معنی کلمه بازگشت خورشید برای امیرالمؤمنین در دانشنامه اسلامی
[ویکی نور] بازگشت خورشید برای امیرالمؤمنین(علیه السلام). بازگشت خورشید برای امیرالمؤمنین علیه السلام، اثر محمدجواد محمودی (متولد 1340ش) است که نویسنده در آن، موضوع «ردّ الشمس»؛ یعنی بازگشت خورشید برای حضرت امیرالمؤمنین علی(ع) را از نظر روایی، تاریخی، فقهی و ادبی بررسی کرده و به چند شبهه و اشکال در ارتباط با این مسئله پاسخ داده است. او همچنین از اسامی و مشخصات تعداد 15 کتاب مستقلّ و 133 کتاب غیر مستقلّ در این موضوع، یاد کرده است. کتاب حاضر، از مقدمه و متن اصلی (شامل 7 بخش) تشکیل شده است. روش نویسنده در این کتاب، روایی - تاریخی است. برخی از نکات جالب و آموزنده این اثر عبارت است از: در آغاز کتاب حاضر، فهرست تفصیلی مطالب و در پایان آن، فهرست منابع آمده، ولی متأسفانه فهرست های فنی تنظیم نشده است.
جملاتی از کاربرد کلمه بازگشت خورشید برای امیرالمؤمنین
زبانشناسی فرهنگی راهی را که درک و تصور، مفهوم زبان را تحت تأثیر قرار میدهد بررسی میکند، و نشان میدهد که چگونه نتیجهٔ این تأثیر به تفاوت فرهنگها و جوامع مرتبطاست. به عنوان مثال راهی که در فرهنگهای مختلف برای جهتیابی بیان شده متفاوت است. در بسیاری از جوامع، واژههای «شرق» و «غرب» در رابطه با طلوع و غروب خورشید برای جهتهای اصلی در نظر گرفته شدهاست. با این حال، نامگزاری برای جهتهای اصلی در زبان اینویت در گرینلند، از مناطق جغرافیایی مانند سیستم رودخانه و موقعیت در ساحل استفاده شدهاست؛ و مشابه به آن، زبان یورک فاقد ایدهٔ جهتهای اصلیست؛ آنها خود را با توجه به ویژگیهای اصلی جغرافیایی موجود؛ رود کلمث جهتیابی میکنند.
محاسبه انکسار اتمسفر و اندازهگیری از لبه جلویی، میانگین طول روز را نسبت به شب کمی افزایش میدهد. با این حال، معادله طلوع خورشید، که برای استخراج زمان طلوع و غروب خورشید استفاده میشود، از مرکز فیزیکی خورشید برای محاسبه استفاده میکند و از شکست اتمسفر و زاویه غیرِصفری که توسط دیسک خورشیدی فرورفته است، استفاده میکند.
در طول تاریخ این پدیده همواره مورد توجه اقوام و ملل مختلف بودهاست. اغلب تمدنهای کهن خورشید گرفتگی را پدیدهای شوم میپنداشتند و دربارهٔ آن اعتقادات خرافی داشتند. مردم در زمانهای قدیم از گرفتگی خورشید میترسیدند، چرا که در ابتدا علت گرفتگی را نمیدانستند و خیال میکردند که ممکن است خورشید برای همیشه ناپدید شود و بهطور معمول این پدیده را به مسائل فراطبیعی و خدایان ارتباط میدادند و ناپدید شدن خورشید را ناشی از خشم خدایان میپنداشتند.
پس از وقوع زلزله در طبس ارتش و جمعیت شیر و خورشید برای کمک به زلزلهزدگان مامور شدند. دولت ایران، سه روز عزای عمومی اعلام کرد و دربار نیز اعلام کرد جشنهای چهارم و نهم آبان برگزار نمیشود و هزینهٔ این جشنها برای رسیدگی به اوضاع طبس خرج خواهد شد.
مواردی از برکههای خورشیدی در هند، اسرائیل، امریکا و اسپانیا ساخته شده و استفاده میشود. در ایران از نور خورشید برای گرمایش استخرهای تفریحی آب شیرین استفاده میشود (استخر خورشیدی).
قبل از هر چیز که یک ساختمان سبز خلق شود مانند هر چیز دیگر به یک خالق احتیاج دارد. این موضوع یعنی ایجاد ساختمان سبز به سلامت فردی که در آن و در محیط اطراف آن زندگی میکند کمک خواهد کرد و از او پشتیبانی خواهد کرد و باعث رضایتمندی و سودمندی آنان خواهد شد. این موضوع نیازمند کاربرد با دقت استراتژیهای تصدیق شده در معماری است. استفاده از طبیعت بادوام و منبع مواد با کفایت و تکیه بر خورشید برای استفادههای گرمایی و نیروی برق و روشنایی روزانه و دوباره استفاده کردن از ضایعات یک اتحاد و یکپارچهسازی ساختمانی ظریف این استراتژیها را تولید میکند. البته باید توجه داشت که تبدیل فرهنگ بشر به یک پایه و تغییر ساختار اساسی روان و سرشت انسان بستگی دارد.
سرمایش فعال خورشیدی از جاذبهای گرمای خورشید برای تأمین انرژی خورشیدی برای چیلرهای با مولد گرمایی (معمولاً چیلرهای جذبی یا جذب سطحی) بهره میبرند. انرژی خورشیدی مایعی را که گرمای مورد نیاز مولدهای چیلر جذبی را تأمین میکند و به چرخه جاذبها بازمیگردد، گرم میکند. گرمای ورودی به مولد سبب گردش یک چرخه سرمایش میشود که آب سرد تولید میکند. آب سرد شده (سامانه چیلر) در سرمایش بزرگ صنعتی و تجاری به کار میرود.
کنجد به خوبی با آبوهوا و مناطق خشک کنار میآید و کمآبی را تحمل میکند. این گیاه نیاز به نور کامل خورشید برای رشد مناسب جهت رشد حداکثری دارد. کنجد یک محصول گرمسیری است، که طی دورهٔ رشد نیاز به گرما دارد و شرایط مرطوب، بارانهای سنگین و خشکی طولانی مدت برای کشت کنجد مناسب نیستند. دمای زیاد یا کم بر رشد این گیاه تأثیر میگذارد و دمای مناسب برای رشد کنجد بین ۲۵ تا ۳۵ درجهٔ سانتیگراد است.
تو خود سایه برین مفکن که خورشید برای تو کند چون سایه جاوید
قرار داشتن یک سوم از خاک فنلاند در بالای مدار شمالگان، این کشور را پس از ایسلند، به شمالیترین کشور جهان مبدل ساختهاست. در شمالیترین نقطه فنلاند تابستانها خورشید برای ۷۳ روز غروب نمیکند و همه ۲۴ ساعت روز هوا روشن است. در زمستان نیز ۵۱ روز خورشید طلوع نمیکند. به علت نامساعد بودن آب و هوای شمال فنلاند، جمعیت بسیار کمی در این مناطق زندگی میکند.
بعد از اینکه به هلیوس میرسد با او صحبت و سپس سر او را قطع میکند و باعث میشود تا خورشید برای همیشه از بین برود و تاریکی همه جا را فرا بگیرد.