ایه 78 سوره اسراء

معنی کلمه ایه 78 سوره اسراء در دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] آیه 78 سوره اسراء. أَقِمِ الصَّلَاةَ لِدُلُوکِ الشَّمْسِ إِلَیٰ غَسَقِ اللَّیْلِ وَقُرْآنَ الْفَجْرِ ۖ إِنَّ قُرْآنَ الْفَجْرِ کَانَ مَشْهُودًا
نماز را وقت زوال آفتاب تا اول تاریکی شب به پا دار (یعنی نماز ظهرین را از اول ظهر و نماز عشائین را از بدو تاریکی شب به پا دار) و نماز صبح را نیز به جای آر که آن نماز به حقیقت مشهود (نظر فرشتگان شب و فرشتگان روز) است.
نماز را از ابتدای تمایل خورشید به جانب مغرب تا نهایت تاریکی شب بر پا دار، و نماز صبح را که نماز صبح مورد مشاهده است.
نماز را از زوال آفتاب تا نهایت تاریکی شب برپادار، و نماز صبح را، زیرا نماز صبح همواره حضور است.
از هنگام زوال خورشید تا آنگاه که تاریکی شب فرا می رسد نماز را برپای دار، و نیز نماز صبحگاه را. و نماز صبحگاه را همگان حاضر شوند.
نماز را از زوال خورشید (هنگام ظهر) تا نهایت تاریکی شب برپا دار؛ و همچنین قرآن فجر را؛ چرا که قرآن فجر، مشهود (فرشتگان شب و روز) است!
Establish prayer at the decline of the sun until the darkness of the night and the Qur'an of dawn. Indeed, the recitation of dawn is ever witnessed.
Establish regular prayers - at the sun's decline till the darkness of the night, and the morning prayer and reading: for the prayer and reading in the morning carry their testimony.

جملاتی از کاربرد کلمه ایه 78 سوره اسراء

در آيه 78 سوره اسراء كه به زمان نماز اشاره كرده ، مى فرمايد: ((اقمالصلوة لدلوك الشمس الى غسق اللّيل و قرآن الفجر انّ قرآن الفجر كان مشهودا))

كـلمـه (انـشاء) به معناى ايجاد ابتدايى چيزى و تربيت آن است ، و در اينكه در آخر اينآيه بشر را عتاب كرده به اينكه (قليلا ما تشكرون - چه كم است شكرگزاريتان ) وهـمـچـنـين در آخر نظير اين آيه مانند آيه 78 سوره مؤ منون و آيه 9 سوره الم سجده دلالتدارد بـر ايـنـكـه انـشاى بشر و ايجاد او و مجهز كردنش به جهاز حس و فكر، از اعظم نعمت الهى است 

جواب اين سؤ ال با مراجعه به آيات ديگر قرآن روشن مى شود، و آن اينكه لازم نيست درهمه جا لفظ جمع در سه نفر و بيشتر بكار رود بلكه در پارهاى از موارد بر دو نفر هماطلاق مى شود مانند آيه 78 سوره انبياء: و كنا لحكمهم شاهدين (ما گواه حكم آنها بوديم).
از بـعـضـى از روايـات نـيـز اسـتـفـاده مـى شود كه فرشتگان شب غير فرشتگان روزند،چنانكه در تفسير آيه 78 سوره اسراء اين معنى را آورده ايم .
O با توجّه به آيه بعد كه مردم ، ذوالقرنين را به كمال ، قدرت ، دلسوزى و لياقت شناختند و ناامنى را مهم ترين مسئله تشخيص داده و حلّ آن را به دست ذوالقرنين دانستند و با او گفتگو كردند. بنابراين مراد از جمله ((لايكادون يفقهون قولا)) اين است كه فرهنگشان پايين بود. چنانكه در آيه ى 78 سوره ى نساء مى خوانيم : (فمالِ هؤ لاء القوم لايكادون يفقهون حديثا ) چرا اينها هيچ سخن و گفتارى را نمى فهمند؟ كه مراد آيه ، آشنايى نداشتن با زبان و لهجه ى خاصّى نيست ، بلكه مراد اين است كه چرا در خط صحيح قرار نمى گيرند!؟