بانه زر

معنی کلمه بانه زر در لغت نامه دهخدا

بانه زر. [ ن ِ زَ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان کلاس بخش سردشت شهرستان مهاباد که در 15 هزارگزی جنوب خاوری سردشت و 2 هزاروپانصدگزی جنوب شوسه سردشت به بانه واقع است. ناحیه ای است کوهستانی با آب و هوای معتدل و 187 تن سکنه. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 4 ).

جملاتی از کاربرد کلمه بانه زر

تپه بویین سفلی در شهرستان بانه، بخش ننور، شهر بویین سفلی واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۹ مرداد ۱۳۸۴ با شمارهٔ ثبت ۱۲۷۹۷ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
سفیدکمره، روستایی از توابع بخش ننور شهرستان بانه در استان کردستان ایران است.
در اثر این سیل بیش از۴۴ نفر جان خود را از دست دادند. تعداد قربانیان در استان آذربایجان شرقی در مجموع ۴۲ نفر بودند که از این تعداد ۲۲ نفر در آذرشهر و ۲۰ نفر در روستای چنار عجب‌شیر دچار حادثه شدند. در شهرستان اشنویه آذربایجان غربی یک نوجوان، جان خود را بر اثر سیل از دست داد. یک تن نیز در یکی از روستاهای تابع بانه به دلیل جاری شدن سیل جان خود را از دست داده و چهار نفر نیز در پی رانش زمین در پارک کوثر سقز جان خود را از دست دادند.
تپه‌های شهر بانه قطار آغاج مربوط به دوران‌های تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان اقلید، بخش سده، روستای قطار آغاج واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۲ بهمن ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۷۳۲۸ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
کوخان (بانه)، روستایی از توابع بخش نمشیر شهرستان بانه در استان کردستان ایران است.
خالوحسین قبل از درگذشتش این‌طور وصیت کرده بود که او در قبری که خود در غار سنگی‌اش کنده بوده و حفر کرده‌است به خاک بسپارند. چون طبق گفتهٔ خود خالوحسین؛ بنا بر مشاوره و پیشنهاد یکی از شیوخ بزرگ آن منطقه؛ از او خواسته‌است که قبری در غار سنگی‌اش حفر کند که پس از مرگش، او را در آن‌جا به خاک بسپارند. اما این وصیت از سوی بستگان و خویشاوندان نزدیکش اجرا نمی‌شود و علی‌رغم وصیتی که کرده بود، او را در قبرستان عمومی شهر بانه‌وره به خاک می‌سپارند.
وزمله (بانه)، روستایی از توابع بخش ننور شهرستان بانه در استان کردستان ایران است.
سورین، روستایی از توابع بخش ننور شهرستان بانه در استان کردستان ایران است.
سد بانه، سدی خاکی با هسته رسی در فاصله ۱۰ کیلومتری شمال شرق شهر بانه در استان کردستان است که از مقاصد تفریحی و گردشگری طبیعت شهر بانه می‌باشد. در اطراف دریاچه این سد، پوشش گیاهی جنگلی و پارک جنگلی سد بانه قرار دارد. این سد از منابع تأمین آب شرب شهر بانه است.
چوخه: نیم‌تنه‌ای پنبه‌ای یا پشمی است که در ناحیه سقز، بانه و مریوان به آن «که وا» می‌گویند و در سنندج آن را «چوخه» می‌نامند.