بارده او

معنی کلمه بارده او در لغت نامه دهخدا

بارده او. [ دَ ] ( اِخ ) یکی از حکمرانان مشهور هند است. وی پس از تسخیر شهر قانوج واقع در شمال نهر هندو آنجا را پایتخت خود قرار داد و پس از آن بسایر کشورهای هند نیز نفود کرد و عنوان «مهراچه » یعنی ملک الملوک بخود گرفت. اخلاف وی تا سال 400 م. این عنوان را حفظ کردند ولی پس از آن بعلت دوام اختلالات 150ساله قدرت و شوکت خود را از دست داده منقرض شدند. ( از لغات تاریخیه و جغرافیه ترکی ج 2 ).

جملاتی از کاربرد کلمه بارده او

شیوه سنتی افزایش باردهی فندق brutting نام دارد که باعث می‌شود انرژی درخت بیشتر به سمت تولید شکوفه برود. در این شیوه در پایان فصل رشد سرشاخه‌های ۶–۷ برگه متصل به تنه یا شاخه‌های اصلی (بدون قطع کامل) دوشاخه می‌شوند.
بارده در سال ۲۰۱۶ در مرحلهٔ بیستم تور دو فرانس به پیروزی رسید و به رتبهٔ دوم صعود کرد. او در پایان تور، در رده‌بندی اصلی در جایگاه دوم ایستاد و پس از سال‌ها یک سکو برای فرانسه به دست آورد.
جنگل‌های مهم در این ولایت بید، چنار و پنجه‌چنار است. از جمله درختان میوه‌دار آن نیز توت، سیب و زردآلو در این منطقه باردهی زیادی دارد. مساحت جنگل‌های ولایت به ۲۰۰ جریب می‌رسد.
بارده در سال ۲۰۱۲ به دوچرخه‌سواری حرفه‌ای پیوست. در تور ترکیه ۲۰۱۲ در مکان پنجم قرار گرفت. در سال ۲۰۱۴، بارده در تور دو فرانس ششم شد. هم‌چنین چند روز پیراهن سفید (بهترین رکاب‌زن جوان) را بر تن داشت و در پایان تور، دومین رکاب‌زن جوان معرفی شد.
بدن باردهی هریسیم اریناسئوس حاوی 57 درصد کربوهیدرات (8 درصد به عنوان فیبر رژیمی )، 4 درصد چربی و 22 درصد پروتئین است.
برخلاف اکثر بناهای تاریخی، زندگی در قلعه تاریخی بارده همچنان جاری است و نوادگان و نتیجه‌های داراب خان و محمد حسن خان همچنان در این بنا زندگی می‌کنند. این بنا در عین حال پذیرای علاقمندان و گردشگرانی هستند که قصد بازدید از قلعه را دارند.
بارده در دهستان وردنجان قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۰، جمعیت آن ۲٬۵۳۴ نفر (۶۸۸خانوار) بوده‌است.
علی‌مردان‌خان بختیاری (زاده ۱۲۷۱ بارده -درگذشته ۱۳۱۳ زندان قصر)، از سرداران بختیاری که با حکومت پهلوی اول از سال ۱۳۰۸ تا ۱۳۱۳ به مدت ۵ سال جنگید و به دستور رضاشاه در زندان قصر به جرم شورش در مقابل دولت مرکزی اعدام شد.
بارده در حرم وصل، تهی دستان را ما اگر هیچ نداریم توباری داری
بارده دارای ۵ اثر تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی ایران است. این روستا دارای دو قلعه است که یکی تخریب شده و دیگری قلعه محمدحسن خان بختیاری است که در اختیار اداره میراث فرهنگی است. قلعه محمدحسن خان به سبک ارگ کریمخان زند ساخته شده‌است. این روستا دارای سه گرمابه بوده که هم اینک تنها یک گرمابه باقی‌مانده و گرمابهٔ دیگر تعطیل شده و در اختیار وزارت میراث فرهنگی قرار دارد و گرمابهٔ دیگر نیز ویرانه‌هایش قابل مشاهده است. قلعه بارده با شمارهٔ ثبت ۱۲۴۰۴ حمام و غسالخانه بارده با شمارهٔ ثبت ۱۹۴۷۵ و پل بارده با شمارهٔ ثبت ۱۹۴۸۹.