بانک جدید شرقی

معنی کلمه بانک جدید شرقی در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] بانک جدید شرقی، اولین بانک می باشد که توسط انگلیسی ها در ایران تأسیس شد.
بانک، محل تجارت با پول و اعتبار، قبول سپرده و دادن وام است.
معنای لغوی بانک
واژه بانک مشتق از «بانکا» ی لاتینی، به معنای نیمکت یا پیشخوانی است که صرافان ایتالیایی پشت آن به مبادله و معامله پول می پرداختند.
بانک به مفهوم امروزی
بانک، به مفهوم امروزی، پس از انقلاب صنعتی در اروپا شکل گرفت و کار آن نقل و انتقال وجوه، صدور بروات، نگاهداری سرمایه اشخاص و به کار انداختن آن در راه رشد و توسعه اقتصادی، تخصیص وام و اعتبار به مردم و نشر اسکناس است. بانک به دلیل فعالیت در بخش های اقتصادی، شکل های گوناگون دارد؛
زمینه های تاسیس بانک در ایران
...

جملاتی از کاربرد کلمه بانک جدید شرقی

عاقلی در کنار تحصیل و پژوهش در مشاغل و سمتهای مختلفی نیز انجام وظیفه نموده‌است. از جمله وی از سال ۱۳۳۳ تا سال ۱۳۳۷ به موازات تحصیل خویش، به عنوان کارمند اداره حقوقی بانک ملی در دوره آموزشی مدرسه علوم اداری شرکت کرد و این دوره آموزشی را با موفقیت به پایان رسانید. وی در سال ۱۳۴۰ مأمور به خدمت در بانک جدید التأسیس رفاه کارگران شد و در این بانک با عنوان متصدی امور اداری مشغول به کار گردید. عاقلی در همین سمت، اقدام به تأسیس و تشکیل بانک رفاه کارگران در اصفهان نمود و همزمان مدتی هم مدیریت کارخانه ریسندگی و بافندگی ریسباف را بر عهده داشت. در اواسط دهه ۱۳۴۰ به بعد، وی عضو هیئت مدیره شرکت واحد اتوبوسرانی گردید و در سال ۱۳۴۹ به عنوان مدیرعامل این شرکت انتخاب گردید.
در سال ۱۲۶۷ هجری قمری، امتیاز چاپ اسکناس از بانک جدید شرق به بانک شاهی واگذار شد.
۱-اولین بانکی که در ایران تاسیس شد بانک جدید شرق بود درسال۱۲۶۶شمسی.
بانک شاهنشاهی ایران طبق قرارداد رویترز حق انحصاری چاپ اسکناس را داشت، اما چاپ اسکناس همچنان در بانک جدید شرق انجام میگرفت و سیاست‌های پولی را نیز همین بانک تعیین میکرد.
در ۷ مارس ۱۹۲۷ بنک آو ایتالیا (با ۱۰۱ شعبه) و بانک تازه‌تأسیس لیبرتی بنک آو امریکا (با ۱۷۵ شعبه) با هم ادغام شدند. در سال ۱۹۲۸ این شرکت با بنک آو امریکا لوس‌آنجلس که در ۱۹۲۳ توسط «اورا مونته» تأسیس شده بود، ادغام شدند و بزرگ‌ترین مؤسسه مالی و بانکی در ایالات متحده را تشکیل دادند. نام رسمی بنک آو ایتالیا نیز پس از این ادغام، به بنک آو امریکا تغییر یافت و مدیریت بانک جدید به عهده آمادئو جیانینی و او را مونته قرار گرفت.
در سال ۱۳۵۲ تأسیس بانک جدید دیگری به نام «بانک داریوش» به تصویب شورای پول و اعتبار رسید، این بانک با مشارکت بانک‌های خارجی، با سرمایه ای معادل ۲ میلیارد ریال در تهران تأسیس می‌شود.
اولین بانک ایرانی که به چاپ اسکناس پرداخت، بانک جدید شرق بود که مرکز آن در لندن قرار داشت و اسکناس‌های چاپ‌شده توسط این بانک در بانک بازرگانی ایران انتشار می‌یافت.
مک‌مین در پی بحران مالی سال ۱۸۱۹، درخواست جلسهٔ مشترک مجلس ایالتی در ژوئن ۱۸۲۰ ارائه کرد که به ایجاد یک بانک ایالتی برای ارائه وام‌های کم بهره رأی داده شد. این کار موجب برانگیخته شدن هم ایالتی‌های تنسی مک‌مین به خصوص بخش شرقی آن شد که سال‌ها به دلیل کمبود اعتبارات دولتی برای پیشرفت‌های داخلی، به‌طور مثال پیشرفت سیستم جهت‌یابی در بالادست رودخانهٔ تنسی، شکایت می‌کردند. مجلس از زمین‌های متعلق به ایالت مربوط به خریدهای هیواسی استفاده کرد تا منابع مالی لازم برای بانک جدید را فراهم کند.
ام‌دی‌ام بانک یا بانک ام‌دی‌ام (روسی: Московский Деловой Мир (МДМ-Банк, МДМ Банк)) به معنای «بانک جهانی تجارت مسکو» است، یک بانک تجاری سهامی روسی سابق و یکی از بزرگترین بانک‌های خصوصی روسیه است که در ابتدا در مسکو مستقر بود (۱۹۹۳–۲۰۰۹)، سپس با تغییر نام ادغام شد و به نووسیبیرسک منتقل شد (۲۰۰۹–۲۰۱۶) ام‌دی‌ام و اورسا تخمین زدند که ام‌دی‌ام بانک جدید دارای سرمایه ۲٫۵ میلیارد دلار و کل دارایی ۱۸٫۷ میلیارد دلار آمریکا خواهد بود، اگرچه در عمل این اعداد تا حدودی کمتر بود.
ایگور کیم، رئیس و سهامدار اورسا، مدیر عامل اجرایی بانک جدید در طول دوره انتقال بوده‌است. اولگ ویگین ریاست هیئت مدیره هلدینگ بانک را بر عهده دارد و ایگور کوزین، مدیرعامل سابق ام‌دی‌ام، مدیر اجرایی هلدینگ شرکت است.