ایه ملک یمین

معنی کلمه ایه ملک یمین در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] آیه ملک یمین. آیه «ملک یمین» به آیه ۳ سوره نساء و آیه ۶ سوره مؤمنون و آیه ۳۰ سوره معارج اطلاق می شود. آیه «... فَإِنْ خِفْتُمْ أَلَّا تَعْدِلُوا فَواحِدَةً أَوْ ما مَلَکتْ أَیمانُکمْ ...»
← اسباب حلال شدن زن و مرد به هم
۱. ↑ نساء/سوره۴، آیه۳.
...

جملاتی از کاربرد کلمه ایه ملک یمین

در اسلام ملک یمین (به عربی: مَا مَلَکَتْ أَیْمَانُکُمْ) به کنیز یا برده زن گفته می‌شد که مالک او می‌تواند با او رابطه جنسی داشته باشد. محمدحسین طباطبایی، عالم شیعه، در مورد کنیز می‌گوید.
در اسلام استمتاع (استفاده جنسی) از زنی که ملک یمین باشد جایز است. سوره مومنون آیه ۶ و سوره معراج آیه ۳۰، هر دو با جمله‌بندی یکسانی، تمایزی بین همسران و بردگان زن ("ما ملکت ایمانکم") مشخص می‌کنند، و در حالی که دارد روشن می‌سازد آمیزش جنسی با هر دو جایز است، می‌گوید "أَزْوَاجِهِمْ أَوْ مَا مَلَکَتْ أَیْمَانُهُمْ". از نقطه نظر شرع اسلامی، خرید بردگان مؤنث برای سکس مشروع بوده‌است، و این متداول‌ترین انگیزه برای خرید بردگان در سرتاسر تاریخ اسلامی بوده‌است.
ملک یمین؛ (اصطلاح فقه) به معنی کنیز و غلام چه یمین در لغت به معنی غلبه است و غلام و کنیز از غلبهٔ اسلام می‌آیند… مجازاً غلام و کنیز زرخرید را نیز ملک یمین گویند. (غیاث) (آنندراج). عبد. اَمَة. (یادداشت به خط مرحوم دهخدا).
ملک یمین (به عربی: مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُكُمْ) به معنای «آنچه دست‌هایتان داراست» اصطلاحی قرآنی می‌باشد که به بردگان اعم از کنیز و غلام اشاره دارد و قرآن به مالکان آن‌ها جواز آمیزش جنسی نیز داده است. این موضوع بخشی از مبحث برده‌داری در اسلام و منجر به نقد اسلام شده است.
ملوک روی زمین را به استمالت و حکمت چنان مطیع و مسخر کند که ملک یمین را