بمب افکن بینابرد

بمب افکن بینابرد: هواپیمای بمب‌افکنی که مجموع وزن ناخالص و محمولۀ بمب آن برای شعاع عملیاتی 1850 تا 3700 کیلومتر طراحی شده است.

بمب افکن. [ ب ُ اَ ک َ ] ( نف مرکب ) بمب افکننده. آنکه یا آنچه بمب می افکند. || ( اِ مرکب ) نوعی هواپیمای جنگی خاص حمل و پرتاب بمب.( اسم ) هواپیمایی جنگی که بمبها را روی هدفهای نظامی پرتاب کند.

بمب افکن رده ای از هواپیماهای نظامی است که برای حمله به هدف های زمینی و دریایی، با استفاده از انداختن انبوه بمب بر روی اهداف استراتژیک ساخته شده است.
بمب افکن استراتژیک برای بمباران اهداف استراتژیک در نقاط دوردست مانند پایگاه ها، کارخانه ها، پل ها و… ساخته شده است.
بمب افکنی از نخستین کاربردهای نظامی هواپیما بوده است. بمب افکن ها برای نخستین بار در خلال جنگ جهانی اول ساخته شدند. بمب افکن ها معمولاً در ارتفاع پائین پرواز می کنند و می توانند با سرعت پائینی پرواز کنند. به خاطر سرعت کم این هواپیماها، بمب افکن ها برای مبارزه با هواپیماهای دیگر مناسب نیستند.
بمب افکن ها در خلال جنگ جهانی دوم، خدمه زیادی که گاهی به ۱۲ تن می رسید با خود داشتند. معمولاً در آن زمان بمب افکن ها خلبان، کمک خلبان، چند توپچی در جلو، عقب، پایین و در قسمت دم و قسمت های جانبی داشتند.
امروزه بمب افکن ها تنها دو خدمه دارند و باقی وظایف بر عهده رایانه قرار گرفته است. بمب افکن های امروزی سلاحهای بسیار کمتری دارند و می توانند بسیار سریعتر حرکت کنند.
• بمب افکن استراتژیک
• بمب افکن تاکتیکی
•جنگنده زمینی 
• جنگنده بمب افکن
• بی - ۲ اسپیریت
• پ - ۵۱ ماستنگ
• توپولف تی یو - ۱۶۰
• استراتوفورترس ب - ۵۲
• بی - ۴۷

عکس بمب افکن

معنی کلمه بمب افکن بینابرد در فرهنگستان زبان و ادب

{intermediate-range bomber aircraft} [علوم نظامی] هواپیمای بمب افکنی که مجموع وزن ناخالص و محمولۀ بمب آن برای شعاع عملیاتی 1850 تا 3700 کیلومتر طراحی شده است

جملاتی از کاربرد کلمه بمب افکن بینابرد

فنلاندی‌ها موفق شدند در جریان جنگ زمستان ۵ فروند از این بمب افکن‌ها را مجبور به فرود کنند و آن‌ها را به غنیمت بگیرند. همچنین ده فروند دیگر نیز توسط فنلاند از مجموعه غنائم آلمان از شوروی از نازی‌ها خریداری شد.
توپولوف ۱۶۰ بلک جک می‌تواند جنگ‌افزارهای هسته‌ای و متعارف شامل موشکهای دوربرد هسته‌ای را حمل نماید. این هواپیما برای دفاع از خود به موشک‌های حرارت‌یاب و سیستم‌های مغشوش‌کننده رادار و پرتاب‌کننده شراره‌های گمراه‌کننده موشک حرارتی مجهز شده‌است. همچنین امکان حمل موشک کاچ-۱۵پی (نام ناتو: آاس-۱۶) با برد ۲۰۰ کیلومتر وجود دارد که می‌تواند به یک کلاهک اتمی یا متعارف ۲۵۰ کیلوتنی مجهز شود. ظرفیت نهایی این بمب افکن ۴۰ تن بمب یا موشک می‌باشد.
بمب افکن دارای سه برجک توپ دو لول ۲۳ م م است که یکی در بالای بدنه، یکی در زیر بدنه و یکی در انتهای بدنه است. دو برجک بالا و پایین بدنه دارای توپچی انسانی بودند ولی توپ ۲۳ م م عقب توسط را رادار هدایت با برد ۳ کیلومتر هدایت می‌شد.
در اواسط آوریل ۲۰۱۷ جنگنده بمب افکن‌های آمریکایی به مواضع تروریست‌های الشباب در منطقه جوبا الوسطی در جنوب این کشور حمله کردند که دست کم یکصد تروریست کشته شدند. در میان کشته شدگان ۲۰ تن از فرماندهان این گروه دیده می‌شد. ارتش آمریکا اعلام کرد که ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اختیارات زیادی را به ارتش آمریکا برای حمله به عناصر گروه جهادگرای الشباب داده‌است.
۳۰ بمب افکن دی‌بی-۳ در سال ۱۹۳۹ در جریان جنگ دوم چین و ژاپن به نیروی هوایی جمهوری چین ارسال شد و به شدت مخصوصاً در هدف قرار دادن اهداف ژاپنی در ووهان مورد استفاده قرار گرفت اما بعدها با بمب افکن‌های آمریکایی بی-۲۴ جایگزین شد.
عراق ۸ فروند توپلوف ۱۶ تحویل گرفت. در جریان جنگ سال ۱۹۶۷ باجرهای عراقی چندین بار خاک اسرائیل را بمب باران کردند اگرچه در همین جنگ اسرائیل با یک حمله غافلگیرانه تعدادی از باجرهای مصری را روی زمین نابود کرد. همچنین عراق از باجر در بمب باران مواضع نیروی‌های ایرانی و شهرهای ایران طی جنگ ایران و عراق بهره برد. عراق دارای نسخه چینی این بمب افکن یعنی اچ-۶ نیز بود و آنها را مجهز به موشک ضد کشتی کرم ابریشم کرد و برای نابودی نفتکشهای ایرانی استفاده کرد
آخرین مدل به روزرسانی شده توپولوف ۱۶۰ ام-۲ در کازان روسیه در روز ۱۸ نوامبر ۲۰۱۸ رونمایی شد. لازم است ذکر شود این بمب افکن نیز مافوق صوت است
فرماندهی هوایی تاکتیکی در مارس ۱۹۵۴ درخواست تولید اف-۱۰۰سی به عنوان شکاری بمب افکن را کرده بود. این هواپیماها در چهاردهم ژوئیه ۱۹۵۵ وارد خدمت شدند.
اچ-۶ نسخه زیرامتیاز توپولف-۱۶ شوروی است.. این هواپیما یک جت بمب افکن راهبردی دوموتوره است که برای نیروی هوایی ارتش آزادی‌بخش خلق چین ساخته شده است.
لوری در فیلم تلویزیونی نامه‌هایی از یک خلبان بمب افکن (۱۹۸۵) تولید تلویزیون تِیمز، به کارگردانی دیوید هاجسون ظاهر شد. لوری در این فیلم نقشی کاملاً جدی بر عهده داشت. فیلم بر اساس‌نامه‌هایی ساخته شده بود که خلبان جی.آر. ای هاجسون به خانه می‌فرستاد. این خلبان طی عملیاتی در سال ۱۹۴۳ کشته شده بود.