بسامد اصلی

معنی کلمه بسامد اصلی در فرهنگستان زبان و ادب

{fundamental frequency} [فیزیک] کمترین بسامدی که جسم می تواند با آن نوسان کند

معنی کلمه بسامد اصلی در ویکی واژه

کمترین بسامدی که جسم می‏تواند با آن نوسان کند.

جملاتی از کاربرد کلمه بسامد اصلی

در مورد اندازه و تعداد شروتی‌ها بین منابع مختلف توافق وجود ندارد. در سیستمی که هر اکتاو را به ۲۲ شروتی تقسیم می‌کند، دو پرده (پردهٔ بزرگ و پردهٔ کوچک) و یک نوع نیم‌پرده تعریف می‌شود و سه نوع شروتی اصلی به دست می‌آید: پرامانا[ذ] حاصل تفاوت فاصلهٔ بزرگ و کوچک است و ۲۲ سنت اندازه دارد، شروتی دوم حاصل تفاوت پردهٔ کوچک و نیم‌پرده است و ۷۰ سنت اندازه دارد، و شروتی سوم حاصل تفاوت بین نیم‌پرده و پرامانا است و ۹۰ سنت طول دارد. از این میان، پرامانا با نسبت بسامد ۸۱:۸۰ در واقع برابر با کمای همصدا در تئوری موسیقی غربی است، و شروتی سوم نیز با نسبت ۲۵۶:۲۴۳ معادل لیمای فیثاغورثی است.
وظیفه اصلی آن بررسی بسامد یا فرکانس استفاده از کدها می‌باشد. وظیفه دیگر آن پیدا کردن الگو های مشکل ساز و همچنین پیشنهاد راه حل صحیح برای آن است که همه این کارها را با مانیتور کردن کد ها هنگام استفاده به صورت علمی انجام میدهد.
حالا ذرات انرژی بالاتری دارند، پس ذر یک مسیر نیم دایره‌ای دیگر درD بعدی با شعاع بزرگ‌تر جریان میابند و بنابر این دوباره به شکاف می‌رسند. بسامد میدان الکتریکی باید درست طوری تنظیم شود که جهت میدان به وسیله زمان ورود آن‌ها در شکاف معکوس شود. میدان در شکاف، آن‌ها را شتاب می‌دهد و آن‌ها دوباره وارد اولین D می‌شوند. بدین ترتیب وقتی ذرات به اطراف به‌طور مارپیچ می‌چرخند انرژی کسب می‌کنند. طراحی سیستم چنان است که وقتی آن‌ها سرعت می‌گیرند، یک قوس بزرگ را دنبال می‌کنند و از اینرو همیشه در یک زمان به شکاف می‌رسند. این راه یک نوسان میدان الکتریکی بسامد ثابت، ادامه میابد تا همواره در عرض شکاف به آن‌ها شتاب داده شود. محدودیت دربارهٔ انرژی که می‌تواند در چنین وسیله‌ای به آن رسید به اندازه آهنرباهایی که Dها را تشکیل می‌دهند و به شدت میدان مغناطیسی آن‌ها بستگی دارد. این عمل توسط یک سنکروترون انجام می‌شود، به محض اینکه اصول سنکروترون توسعه یافت، دریافتند که راه خیلی ارزان تری برای دست یابی به انرژی خیلی بالاتر از سیکلوترون وجود دارد و در این صورت روش سیکلوترون اصلی دیگر مورد استفاده قرار نگرفت.
روند درمان سه جنبه اصلی دارد: پرهیز از عوامل فعال‌کننده، کنترل شدید نشانه‌ها و پیشگیری دارویی. داروها در صورتی که پیش از حمله مصرف شوند بازدهی بیشتری خواهند داشت. مصرف مستمر دارو ممکن است به سردرد ناشی از مصرف بیش از حد دارو منجر شود که درد آن شدیدتر و بسامد بروز آن بیشتر است. این عارضه ممکن است با مصرف تریپتان، ارگوتامین و مسکن‌ها، به‌ویژه مسکن‌های مخدر بروز پیدا کند.
آرمان اصلی انجمن بین‌المللی علوم رادیویی، تشویق به پژوهش علمی دربارهٔ تلگراف بی‌سیم و به ویژه پژوهش‌هایی است که به همکاری بین‌المللی نیاز دارند. این آرمان به همه شاخه‌های علوم رادیویی از مخابرات تا اخترشناسی رادیویی، دریافت اطلاعات رادار از اجسام گذرنده از دور در فضای بیرونی، مطالعه تابش برانگیخته یا خودبخود، تأثیر زیستی تابش الکترومغناطیس، و دستکاری فعالانه اجسام با موج‌های رادیویی با طیف الکترومغناطیس از بسامد بس‌پایین تا طیف مرئی، گسترده شده‌است.
