هسته ای شوروی به ائتلاف سه گانه، دولتهای غربی و سازمان ملل را به شدت نگران کرد. دوایت آیزنهاور (دولت ایالات متحده آمریکا) که از ابتدا با تهاجم نظامی به مصر مخالف بود، حملهٔ سه‌جانبه را محکوم کرد و از مصوبات سازمان ملل مبنی بر خروج نیروهای متجاوز این سه کشور پشتیبانی کرد. ناصر از آیزنهاور تمجید کرد و اشاره کرد که وی «مهم‌ترین و حساس‌ترین نقش» را در به هم زدن «توطئه سه‌جانبه» بازی کرده‌است. تا پایان نوامبر، فرانسه و بریتانیا به‌طور کامل از مصر عقب نشستند، اسرائیل در مارس ۱۹۵۷(۴ماه بعد) عقب‌نشینی و تمامی اسیران مصر را آزاد کرد. در نتیجهٔ بحران سوئز، ناصر شناسنامهٔ تعداد زیادی از شهروندان یهودی مصر را باطل کرد و آن‌ها را بیرون راند یا مجبور به ترک مصر کرد. ژنرال عامر پس از اتمام جنگ، ناصر را متهم به برانگیختن جنگی غیرضروری کرد و سپس نیروهای مسلح را برای نتیجهٔ جنگ م‍ذمت کرد. روز ۸ آوریل(۵ماه بعد از جنگ)، کانال دوباره باز شد. جایگاه سیاسی ناصر نیز تقویت شد، چون تلاش مداخلهٔ نظامی بیگانه و برکناری وی ناکام ماند. دیپلمات بریتانیایی آنتونی نوتنگ معتقد است بحران سوئز «موضوعی بود که در نهایت ناصر را به شکل کامل» رئیس‌جمهور مصر کرد.