معنی کلمه برهنه شدن در عزاداری در دانشنامه اسلامی
آن چه در روایات زیادی مورد سفارش و (تأکید) است، عزاداری و محزون و گریان بودن در مصیبت شهادت و مظلومیت سالار شهیدان، امام حسین (علیه السلام) است. شکل عزاداری و چگونگی آن به حسب عرف و عادت و مراسم و فرهنگ هر جامعه مختلف است و در روایات بر شکل خاصی از آن (تأکید) نشده است. برهنه شدن در مراسم عزاداری که در بعضی جاها معمول است، تابع همین عرف و عادت است و دارای فضیلت و ارزش خاصی نمی باشد و هیچ گونه (تأکید)ی بر آن نشده؛ بلکه در مکان هایی که این مراسم در معرض دید و تماشای خانم ها باشد، ترک این کار و انجام عزاداری با لباس، بدون شک بهتر و مناسب تر است.
فتوای مراجع تقلید
در هر حال آن چه در فتاوای اکثر مراجع معظم تقلید در مورد برهنه شدن برای سینه زدن به چشم می خورد، حاکی از آن است که انجام این امر در عزای امام حسین (علیه السلام)، اگر در مقابل چشم نامحرم نبوده و دارای مفسده نباشد، جایز است. آیت الله مکارم شیرازی: در صورتی که زنان حضور داشته باشند، این کار حرام است و اگر زنان هم نباشند، اشکال دارد.
برهنه شدن و وهن دین
شایان ذکر است، برهنه شدن (به شکل مجالس امروزی)، مصداق وهن دین شمرده نمی شود. بله اگر در کشور و منطقه ای این موضوع باعث وهن دین باشد، جایز نیست.
← لطمه زدن به بدن
...