سُرخ به طیفی از رنگ‌ها گفته می‌شود که در پایین‌ترین بسامد نور قابل تشخیص توسط چشم انسان قرار دارند. سرخ در کنار زرد و آبی یکی از سه رنگ اصلی است. از جمله پرچم‌های کشورهایی که در آن قرمز به‌کار رفته است می‌توان به ایران، روسیه، آمریکا، گرجستان، ترکیه، چین و… اشاره کرد. طول موج رنگ سرخ بین ۶۲۵ تا ۷۶۰ نانومتر قرار دارد و بخشی از پرتوهای مرئی (امواج الکترومغناطیس قابل دیدن) است، بسامدهای پایین‌تر از آن را فروسرخ یا مادون قرمز می‌نامند.
از لحاظ بکار بردن واژه‌های عربی، دقیقی در ۱۰۱۵ بیت خود ۵۰ واژهٔ عربی یا معرّب را ۱۱۰ بار بکار برده است. در مقابل فردوسی در همهٔ شاهنامه ۶۴۲ واژهٔ عربی بکار برده است، که این شمار بر پایهٔ دیدگاه خالقی مطلق، در دستنویس اصلی خود فردوسی که از دست رفته بی‌گمان کمتر هم بوده است. اگر فردوسی در نزدیک به ۴۸ هزار بیت خود نزدیک به ۶۴۰ واژه عربی به کار برده باشد، به‌طور میانگین در هر هزاربیت ۱۴ واژهٔ نو عربی بکار برده است، در حالی که این رقم برای دقیقی ۵۰ واژه است. بسامد واژه‌های عربی در شاهنامه ۸۸۰۰ بار است، که برای فردوسی در هر هزار بیت، می‌شود ۱۸۴ واژهٔ نو یا معرب و این رقم برای دقیقی ۱۱۰ است. در نتیجه، فردوسی از دید بسامد، واژه‌های عربی بیشتری بکار برده، ولی دقیقی، نوواژه‌های عربی بیشتری دارد. در شعرهای پراکنده و غیرحماسی دقیقی، برخلاف شعرهای حماسی او، واژه‌های عربی زیاد به کار رفته‌اند که نشان می‌دهد پرهیز از بکاربردن واژه‌های عربی از روی عمد بوده است.
کمترین توانی که میتوان یک پلاسمای القایی را تنظیم کرد به فشار، بسامد و ترکیب گاز بستگی دارد. تنظیم توان پایدار کمتر با فرکانسr.f. بالا، فشار کم و گاز های تم اتمی مانند آرگون به دست می آید. به محض اینکه گاز های دو اتمی وارد پلاسما شوند، توان تنظیم پلاسما به شدت افزایش میاب، زیرا انرژی شکست اضافه ای نیاز است تا پیوند های نوع اول گازی را بشکند، به همین دلیل تحریک بیشنر برای رسیدن پلاسما امکان پذیر است. دلایل اصلی استفاده از گازهای دو اتمی در پردازش پلاسما عبارتند از (1) برای بدست آوردن پلاسمایی با محتوای انرژی بالا و هدایت حرارتی خوب (جدول زیر را ببینید)، و (2) برای مطابقت با شیمی پردازش.
زمین‌لرزه‌های دوگانه یا به‌طور کلی‌تر زمین‌لرزه‌های چندگانه در لرزه‌شناسی به زمین‌لرزه‌های متعدد با شکل موج‌های تقریباً یکسان گفته می‌شد که از یک موقعیت یکسان پدید آمده باشند. امروزه این پدیده به‌صورت زمین‌لرزه منفردی مشخص می‌شود که دارای دو یا چند لرزه اصلی با بزرگای مشابه است و گاهی در عرض ده‌ها ثانیه رخ می‌دهد، اما گاهی با فاصله زمانی چندساله از هم جدا می‌شوند. شباهت بزرگای زمین‌لرزه –اغلب با اختلاف بزرگای ۰٫۴– این نوع زمین‌لرزه‌ها را از پس‌لرزه‌ها متمایز می‌کند که بزرگای آن‌ها در ابتدا حدود ۱٫۲ کمتر از لرزه اصلی است و به‌تدریج بزرگی و بسامد آن‌ها طبق قوانین شناخته‌شده کاهش می‌یابد.